luni, 3 martie 2008

PD-L şi-a lansat candidatul la Primăria Gura Humorului



Candidatul PD-L la Primăria Gura Humorului, Gheorghe Niţă, a fost lansat, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii sobre şi scurte, precedată de tăierea panglicii la o investiţie, realizată de proaspătul politician prin programul SAPARD.

Sâmbătă după amiază, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur, şi candidatul PD-L la Primăria Suceava, Ion Lungu, au tăiat panglica fabricii de prelucrare a laptelui SC NIRO SRL Gura Humorului.

Fabrica este prima din România finanţată prin programul Fermierul, iniţiat în timpul mandatului de ministru al lui Gheorghe Flutur.

La eveniment a fost prezentă toată conducerea judeţeană a PD-L, dar, din cauza încărcăturii politice şi a suspiciunilor de colaborare cu adversarul politic, au lipsit şefii liberali ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei Agricole, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, precum şi prefectul de Suceava, Orest Onofrei, de profesie medic veterinar, de regulă prezenţi la inaugurarea obiectivelor realizate cu finanţare SAPARD.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi din Gura Humorului, printre care şi fostul consilier judeţean PSD, preotul Mircea Nuţu.

Flutur crede că Niţă îl va învinge pe Ursaciuc

Senatorul Gheorghe Flutur l-a felicitat pe medicul veterinar Gheorghe Niţă pentru curajul de a investi în agricultură şi pentru că a îndrăznit să se apuce de procesat laptele, după ce „18 ani în România s-au ocupat alţii de muls”.

„Face brânză bună aici, sunt convins că va face brânză bună şi la primărie. În 2004, alta a fost garnitura cu care am mers în alegeri. Nu comentăm ce au făcut alţii, nu criticăm, noi spunem doar că vrem ceva mai bun”, a afirmat Flutur, ferindu-se să-l critice pe fostul său coleg de partid, candidatul PNL la primărie, primarul în funcţie Marius Ursaciuc.

După discursurile de inaugurare, întreaga asistenţă a purces, cu antemergători cu steaguri PD-L, la hotelul Best Western pentru partea politică propriu zisă, lansarea candidaturii lui Gheorghe Niţă la primărie.

Liderul PD-L a expus pe scurt obiectivele de campanie ale partidului său şi oferta electorală, insistând pe aplicaţiile practice ale acesteia, îndeosebi pe capacitatea viitorilor primari de a absorbi fonduri comunitare în economia românească.

Lungu: „Eşarfa portocalie îmi ţine cald”

„Le voi cere humorenilor să-l voteze pe Niţă în echipă cu mine pentru că aici, la Gura Humorului, candidăm amândoi. El la primărie, eu la Consiliul Judeţean”, a arătat Flutur.

Vizibil emoţionat, Gheorghe Niţă a precizat că nu a mai fost niciodată membru al vreunui partid, iar acum a decis să intre în politică doar pentru a fi alături de Gheorghe Flutur, pe care îl respectă şi îl admiră.

L-au mai încurajat, în vederea competiţiei care îl aşteaptă, deputatul Dumitru Pardău şi primarul de Suceava, Ion Lungu.

Acesta din urmă şi-a explicat, în glumă, şi trecerea în tabăra PD-L, pornind de la eşarfa portocalie de la gât: „Cu eşarfa portocalie nu ştiu dacă îmi stă bine, dar îmi ţine cald”.

La final, toţi participanţii au fost invitaţi la un cocteil oferit de Gheorghe Niţă în cinstea celor două evenimente.