vineri, 12 octombrie 2007

"Sînt multe de făcut"



• a declarat ieri la Suceava, director general adjunct al E.ON Moldova Distribuţie, Volker Raffel

E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Moldova Furnizare ştiu să se apropie de consumator fără să-şi afecteze cîtuşi de puţin interesele comerciale.
"Sînt multe de făcut"

Cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă ieri, la Suceava, conducerea E.ON Moldova, reprezentată de Volker Raffel, director general adjunct al E.ON Moldova Distribuţie şi Ingo Schroers, director general adjunct E.ON Moldova Furnizare. Cei doi directori au purtat o serie de discuţii, în mare parte, generale în care şi-au prezentat şi CV-urile (încărcate cu multă experienţă de lucru în unele ţări UE) dar au şi dezvăluit o parte dintre intenţiile de viitor ale strategicului investitor. Astfel, conducerea E.ON Moldova a amintit că în ultimii doi ani, după 2005, volumul investiţiilor companiei s-au dublat. Ferindu-se ca necuratul de tămîie să avanseze cifre sau procente concrete cei doi directori generali adjuncţi ai E.ON Moldova au mers pe ideea că în următorii ani, în intervalul 2008-–2012, "sînt multe de făcut şi se vor face". Cu alte cuvinte, E.ON Moldova seduce uşor, dar vrea să-şi vadă şi cifra de afaceri explodînd...

Şefii E.ON au adus în atenţia clienţilor o serie de aspecte referitoare la investiţiile viitoare şi multe amănunte despre prezentele negocieri cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Potrivit metodologiei de stabilire a tarifelor de distribuţie pentru intervalul 2008-2012, lansată în dezbatere de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, firmele de distribuţie a electricităţii vor putea solicita aprobarea pentru majorarea tarifelor în cazul în care creşterea anuală a inflaţiei va fi depăşi 7 la sută trimestrial, iar majorarile vor fi de cel mult 12 la sută pe an, în termeni reali. Mai mult, trebuie spus că în prima perioadă de reglementare (între anii 2005 şi 2007), tarifele de distribuţie puteau creşte de la un an la altul cu maximum 18 la sută. Totodată, rata reglementată a rentabilităţii pentru firmele de distribuţie care au capital majoritar privat se va reduce de la 12 la sută, la 10 la sută anual. "Există un plan al negocierilor cu ANRE. Sînt multe lucruri care trebuie ajustate şi rediscutate. Cred însă că pînă la sfîrşitul anului aceste negocieri cu ANRE vor fi finalizate. Vom putea spune mai multe şi lucruri mai în amănunt după finalizarea negocierilor existente cu ANRE", a declarat Volker Raffel.

0 comentarii: