marți, 29 ianuarie 2008

Un avion s-a prabusit la Suceava: directorul Ambro a murit


Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit, marti, in jurul orei 11.45, in dreptul localitatii Siminicea, din judetul Suceava. Directorul combinatului de celuloza si hartie Ambro SA Suceava, Eric Rossman, in varsta de 32 de ani, a murit in accidentul aviatic, a anuntat Antena 3.

Potrivit prefectului de Suceava, Orest Onofrei, avionul s-a prabusit intr-o padure, la 30 de kilometri de Suceava, intr-o zona nepopulata din comuna Siminicea.

Prefectul a spus ca directorul Ambro Suceava, Eric Rossman, era singur in avion, iar aparatul nu a explodat la impactul cu solul.

"A inceput o ancheta. La fata locului au venit cei de la Descarcerare, Situatii de urgenta si ambulante", a spus prefectul.

Prefectul a adaugat ca zona este greu accesibila fiindca zona in care s-a prabusit avionul este una de padure, intre localitati.

Primarul localitatii Siminicea, Gheorghe Halita, cel care l-a anuntat pe prefect, a spus ca a aflat de accidentul aviatic de la un localnic. Se pare ca avionul s-a oprit, a planat pentru cateva minute, dupa care a cazut in gol.

Mai mult, primarul a spus ca pilotul era cetatean francez, director al Ambro Suceava de aproximativ trei ani.

Lucel Lulciuc, de la ISU Suceava, a declarat ca avionul care s-a prabusit era de mici dimensiuni, de doua locuri. "Nu a avut loc incendierea avionului si nici nu a explodat. A ramas infipt in pamant, la 45 de grade", a adaugat Lucel Lulciuc.

Avionul care s-a prabusit, marti, in zona comunei sucevene Siminicea in jurul orei 11.30 era de tip FK 14 si efectua un zbor de agrement, potrivit directorului Aeroportului Stefan cel Mare din Suceava, Dan Asmarandei.

"Pilotul era tanar, avea brevet, insa experienta putina. Avea avionul de un an de zile", a spus si directorul aeroportului Suceava, Mihai Asmarandei.

0 comentarii: