marți, 29 ianuarie 2008

Directorul AMBRO Suceava, Eric Rossman, a murit dupa ce s-a prabusit cu avionul particular lângă Siminicea


Directorul general adjunct al Ambro Suceava, Eric Rossmann, care a murit în această dimineaţă dupa ce s-a prabusit cu avionul intr-o padure din localitatea suceveana Siminicea, obtinuse brevetul de zbor in anul 2007, a declarat Dan Asmarandei, comandantul Aeroportului Suceava.
Potrivit sursei citate, locul accidentului a fost izolat si va incepe ancheta pentru stabilirea cauzelor accidentului.
Asmarandei a spus ca, la momentul zborului, vizibilitatea era foarte buna, de peste zece kilometri, iar plafonul de nori era sus si vântul era calm.
Directorul general al Autoritatii Aeronautice Civile, Florea Geica, a declarat ca avionul care s-a prabusit marti in judetul Suceava era unul ultrausor, de tip POLARIS FK 14, cu doua locuri, si numar de inmatriculare YR5149. Potrivit sursei citate, pilotul executa ture de pista (invârtiri in jurul aeroportului) in cadrul unui zbor de antrenament. Florea Geica a mai spus ca pilotul a depus planul de zbor in jurul orei 9.00, iar aparatul s-a prabusit, potrivit informatiilor pe care le-a primit de la Politie, in jurul orei 10.00.
El a precizat ca limitarea utilizarii aparatelor de zbor este data de furtuna, vânt foarte puternic sau vreme neprielnica, ceea ce nu era cazul in situatia de fata.
Geica a mai spus ca, la ora actuala, a fost constituita o comisie de ancheta a cauzelor si imprejurarilor in care s-a petrecut accidentul aviatic, din cadrul Directiei de Investigatii a Ministerului Transporturilor, comisie din care face parte si un specialist al Autoritatii Aeronautice Civile.
Directorul combinatului de celuloza si hârtie AMBRO SA Suceava, cetateanul francez Eric Rossmann, a murit, marti, dupa ce avionul particular in care se afla s-a prabusit intr-o padure, in zona localitatii sucevene Siminicea, situata la zece kilometri de municipiul Suceava, a declarat prefectul de Suceava, Orest Onofrei.
Potrivit prefectului, pâna la ora transmiterii acestei stiri nu se cunosteau cauzele incidentului aviatic, in conditiile in care in zona vremea este frumoasa, iar terenul nu este accidentat.
La fata locului, s-au deplasat echipe de la Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ale Ambulantei, Politiei, precum si un un procuror de la Parchetul Curtii de Apel Suceava.
Comandantul Aeroportului Suceava, Dan Asmarandei, a declarat pentru MEDIAFAX ca Eric Rossman, era singur in avion in momentul producerii accidentului, ca acesta a decolat de la Aeroclubul Suceava si facea un zbor de antrenament la bordul unui aparat de tip FK 14.
"Din motive necunoscute inca, el a cazut", a spus Asmarandei.
El a precizat ca in zona in care s-a produs accidentul se vor deplasa reprezentanti ai Inspectoratului Aviatiei Civile si ai Ministerului Transporturilor pentru a cerceta cauzele producerii acestuia.
Primarul comunei Siminicea, Gheorghe Halita, a declarat ca avionul s-a prabusit la aproximativ 500 de metri de o zona locuita, cu case, si ca, potrivit unui martor ocular, motorul aparatului de zbor cu doua locuri s-ar fi oprit, dupa care avionul a planat putin si apoi s-a prabusit.
Conform primarului, dupa prabusire nu a avut loc nicio explozie, iar avionul nu este extrem de deteriorat, fiind deformata doar partea din fata a acestuia.
Pilotul ar fi putut muri in momentul in care s-a izbit de bord.
Eric Rossmann este director general adjunct al Ambro Suceava, avea 38 de ani si era casatorit cu o suceveanca, cu care are o fetita in vârsta de un an. El este in Suceava, la Ambro, din anul 2001, iar in toata perioada a ocupat diverse posturi de conducere. El era nepotul proprietarului grupului de firme francez Rossmann.
Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, care s-a deplasat in zona accidentului, a declarat, la rândul sau, ca un martor ocular a sesizat ca s-a oprit motorul avionului si ca, ulterior, aparatul a cazut. Onofrei a precizat ca avionul a cazut pe un teren drept, lânga un fost IAS.

0 comentarii: