luni, 25 februarie 2008

Anchetă în cazul pacientului care a fugit din cabinetul dentistului



Cazul pacientului acuzat de dentistul său că a refuzat să plătească o lucrare şi reclamat la Poliţie din acest motiv a ajuns în atenţia Colegiului Medicilor Dentişti Suceava.

Respectiva organizaţie profesională a demarat o serie de cercetări după ce Victor Moroşan, pacientul despre care medicul Irina Elena Alexandru a afirmat că a fugit din cabinet după ce s-a văzut cu noii dinţi în gură, a depus o plângere.

În sesizarea înaintată Colegiului Medicilor Dentişti Suceava, bărbatul îl acuză pe medicul care i-a făcut lucrarea de malpraxis, susţinând că acesta i-a greşit o anestezie şi i-a provocat un „granulom”, complicaţie din cauza căreia a trebuit să urmeze un tratament de 10 zile cu antibiotic şi a riscat o intervenţie chirurgicală.

Ieri, Irina Elena Alexandru a răspuns acuzaţiei de malpraxis care i-a fost adusă, arătând că anestezia greşită despre care vorbeşte Victor Moroşan nu este o eroare profesională, ci „un accident care i se poate întâmpla oricui, prin înţeparea unui vas de sânge care duce la formarea unui hematom”.

Medicul dentist a explicat că, în acest context, pacientul a fost chemat la controale repetate, fiindu-i acordate toate îngrijirile medicale de care avea nevoie.

„Pentru mine, cazul lui Victor Moroşan a fost o provocare”

Irina Elena Alexandru a precizat că, din punctul său de vedere, Victor Moroşan a beneficiat de servicii de calitate, la costuri reduse, iar toate afirmaţiile sale cum că a încercat să-l stoarcă de bani, ştiind că are o afacere prosperă, nu se justifică.

„Pentru mine, cazul lui Victor Moroşan a fost o provocare. L-am acceptat şi am decis chiar să practic tarife cu mult sub preţul real deoarece intenţionam să-l prezint la următorul congres naţional. Şi asta, deoarece reprezenta un caz catalogat iniţial drept imposibil din punct de vedere al situaţiei endodontice, dar care a fost rezolvat cu succes. Victor Moroşan mi-a cerut încă de la început cele mai bune servicii, indiferent de costuri, dar i-am făcut o reducere mare tocmai din acest motiv”, a punctat medicul.

Doctorul Irina Elena Alexandru a spus că Victor Moroşan urma să-i achite 700 lei pentru cei doi dinţi de porţelan, în această sumă intrând însă doar lucrarea de ceramică în sine, fără tratamentele anterioare necesare în asemenea situaţii, respectiv reluări de tratament endodontic, etape de sterilizare a spaţiului endodontic, obturaţii de canal printr-o tehnică scumpă, realizarea cariilor dinţilor limitrofi lucrării, realizarea pivoţilor endodontici, igienizare şi tratament parodontal.

0 comentarii: