luni, 3 martie 2008

CSM Suceava a câştigat Memorialul „Ştefan Tomovici”

Hochei



Timp de trei zile, Patinoarul artificial din Suceava a fost gazda primei ediţii a Memorialului „Ştefan Tomovici” la hochei pe gheaţă, competiţie rezervată copiilor până în 14 ani. Deşi la start, alături de echipa gazdă au mai fost invitate încă trei echipq, una din formaţii, Chimistul Bucureşti nu a putut face deplasarea din cauza altui concurs. Aşa se face că meciul inaugural s-a disputat între echipa gazdă, CSM Suceava, şi o selecţionată a celor trei echipe participante, în final câştig de cauză având elevii lui Constantin Curelaru şi Ilie Hunceac. Această competiţie, aflată la prima ediţie, a primit numele unuia dintre cei mai buni jucători ai României, Ştefan Tomovici, care s-a evidenţiat şi ca antrenor, fiind mentorul multor sportivi suceveni ce au ajuns mai apoi la echipa naţională şi cluburile de primă mână din România. După trei zile de concurs, sucevenii au reuşit să câştige locul I, după ce s-au impus atât în disputa cu Olimpia Bucureşti, cât şi în cea cu CSM Braşov. Poziţia a doua a revenit braşovenilor de la CSM, care s-au impus în meciul direct cu Olimpia Ploieşti.

Meci de old boys

Sâmbătă seară, pe gheaţă au intrat şi foştii hocheişti într-un meci de old boys la care, pe lângă suceveni, au participat şi ploieşteni, braşoveni, gălăţeni şi bucureşteni. La finalul memorialului organizat de CSM şi DSj Suceava, tinerii hocheişti au fost premiaţi de preşedintele Federaţiei Române de Hochei, Janos Kurko, care le-a făcut cadou celor trei echipe câteva crose şi a primit din partea organizatorilor o diplomă, o medalie şi un tricou cu numărul 1 al echipei CSM Suceava. În aceeaşi festivitate au fost premiaţi şi câţiva jucători, mai exact Grigori Vlad, de la CSM Braşov, a primit titlul de cel mai tehnic jucător, Răzvan Cozma, de la CSM Suceava, a fost golgheterul competiţiei, Victor Pascaru, Olimpia Ploieşti, cel mai bun portar, Jurgen Stadler, CSM Suceava, cel mai bun fundaş, suceveanul Albert Neamţu, cel mai tânăr jucător, iar Ana Voicu, de la Olimpia Bucureşti s-a ales cu titlul fair play, fiind singura fată din competiţie.

Janos Kurko promite patinoar acoperit la Suceava

În cadrul festivităţii de premiere, preşedintele Federaţiei Române de hochei, Janos Kurko, i-a asigurat pe cei prezenţi că va face tot posibilul pentru ca Suceava să aibă un patinoar acoperit. În acest sens, Kurko a declarat că are finalizat un proiect, realizat împreună cu ANS şi COSR, pe care-l va înainta Guvernului şi care prevede construirea, modernizarea sau acoperirea unui număr de şapte patinoare din ţară, printre care se află şi cel din Suceava. „Aceste lucrări prinse în proiect vor fi realizate cu sprijinul guvernului, dar şi a administraţiilor locale şi judeţene. Dacă vom reuşi acest lucru, sportivii noştri vor putea să se antreneze nu trei, ci nouă luni pe an, şi astfel nu vor mai exista acele diferenţe în pregătire, atât în competiţiile interne, cât şi externe. Mă bucur că la Suceava hocheiul redevine sportul ce a fost odată, acelaşi lucru mi-l doresc şi la Rădăuţi, două centre ce au dat mulţi jucători de valoare echipelor din România dar şi naţionalei”, a menţionat Janos Kurko. Acesta a mai adăugat că a reuşit să coopteze un sponsor foarte puternic, cu ajutorul căruia la mijlocul acestei luni va oferi 350 de echipamente complete echipelor din ţară, urmând să ajungă atât la Suceava, cât şi la Rădăuţi.