luni, 25 februarie 2008

Fotografie de familie interesantă cu Ion Iliescu, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Titus Corlăţean şi Miron Mitrea


Politica



Nechifor Catalin Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, eurodeputatul Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că PSD nu primeşte lecţii de democraţie de la lideri ai unui partid „în care democraţia este blocată”, arătând că dacă PSD se „întoarce în trecut”, se întoarce în trecutul recent şi nu în cel dinainte de 1989, unde este PD-L în prezent. „Nu cred că lideri ai PD-L au căderea să dea lecţii de democraţie PSD. Pot să-i întreb doar dacă nu li se pare mai democratic votul a peste şase sute de oameni care reprezintă PSD, sau consideră firească blocarea democraţiei în PD-L pentru doi ani, lucru afirmat de Valeriu Stoica şi confirmat de practica numirilor din teritoriu”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava a afirmat că finalul Consiliului Naţional al PSD a arătat o fotografie de familie interesantă cu Ion Iliescu, Mircea Geoană, Adrian Năstase, Titus Corlăţean şi Miron Mitrea şi că, pentru unii, această fotografie va fi, cu siguranţă, un coşmar pentru perioada următoare. „PSD refuză să moară, cum şi-ar dori unii, dar, mai mult, vrea să recâştige prima poziţie politică din ţară”, a explicat europarlamentarul sucevean. Acesta a arătat că, deja au apărut acuzaţiile privind întoarcerea în trecut a PSD.

„Se poate spune că PSD se întoarce în trecut, dar la un trecut recent, la trecutul celui mai performant prim-ministru al României post decembriste. Mă întreb dacă nu cumva PDL s-a întors la un trecut de care nu vrem să ne amintim, de dinainte de 1989, prin blocarea democraţiei interne în partid, unde un singur om stabileşte cine şi ce funcţii primeşte”, a mai spus euro-deputatul sucevean. Acesta a explicat că o naţiune democrată are obligaţia să respecte votul, iar PSD a decis că Adrian Năstase trebuie să revină la conducere. „Mai departe vom vedea. Şi cum va reacţiona electoratul şi cum va reacţiona partidul”, a mai spus Cătălin Nechifor.

Acesta a apreciat însă, că unora din afara partidului, începe să le tremure genunchii. „Nu întâmplătoare este vizita privată a preşedintelui Băsescu în secuime, din dorinţa de a estompa amploarea discuţiei despre poporul PSD şi determinarea PSD de a câştiga a treia rundă de alegeri parlamentare consecutiv”, a conchis europarlamentarul Nechifor.

0 comentarii: