duminică, 9 martie 2008

Deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, solicită demisia lui Dacian Cioloş



Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, va fi chemat la Comisia pentru agriculturã a Camerei Deputaţilor, pentru a da explicaţii vizavi de lipsa sa de reacţie la diminuarea bugetului Ministerului pe care-l conduce, transmite corespondentul AMOS News.

Anunţul a fost făcut de deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, care solicită şi demisia lui Cioloş. Deputatul sucevean a spus că suma de 4.500 de miliarde de lei vechi, stabilită la recenta rectificare bugetarã, ar fi urmat sã fie folosită pentru subvenţii şi pentru achiziţionarea de utilaje agricole. "Atitudinea domnului Cioloş este condamnabilã, în condiţiile în care în şedinţa de Guvern, în care s-au tãiat din bugetul agriculturii 4.500 de miliarde de lei vechi, el nu a scos niciun cuvânt".

Stan l-a criticat dur pe Cioloş, precizând că, de când e ministru al Agriculturii, "n-a reuşit sã absoarbã nici un euro de la Uniunea Europeanã privind subvenţia la hectar, Planul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii a fost depus cu întârziere şi nici acum nu este intrat în discuţia vreunei comisii. Nu a reuşit sã dea mãcar cei 37 de euro pe care trebuia sã-i acorde Guvernul pentru subvenţia la hectar. Până la această oră, niciun leu n-a sosit la producãtorul de lapte, ca subvenţie acordatã de la bugetul de stat. Domnul Cioloş nu mai are ce cãuta la Ministerul Agriculturii deoarece cãciula este prea mare pentru domnia sa", a mai spus Ioan Stan.