vineri, 12 octombrie 2007

Serviciul Judeţean de Ambulanţă controlat de ASP


Sanatate



Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava (SJA) - staţia SuceavaAutoritatea de Sănătate Publică Suceava (ASP) va efectua săptămâna viitoare o serie de controale la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava (SJA) - staţia Suceava şi substaţiile din oraşele şi municipiile judeţului, pentru a vedea cum sunt folosite maşinile şi echipamentele din dotare şi dacă în ambulanţe sunt respectate condiţiile igienico-sanitare. „O eventuală nouă repartiţie de ambulanţe către judeţe va depinde în mod direct de eficienţa cu care sunt utilizate cele existente în dotare şi cele care urmează să sosească în judeţe până în luna iulie a anului 2008, conform repartiţiei primite de la Ministerul Sănătăţii Publice” a declarat Odette Nicolae, şeful ASP Suceava.

Până la mijlocul anului viitor la Suceava vor ajunge 24 de autosanitare performante. În prezent, unitatea dispune de 65 de maşini, iar cea mai mare parte a acestora se află într-o stare de uzură avansată.

Şeful ASP Suceava a mai precizat că SAJ mai are multe alte probleme serioase de rezolvat una dintre ele fiind lipsa acută de personal, dar până la găsirea unor soluţii trebuie să se facă faţă cu personalul existent şi cu dotarea care în scurt timp va fi îmbunătăţită.

Odette Nicolae a mai spus că în următoarele două săptămâni ASP şi SAJ trebuie să stabilească împreună o strategie privind acordarea consultaţiilor la domiciliu pentru urgenţe, în urma solicitărilor făcute de cetăţeni la 112.

0 comentarii: