duminică, 9 martie 2008

Gheorghe Flutur: Delimitarea colegiilor electorale nu trebuie făcută din birou



Gheorghe Flutur, presedinte al Organizatiei judetene a PD-L Suceava, i-a invitat sefii organizaţiilor judeţene ale partidelor la discutii imediate, pentru a stabili principiile de delimitare a colegiilor electorale, in asa fel încât acestea să nu se facă "din birou", transmite corespondentul AMOS News.

Este vorba de liderii politici Gavril Mîrza(PSD), Tiberiu Prodan(PNL), Gheorghe Acatrinei(PRM), Costel Ignătescu(PC) şi Adriana Hapenciuc(UDMR). Flutur considera ca aceste discuţii trebuie să aibă loc în judeţe, cu maximă transperanţă şi urmate şi de dezbateri, in prezenta liderilor societăţii civile. De asemenea, reprezentanţii partidelor politice din judeţe trebuie să stabilească criteriile şi să propună maniera în care sa se traseze colegiile uninominale, pentru a fi prezentate ulterior Comisiei de Cod Electoral. "Toate partidele trebuie să-şi facă discuţiile acasă.


Altfel, există riscul să ne trezim cu colegii electorale trasate din birou, care să cuprindă părţi din localităţi", a recomandat senatorul PD-L. Flutur a precizat faptul ca, la Colegiul Director al PD-L, de luni, va solicita ca astfel de discuţii cu reprezentanţii tuturor partidelor să aiba loc în fiecare judet in parte.