vineri, 15 februarie 2008

Colegiul de Informatică va avea un corp nou de clădire


Invatamant



manifestare Colegiul de informatica În aula Colegiului de Informatică „Spiru Haret” Suceava joi, a avut loc deschiderea festivă a aniversării a 17 de la înfiinţare unde au fost prezenţi viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu, inspectori şcolari, directorii unor şcoli cu care colegiul are strânse legături, reprezentanţi ai Universităţii Suceava, dascăli şi elevi. Acesta a fost un bun prilej de rememorare a realizărilor şcolii în general, şi a rezultatelor obţinute de elevi, în special. Reamintim că de-a lungul anilor, elevii colegiului au obţinut 77 de premii la olimpiadele naţionale, iar pentru prima oară în istoria Olimpiadei de Informatică din Europa centrală şi de sud-est un elev al colegiului a obţinut medalia „aur absolut”. La Colegiul de informatică învaţă 750 de elevi repartizaţi în 36 de clase şi predau 66 cadre didactice.

La Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava a început construcţia unui corp nou de clădire cu 3 etaje, termenul de desfăşurare a lucrărilor fiind de 8 luni. Investiţia costă circa 20 miliarde lei vechi, a precizat directorul unităţii, prof. Lucian Lungu. Până acum MECT a alocat anul trecut, prin Hotărâre de Guvern, 4,6 miliarde, bani cu care s-au cumpărat materiale. Clădirea nouă se va ridica în stânga cele vechi şi acolo vor funcţiona 6 laboratoare de informatică, 3 laboratoare de fizică, biologie şi chimie, o bibliotecă şi o sală de lectură şi un cabinet de specialitate.

După cum a precizat Lucian Lungu, unitatea se confruntă cu mare lipsă de spaţiu, 4 dintre laboratoarele care vor fi în corpul nou funcţionând acum la Şcoala Generală Nr. 9. Din programul de investiţii din acest an, finanţate de Primăria Suceava, directorul colegiului a menţionat reparaţii la grupurile sanitare ale şcolii, pentru care se vor primi 1,8 miliarde, reparaţii generale la internatul colegiului, la parter şi etajul I, şi lucrări de termoizolare a pereţilor, care vor costa circa 4 miliarde. Anul trecut s-a reuşit, printre altele, efectuarea unor reparaţii la etajul II al internatului, în valoare de 800 milioane, şi la cantină, unde s-au investit vreo 500 milioane la blocul alimentar.

Considerat încă de la înfiinţarea sa în 1990 „deschizător de drumuri” în domeniul informatic, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava sărbătoreşte în această perioadă Zilele colegiului, manifestare aflată la a doua ediţie.

0 comentarii: