duminică, 15 iunie 2008

Turneul de bridge de la Suceava, un adevărat eveniment pentru cunoscători

Probabil cel mai complicat joc după şah, dar mult mai pasionant, este bridge-ul. Joc de gândire şi inspiraţie este practicat doar de personae cu un anumit nivel de pregătire şi inteligenţă.


În fiecare an, în caledarul Federaţiei Române de Bridge, se află şi un turneu găzduit de Suceava, turneu la care vor participa peste 100 de jucători. În acest an, competiţia va avea loc în perioada 20-22 iunie la Casa “Avram” din Suceviţa, la întreceri anunţându-şi prezenţa jucători din Bucureşti, Galaţi, Timişoara, Craiova, Cluj, Sighişoara, Alba Iulia, Iaşi, Bacău şi Piatra Neamţ.


Suceava va fi reprezentată de 10 “axe”, oraşul nostru având şi echipă în liga a II-a valorică din România. Printre cele mai bune perechi sucevene se numără cele formate din Ovidiu Dorian şi Radu Tîrpan, Eugen Pintilie şi Vali Nicolau şi Corina Parasca şi Ştefan Tîrpan.
“Jocul de bridge nu are nimic în comun cu norocul şi reprezintă o adevărată provocare mentală. Există peste 10.000 de sisteme de joc şi din ele trebuie să-l alegi pe cel optim” a declarat unul din practicanţii acestui joc din Suceava, Ovidiu Dorian.