vineri, 15 februarie 2008

A doua rută ocolitoare a municipiului Suceava, proiect ce va fi promovat în colaborare cu Ipoteşti şi Salcea


Administratie



drum Primarul Sucevei, Ion Lungu împreună cu omologii din localităţile Ipoteşti şi Salcea va promova un proiect de realizare a unei rute ocolitoare a municipiului Suceava de pe E 85 spre Botoşani, în valoare de aproximativ 38 de milioane de euro. În cadrul unei conferinţe de presă, joi, şeful administraţiei locale sucevene a spus că această rută ocolitoare are o lungime de 12,1 kilometri, iar studiul de fezabilitate al proiectului urmează să fie supus aprobării Consiliilor locale Suceava, Ipoteşti şi Salcea, pe unde urmează să treacă şoseaua. Doar 10 la sută din rută se va afla pe terenuri private fapt ce va necesita exproprierea în interes public, restul de 90 la sută fiind pe drumuri comunale existente.

Primăria Suceava are depusă deja, la Agenţia Regională de Dezvoltare Nord Est, o cerere pentru finanţarea acestui proiect, urmând să fie predat întregul dosar pentru obţinea finanţării prin Programul Operaţional Regional, măsura 2.1.

Edilul şef sucevean mai menţionează că în această primăvară urmează să înceapă lucrările la ruta ocolitoare din E 85 spre Vama Siret, după ce a fost respinsă contestaţia faţă de câştigătorul licitaţiei de execuţie şi a fost desemnată şi firma de avocatură care se va ocupa de exproprieri.

Guvernul a aprobat, prin Hotărâre finanţarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava de pe drumul european E 85, dinspre Fălticeni spre Vama Siret, valoarea proiectului fiind de 67 de milioane de euro. Această lucrare cuprinde trei viaducte, şase poduri din care unul peste râul Suceava şi şapte pasaje de trecere.

0 comentarii: