duminică, 15 iunie 2008

Cod galben în judeţul Suceava


• pe arii restrânse vor fi vijelii şi căderi de grindină • local cantităţile de apă în judeţ vor putea depăşi 30 - 35 litri pe metrul pătrat, iar izolat 50 - 60 litri pe metrul pătrat

Conform unui comunicat emis de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava astăzi, până la ora 23.00 judeţul Suceava va fi sub atenţionare de cod galben. Până la această oră va ploua în averse ce pot avea şi caracter torenţial, frecvent vor fi descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse se vor semnala vijelii şi căderi de grindină. Local cantităţile de apă vor putea depăşi 30 - 35 l/mp, iar izolat 50 - 60 l/mp.
Ca urmare a acestei atenţionări Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina" Suceava va monitoriza cu toată atenţia evoluţia zilnică, va asigurarea condiţiile necesare pentru a se acţiona preventiv şi pentru a putea alerta populaţia in timp util, va asigura condiţiile pentru accesul ambulanţelor, autospecialelor P.S.I. şi a altor mijloace de intervenţie in situaţii de urgenţă, va monitoriza permanent persoanele cu vârstă inaintată şi persoanele care locuiesc izolat. Totodată, în caz de urgenţă, I.S.U. va identifica spaţiile de cazare ale eventualelor persoanelor rămase blocate in trafic şi asigurarea condiţiilor de trai şi va dispune instituirea serviciului de permanenţă la primărie 24 de ore până la normalizarea situaţiei meteorologice.
Orice situaţie deosebită generată de fenomenele meteorologice pe teritoriul judeţului va fi anunţată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava la telefoanele 524426 sau 214523 şi fax. 524432 sau 212723 sau prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112.