marți, 29 ianuarie 2008

„Circul” de la votarea noului preşedinte al PC considerat de liderul sucevean- alegere „foarte statutară”


Politica



ignatescu Preşedintele PC Suceava, Costel Ignătescu, a declarat, luni, că alegerea Danielei Popa în funcţia de preşedinte al PC a fost „ foarte statutară” şi că la alegerea preşedintelui partidului „majoritatea a decis” aşa cum se întâmplă într-un partid democratic.

Costel Ignătescu a precizat că nu a fost „o obligaţie” să fie ales Florin Anghel preşedinte al formaţiunii şi că „majoritatea a decis”.

Acesta a mai adăugat că va susţine demersurile pe care le va întreprinde noua conducere a PC.

Întrebat dacă se aşteaptă ca membri PC să părăsească partidul în urma acestor alegeri, Costel Ignătescu a spus că este posibil ca unii să plece, precizând că aceştia pot fi dintre cei „care nu înţeleg că alegerile sunt democratice”.

Soţia preşedintelui PC Suceava, Camelia Ignătescu, a fost aleasă, duminică, vicepreşedinte al PC.

Dan Voiculescu le-a reproşat liderilor din teritoriu că l-au indus în eroare privind susţinerea partidului de către electorat la alegerile europarlamentare, astfel s-a bazat pe spusele acestora şi a anunţat că dacă PC nu obţine un procent minim 7 la sută va demisiona din funcţia de preşedinte al Partidului Conservator. Astfel după, 16 ani de la înfiinţare, consevatorii şi-au ales la Congresul organizat duminică un nou preşedinte, altul decât Dan Voiculescu, cel care, de altfel a ocupat această funcţie de la înfiinţarea partidului. Trei lideri conservatori s-au înscris în cursă: Daniela Popa, Florian Anghel şi Sabin Cutaş. Congresul de duminică nu a adus doar o nouă conducere, dar şi modificări ale statutului partidului. Una dintre ele este înfiinţarea unui Consiliu de onoare, condus de preşedintele fondator, Dan Voiculescu.

Noul preşedinte ales al Partidului Conservator este Daniela Popa. După numărarea voturilor Daniela Popa a întrunit un număr de 570 de voturi „pentru” în timp ce Florian Anghel a adunat numai 557. Numai 85 dintre cei care au participat la Congres l-au preferat ca preşedinte pe Sabin Cutaş. Statutul partidului spunea însă că sunt necesare jumătate plus unu din voturile valabil exprimate, iar cele 570 de voturi primite de Daniela Popa nu erau suficiente. Foarte mulţi dintre cei care au participat la congres au crezut că în această situaţie se va organiza un al doilea tur de scrutin. Lucrurile nu au stat însă aşa. Cel de-al treilea clasat în lupta pentru puterea partidului a anunţat că oferă voturile sale Danielei Popa astfel aceasta a trecut pragul de 601 voturi, moment în care tabăra susţinătorilor lui Florian Anghel a explodat. Modalitatea de vot a fost contestată zgomotos şi în scurt timp în sală au rămas susţinătorii Danielei Popa.

0 comentarii: