luni, 3 decembrie 2007

Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava şi-a îmbogăţit numărul de volume


Timp Liber



Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava şi-a suplimentat fondul de carte cu cca. 10.000 de volume. Este vorba despre o donaţie din SUA. Dintr-o scrisoare semnată de John Korst, directorul organizaţiei „A Thousand Books „ („O mie de cărţi”) din St. Luius, aflăm că această organizaţie, care derulează „un proiect de anvergură pentru donaţie de carte din SUA în România”, a furnizat până acum mai multor şcoli şi biblioteci din ţară cantităţi însemnate de carte în limba engleză. Întrucât organizaţia nu dispune de o infrastructură în continentul european, donaţiile s-au făcut prin intermediul reprezentanţilor Peace Corps, voluntari care predau limba engleză în şcolile din România.
Erich Bleich, reprezentant al Peace Corps, a lansat oferta de donaţie prin intermediul Bibliotecii Judeţene Vrancea şi, din cele 8 biblioteci care au răspuns şi s-au arătat interesate iniţial, cărţile s-au împărţit bibliotecilor judeţene din Suceava, Vrancea şi Baia Mare, care au rezolvat mai rapid formalităţile de preluare (traducerea unor documente, achitarea taxelor portuare, asigurarea transportului).
Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” dispune de un fond de carte de cca. 350.000 de volume, din care secţia de limbi străine avea până acum aproximativ 7000 de titluri.

0 comentarii: