duminică, 9 martie 2008

Scrisoare deschisă către premierul Tăriceanu, de la eurodeputatul PSD Cătălin Nechifor



Europarlamentarul socialist sucevean Cãtãlin Nechifor a trimis o scrisoare deschisã către primul ministru Cãlin Popescu-Tãriceanu, prin care-i solicitã sã reintroducã în sistemul legislativ din România parteneriatul public-privat ca vector de promovare a dezvoltãrii de proiecte din fonduri europene, transmite corespondentul AMOS News.

Nechifor a spus cã acest instrument al politicilor economice era stipulat încã din anul 2002 printr-o ordonanţã emisã de Guvernul PSD, însã a fost eliminat în 2006 de Guvernul Tãriceanu.

Nechifor a declarat că, în calitate de membru al Parlamentului European şi de membru al Comisiei pentru bugete, a participat la numeroase întâlniri unde s-a discutat despre importanţa fondurilor structurale şi despre impactul pe care proiectele ce urmeazã a fi finanţate l-ar avea asupra dezvoltãrii durabile a României.

Cãtãlin Nechifor consideră cã mediul de afaceri privat trebuie sã participe mai activ la construcţia României europene, alãturi de instituţiile statului şi de autoritãţile administraţiei publice locale, judeţene şi centrale, şi cã obligaţia implementãrii de proiecte cu bani europeni nu trebuie lãsatã "doar în cârca statului".