luni, 3 martie 2008

Cinci milioane de puieţi pentru regenerarea pădurilor Sucevei



Anul acesta, Direcţia Silvică Suceava va planta aproximativ cinci milioane de puieţi de arbori, obţinuţi din pepinierele proprii, pentru refacerea pădurilor din judeţ, în zonele afectate de calamităţi naturale, de tăieri ilegale sau de exploatarea masei lemnoase.

Conform şefului Direcţiei Silvice, Valerian Solovăstru, lucrările de împădurire de primăvară vor începe zilele următoare, în zonele de câmpie, iar la munte, unde este mult mai frig, acestea vor demara abia din aprilie.

Cea mai mare parte a împăduririlor vor fi făcute în fondul forestier de stat – 1.070 de hectare. Valoarea lucrărilor, care cuprind nu doar împădurirea, ci şi completările ulterioare, precum şi întreţinerea plantaţiilor, se ridică la peste 6,2 miliarde de lei vechi.

De asemenea, silvicultorii suceveni vor mai avea de intervenit pe o suprafaţă de 168 de hectare, împădurită anterior, pentru a îmbunătăţi calitatea plantaţiei, precum şi pe o suprafaţă de 8 hectare de pădure, afectată de calamităţi naturale.

Tot Direcţia Silvică Suceava se va ocupa şi de împădurirea a 150 de hectare de teren pe care îl are în administrare, conform contractelor încheiate cu populaţia şi cu unele primării din judeţ.

Dorin Strugaru, şeful compartimentului de Regenerare a Pădurilor, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, a precizat faptul că întreaga acţiune de împădurire ar putea fi finalizată la finele lunii aprilie, dacă şi condiţiile meteorologice vor fi favorabile.