duminică, 9 martie 2008

Flutur: Se pregăteşte "logodna" PSD-PNL


Flutur: Se pregăteşte


Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, vineri, că în prezent se pregăteşte să fie parafat "certificatul de logodnă" PSD-PNL, în condiţiile în care şi vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a fost "contaminat cu pesedită" şi urmează "marea trădare" a electoratului PNL.

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că "certificatul de logodnă" PSD-PNL este pregătit şi urmează să se parafeze, arătând că Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc au prezentat o strategie de alianţă cu PNL.

El a adăugat că a fost surprins că şi vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, "a fost contaminat cu pesedită" şi că doreşte această alianţă.

"Se pregăteşte marea trădare a electoratului PNL", a spus Flutur.

El a menţionat că are informaţii că se trimit organigrame la instituţiile deconcentrate privind persoane care să ocupe funcţii în aceste unităţi, fiind reactivaţi membri PSD.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu susţine că proiectul politic real al lui Traian Băsescu face imposibilă o relaţie între PNL şi PDL, astfel că este posibilă o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR, după alegeri.

"În ciuda tuturor lucrurilor care ne despart de PSD, cred că din păcate proiectul politic real al lui Traian Băsescu este unul care face imposibilă o relaţie între noi şi PDL. În aceste condiţii, eu cred că şi PNL trebuie să se gîndească bine ce raporturi ar trebui să aibă cu PSD în perioadă postelectorală. Cred că o majoritate parlamentară PNL-PSD-PC şi UDMR este posibilă, şi din punctul meu de vedere e de dorit ca PNL să fie parte dintr-o majoritate guvernamentală şi după alegeri", a declarat Antonescu pentru "Cotidianul".

El a respins însă variantă unei alianţe preelectorale cu PSD.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a prezentat, luni, conducerii centrale a partidului, o analiză a celor patru variante pe care social-democraţii le-ar avea la dispoziţie din punct de vedere politic.