Directorii şcolilor sucevene se vor întâlni cu reprezentanţii IŞJ pentru a discuta probleme legate de constituirea catedrelor, vacantarea posturilor şi încadrarea dascălilor titulari pentru anul şcolar viitor, în şedinţe programate pe zone, începând din 18 februarie şi până pe 29 februarie. Pe 18 februarie, la ora 10, la Şcoala Nr. 4 Rădăuţi, are loc şedinţa cu directorii din localitate şi din oraşele Milişăuţi, Vicovu de Sus şi de la Grupul Şcolar Bivolărie, iar pe 19 februarie, la aceeaşi şcoală, este programată şedinţa cu directorii din comunele zonei Rădăuţi.
Joi, 21 februarie, la ora 10, directorii de la unităţile şcolare din municipiul şi zona Câmpulung Moldovenesc se vor întâlni la Şcoala Nr. 3 din localitate. Vineri, 22 februarie, la ora 10, la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei este programată şedinţa cu directorii din Broşteni, municipiul şi zona Vatra Dornei. Luni, 25 februarie, la aceeaşi oră, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălti-ceni” se vor reuni directorii de la şcolile din Dolhasca şi municipiul Fălticeni, marţi, la acelaşi colegiu, tot de la ora 10, fiind programată şedinţa cu directorii şcolilor din comunele zonei Fălticeni. La Şcoala Nr. 3 din Gura Humorului, miercuri, 27 februarie, ora 10, va fi şedinţa cu directorii din oraşele Frasin, Solca, Gura Humorului şi zonele afe-rente, iar joi, la ora 9, la Colegiul Tehnic „Petru Mu-şat” Suceava, trebuie să fie prezenţi directorii unităţilor şcolare (inclusiv grădiniţele şi Palatul Copiilor) din mu-nicipiul Suceava. Ultima zi de şedinţe este cea de vineri, 29 februarie, când la acelaşi co-legiu sunt invitaţi directorii şcolilor din oraşele Liteni, Cajvana şi Salcea şi din co-munele zonei Suceava.
În privinţa deciziilor de încadrare a dascălilor, indiferent că e titularizare, detaşare etc., preşedintele comisiei de mobilitate de la IŞJ Suceava, inspector general-adjunct Daniel Hrenciuc, a precizat că, potrivit recomandărilor MECT, acolo unde s-a modificat reţeaua şcolară, trebuie refăcute circa 3000 de decizii, conform unui model unic de redactare a acestor documente. „Ne dă mai mult lucru. Este vorba de o actualizare şi o standardizare a acestor documente, fiindcă existau inadvertenţe la nivelul deciziilor între inspectorate”, a spus dl Hrenciuc.
În judeţul Suceava funcţionează peste 9300 dascăli, din care 6500 titulari, 150 fiind necalificaţi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu