marți, 29 ianuarie 2008

Administratorul Căminului Cultural din Stulpicani amendat după ce a tăiat 17 arbori fără a deţine avize


Actualitate



sefGMediu_ConstantinHarasim Mai mulţi cetăţeni din comuna Stulpicani au reclamat faptul că mai mulţi arbori din centrul comunei au fost tăiaţi. Deplasaţi la faţa locului comisarii judeţeni ai Gărzii de Mediu Suceava au constatat că aspectele semnalate prin petiţii se confirmă, în sensul că de pe un teren situat în centrul comunei Stulpicani- în zona Căminului Cultural şi a Sălii Tineretului- ce este considerat spaţiu verde (parc), s-a efectuat tăierea neautorizată a unui număr de 17 arbori din speciile molid, pin silvestru, brad, mesteacăn, frasin şi tei.

Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că persoana vinovată de săvârşirea acestei fapte este administratorul Căminului Cultural al comunei Stulpicani, Vasile Zamcu care a fost amendat cu 6.000 lei.

Constantin Harasim a precizat că administratorul Căminului Cultural a motivat tăierea vegetaţiei lemnoase prin faptul că respectivii arbori prezentau fenomene de uscare şi de apariţie a putregaiului, constituind un eventual pericol pentru imobilele din vecinătate, totodată intenţionându-se ca în primăvara anului 2008 să se replanteze suprafaţa respectivă cu arbori şi arbuşti din specii ornamentale.

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava a cerut Primăriei Stulpicani să urmărească şi să nu mai permită efectuarea de tăieri de arbori de pe domeniul public fără obţinerea în prealabil a tuturor avizelor, aprobărilor şi marcărilor necesare de la A.P.M. Suceava şi I.T.R.S.V. Suceava.

0 comentarii: