joi, 28 august 2008

Guvernul îl ţine pe Onofrei la Prefectură

Guvernul României nu a luat în discuţiei solicitările făcute de subprefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei de încetare a contractului de muncă cu acordul părţilor şi cea de demisie din funcţie. Onofrei a depus, la începutul săptămânii trecute o cerere de încetare a contractului de muncă, pentru ca ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PD-L Suceava să anunţe că îşi prezintă şi demisia din funcţia de subprefect. După ce a trimis la Guvern cererea de demisie, subprefectul judeţului şi-a anunţat candidatura la alegerile parlamentare din partea PD-L Suceava.

Contactat telefonic, după şedinţa Guvernului de ieri, Orest Onofrei a precizat că amânarea luării unei decizii poate fi justificată şi de lipsa unei nominalizări pentru persoana care ar urma să-l înlocuiască în funcţia de subprefect al judeţului.

„Cred că nu s-a luat în considerare solicitarea de încheiere a contractului de muncă cu acordul părţilor, dar rămâne în continuare cererea mea de demisie”, a precizat Orest Onofrei. El a precizat că îşi doreşte să creadă că amânarea aprobării cererilor pe care le-a depus la Guvern nu reprezintă un gest politic. „Nu ar trebui să se acţioneze politic. Dar dacă este aşa, atunci se confirmă ceea ce am mai spus cu privire la implicarea politică în funcţiile de la nivelul Prefecturilor”, a încheiat subprefectul judeţului.