duminică, 15 iunie 2008

Fetiţă de 11 ani, agresată sexual de un verişor, în pădurea de la Cartodrom


• o fetiţă de 11 ani din Sfântu Ilie a fost agresată sexual de un verişor, în pădurea de lângă fostul Cartodrom • miercuri după-amiază, Marcel Popovici, de 23 de ani, din Salcea, ieşit din închisoare de doar câteva zile, a ademenit-o pe verişoara sa de doar 11 ani cu o îngheţată, după care a dus-o în pădure şi a violat-o • fetiţa este elevă în clasa a III-a la Centrul Şcolar Suceava, acolo unde învaţă copiii cu deficienţe mintale • deşi este vorba de o faptă gravă, procurorul care se ocupă de caz a decis să nu ceară mandat de arestare pentru violator

O fetiţă în vârstă de doar 11 ani, din Sfîntu Ilie, a fost agresată sexual joi după-amiază de un verişor mai mare cu 12 ani. Fetiţa a fost ademenită cu o îngheţată, după care a fost dusă în pădurea de lângă fostul Cartodrom unde a fost violată. Dumitru P., tatăl fetiţei ne-a povestit că miercuri, în jurul amiezii, a fost vizitat de Marcel Popovici, un nepot de-al său din Salcea. Bărbatul a fost mirat de vizita nepotului său deoarece îl ştia pe acesta închis într-un penitenciar din Iaşi de aproape patru ani. Tatăl fetiţei este angajat al Complexul Muzeal Bucovina, fiind paznic la Muzeul Satului de lângă Cetatea de Scaun, dar are şi o bucată de pământ pe care o lucrează pentru a asigura hrana celor patru copii ai săi. Trebuie spus că cei patru copii sunt toţi elevi ai Centrului Şcolar Suceava din cartierul Burdujeni, acolo unde învaţă copiii cu deficienţe mintale.
Momentan bărbatul este în concediu şi, atunci când a fost vizitat de nepotul său se pregătea să plece la câmp. Miercuri, în jurul orei 14.30-15.00, părinţii fetei au plecat la câmp şi i-au lăsat pe cei patru copii, cu vârste de la nouă la 16 ani, în grija lui Marcel Popovici. Acesta i-a promis verişoarei sale că îi cumpără o îngheţată de la un chioşc din apropiere. După ce a ademenit-o cu câteva dulciuri, tânărul a dus-o pe fetiţă în pădurea de lângă fostul Cartodrom, unde a violat-o.

• Violatorul a fost lăsat în libertate

Atunci când părinţii fetei s-au întors acasă, după ora 21.00, ceilalţi copii le-au povestit că surioara lor a plecat de câteva ore cu Marcel Popovici şi nu s-a mai întors. Speriaţi, părinţii fetei au sunat la numărul unic de urgenţe 112 şi au alertat poliţia despre dispariţia micuţei. Poliţiştii din comuna Şcheia au găsit-o pe fată şi pe verişorul ei pe un teren din apropierea Şcolii Generale din Sfântu Ilie. Luat la întrebări de poliţişti, tânărul a recunoscut că a violat-o, cu degetul, pe verişoara sa, fapt constatat şi de Medicina Legală. Fetiţa a fost dusă la spital unde a rămas până joi dimineaţă, după care a fost trimisă acasă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Alin Botezatu ne-a declarat că în cauză a fost întocmit dosar penal sub spectul săvârşirii unei agresiuni de natură sexuală. Deşi Marcel Popovici a fost reţinut de poliţişti pentru audieri, procurorul care se ocupă de caz l-a lăsat în libertate pe violator. Nu se cunosc motivele pentru care nu s-a cerut mandat de arestare preventivă pentru o persoană care a săvârşit o faptă atât de gravă.