vineri, 12 octombrie 2007

Prefectura şi CJ solicită bani de la Guvern pentru demolarea unui bloc din Broşteni cu risc de prăbuşire


Administratie



Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judetean Suceava, Cătălin NechiforO sumă în valoare de 300.000 de lei este solicitată de la Guvern de către Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava pentru lucrări de demolare a unui bloc de locuinţe din oraşul Broşteni care prezintă risc de prăbuşire, fiind situat în zona în care, în urmă cu doi ani, un alt bloc s-a prăbuşit parţial, iar două persoane au fost surprinse sub dărâmături şi au decedat.

Purtătorul de cuvânt al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că în Broşteni sunt două blocuri construite în anii ’70 pentru lucrătorii din minerit, ce au fost părăsite după închiderea perimetrului minier, iar un imobil dintre acestea s-a prăbuşit parţial în martie 2005. Atunci au fost surprinse sub dărâmături două persoane, o femeie în vârstă de 35 de ani, mamă a patru copii şi un adolescent în vârstă de 15 ani care se aflau în clădire pentru a sustrage cărămizi.

Cătălin Nechifor a anunţat că Prefectura şi CJ Suceava au înaintat Guvernului o notă de fundamentare şi un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să fie alocată suma de 300.000 de lei necesară pentru demolarea celuilalt bloc şi ecologizarea zonei.

Purtătorul de cuvânt al CJ Suceava a precizat că este necesară demolarea acestor construcţii întrucât prezintă un risc mare de prăbuşire.

0 comentarii: