luni, 3 decembrie 2007

Zilele Filmului Spaniol la Suceava


03122007_zilele_filmului_spaniol.jpgInstitutul Cervantes Bucuresti si Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava
prezinta a doua editie a manifestarii “Zilele Filmului Spaniol”, care se desfasura in perioada 3-5 decembrie 2007, la Restaurantul Venezia din Suceava.

7 creatii de anvergura ale cinematografiei hispanice, accesibile acum publicului sucevean iubitor de cultura, ne invita sa gustam din tainele celei de-a saptea arte, de-a lungul a 3 zile de proiectii. “Cand oamenii n-au mai avut curajul sa creada in viata de jos, cand n-au mai avut candoarea sa creada in viata de sus, au inceput sa creada in viata ca-n filme. Starul a fost intruchiparea unui eden intermediar, unde Eva poarta bikini, merii cresc in piscine, iar sarpele isi petrece vacanta pe un iaht personal. Bine sau rau - asa a fost.

Pentru o buna parte a lumii, filmul a fost intradevar o uzina care produce vise, conserve de vise. La inceput, vise sepia. Pe urma technicolore, iar spre dimineata, inainte de ora trezirii - cosmaruri…” Ecaterina Oproiu - critic de film.

De la prima proiectie publica a unui film, cu aparatul fratilor Lumiere, la tehnologia avansata a mileniului 3, trecand prin toate culturile lumii, cinefilii au inca odata sansa de a se desfata cu giuvaierurile unui taram
al imaginarului si al creatiei. Suceava este invitata la film! Intrarea libera.
Baritone Andras CHIRILIUC

Stefan cel Mare University of Suceava
Str. Universitatii nr. 13
720 229 Suceava, Romania

0 comentarii: