duminică, 9 martie 2008

CJ Suceava va ajuta Spitalul judetean sa atraga fonduri europene


Consiliul Judetean Suceava va ajuta Spitalul de Urgenta ''Sfantul Ioan cel Nou'' Suceava in vederea accesarii de fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) pentru modernizarea ambulatoriului de specialitate al unitatii sanitare, a declarat presedintele CJ Suceava, Gavril Marza.

Gavril Marza raspunde unei solicitari venite in acest sens din partea celei mai mari unitati spitalicesti din judet, dar, potrivit acestuia, nu poate satisface in totalitate cererea spitalului, deoarece achizitionarea de aparatura medicala solicitata de conducerea unitatii sanitare nu poate fi facuta cu bani atrasi prin POR.
In context, presedintele CJ Suceava a spus ca ''se duce o politica de distrugere a spitalului judetean'', avand in vedere faptul ca, in ciuda promisiunilor Ministerului Sanatatii, unitatea sanitara tot nu dispune de aparatura medicala de investigatie imagistica de ultima generatie.

Anul trecut, CJ Suceava si-a dat acordul pentru infiintarea unui platou imagistic printr-un parteneriat public-privat, dar la scurt timp dupa aceea Ministerul Sanatatii s-a opus externalizarii acestui serviciu pe motiv ca va asigura aparatura necesara. Este vorba despre un computer tomograf si un aparat de rezonanta magnetica (RMN) care, pana in prezent, nu au ajuns la Suceava.