duminică, 15 iunie 2008

Prefectul vrea disciplină în ziua alegerilor


Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a solicitat ca toţi preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi a secţiilor de votare din cele 52 de localităţi în care se desfăşoară turul al doilea de scrutin să dea dovadă de decenţă, ordine şi disciplină. Băişanu a precizat că aceştia trebuie să supervizeze modul în care se desfăşoară procesul electoral şi să asigure toate condiţiile pentru ca votarea să se desfăşoare fără incidente. „În mâna acestor oameni să evoluţia procesului de votare. De asemenea, am încredere în suceveni, şi în capacitatea lor de a înţelege importanţa votului, astfel încât în ziua de duminică, 15 iunie a.c., să nu se înregistreze incidente”, a spus prefectul de Suceava.

Alexandru Băişanu a precizat că în trei localităţi ale judeţului se vor asigura forţe de ordine suplimentare, respectiv Rădăuţi, Slatina şi Pătrăuţi. Băişanu a precizat că cele trei localităţi sunt considerate „zone fierbinţi” în ziua alegerilor, motiv pentru care jandarmii şi poliţiştii vor superviza procesul de vot cu atenţie sporită.

„Nu spun că ar urma să se întâmple ceva, dar trebuie să fim atenţi. Oricum, vom fi prezenţi în aceste zone astfel încât în situaţia în care se întâmplă ceva să luăm măsurile ce se impun într-un termen cât mai scurt”, a mai spus Băişanu.

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii vor asigură paza secţiilor de votare

La rândul său, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a declarat că asigurarea ordinii în cele 224 de secţii de votare în care se va desfăşura turul al doilea de scrutin se va face cu aproape 500 de cadre, poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti de frontieră. Todiruţ a arătat că pe lângă aceştia au fost introduşi în misiuni, pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice alte 370 de cadre.

„Nu vrem ca în ziua votului să transformăm judeţul în unul poliţienesc. Sunt măsuri normale de ordine, şi nu este vorba despre o exacerbare de forţe. Dar am luat măsurile ce se impun pentru ca procesul electoral să se desfăşoare cu asigurarea ordinii şi siguranţei publice”, a mai spus şeful IPJ Suceava.