marți, 5 februarie 2008

Şase primării amendate de Garda de Mediu


Actualitate



harasim_constantin Un număr de şase primării sucevene au fost amendate, săptămâna trecută, de comisari suceveni de mediu, în urma unui control privind salubrizarea localităţilor urbane şi rurale din judeţ. Şeful Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a declarat că primăriile amendate cu 15.000 lei (150 milioane de lei vechi) sunt cele din Moara, Şcheia, Ilişeşti şi Grăniceşti, pentru neasigurarea colectării selective a deşeurilor de pe raza localităţii. O amendă de

1000lei ( milioane de lei vechi) a primit Primăria din Bogdăneşti pentru că nu avea organizat serviciul de salubritate, iar cea din Drăgoieşti a fost sancţionată cu 500 de lei pentru că nu a organizat acţiuni de salubrizare a comunei.

Campania de controale privind salubrizarea localităţilor din judeţ continuă, şeful Gărzii de Mediu Suceava spunând că se are în vedere verificarea desfiinţării depozitelor de material lemnos sau agregate minerale din zona cursurilor de apă şi a drumurilor principale. Un alt scop al acestor controale este şi existenţa programului etapizat pentru extinderea şi menţinerea suprafeţelor de spaţii verzi pe locuitor.

Potrivit lui Constantin Harasim, planurile trebuiau realizate până la mijlocul lunii ianuarie iar, autorităţile administraţiei publice au obligaţia de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 mp / locuitor până în decembrie 2010 şi de minim 26 mp/locuitor până-n decembrie 2013.

0 comentarii: