duminică, 9 martie 2008

Meleşcanu şi Nicolai exclud posibilitatea organizării simultane a alegerilor locale şi parlamentare


Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu (Sursa: Mediafax Foto)


Vicepreşedinţii PNL Teodor Meleşcanu şi Norica Nicolai au apreciat, sâmbătă, la Suceava, că este "aproape imposibil" ca alegerile parlamentare să fie organizate concomitent cu cele locale, arătând că nu există timpul necesar pentru declanşarea de alegeri anticipate parlamentare.

Teodor Meleşcanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că este "extrem de dificil" să se poată suprapune alegerile locale cu cele parlamentare, având în vedere calendarul care trebuie urmat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a arătat că organizarea simultană a acestor alegeri ar însemna pentru Guvern economie de bani, dar că este imposibil să se realizeze etapele necesare pentru organizarea simultană a acestor alegeri.

"La ora actuală mi se pare foarte greu, dacă nu chiar imposibil, de a face toate etapele necesare pentru ca ele să se poată desfăşura concomitent. Dacă săptămâna viitoare, în plus, se adoptă oficial Hotărârea de Guvern privind data de 1 iunie pentru alegerile locale, chiar mi se pare tranşată această chestiune", a spus Meleşcanu.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat că şi ea exclude posibilitatea organizării alegerilor locale concomitent cu cele generale.

"Timing-ul constituţional nu mai poate fi realizat şi, dincolo de orice, România este totuşi stat de drept şi nu se poate decide prin voinţa nimănui un astfel de program. Constituţia este foarte clară în legătură cu paşii de parcurs pentru declanşarea alegerilor anticipate", a spus Nicolai.

Ea a arătat că dacă Guvernul va decide 1 iunie data pentru alegeri locale este absolut imposibil să se poată organiza simultan şi alegeri parlamentare anticipate.

PSD a decis să demareze discuţii cu ceilalţi actori politici pentru declanşarea de alegeri parlamentare anticipate sau pentru constituirea unui "guvern de serviciu" din care să nu facă parte PSD şi care să organizeze alegerile, a declarat, miercuri, liderul social-democrat Mircea Geoană, după şedinţa BPN.