marți, 5 februarie 2008

O judecătoare din Suceava a învins Consiliul Superior al Magistraturii



A învins sistemul. Ana Maierean, judecătoare la Tribunalul Suceava, şi-a câştigat dreptul de a-şi exercita meseria la instanţa superioară, Curtea de Apel, abia după un proces.

În august 2007, Consiliul Superior al Magistraturii i-a respins cererea de promovare, motiv pentru care judecătoarea s-a adresat instanţei de judecată.

După aproape jumătate de an de procese, Ana Maierean şi-a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dreptul de a profesa la Curtea de Apel Suceava. Aşa se face că începând de la 1 februarie 2008, judecătoarea a fost promovată de la Tribunalul Suceava, instanţă care a rămas acum doar cu 26 de magistraţi, deşi schema de personal prevede un număr de 35 de angajaţi.

De altfel, preşedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc, a ţinut să precizeze că lipsa de personal este o problemă serioasă cu care se confruntă această instanţă.

„Voi solicita Consiliului Superior al Magistraturii să angajeze persoane din afara sistemului, jurişti sau avocaţi, ori să transfere procurori de la diferite Parchete la Tribunalul Suceava”, a declarat Doru Bunduc.

Lipsa de personal este evidentă şi la nivelul funcţiilor de conducere. Momentan este vacant atât postul de vicepreşedinte al Tribunalului Suceava, dar şi cel de preşedinte al secţiei civile.

Chiar şi cu schema de personal incompletă, preşedintele Tribunalului Suceava este de părere că activitatea din 2007 a fost satisfăcătoare.

„Au fost rezultate bune, chiar dacă le-am obţinut cu eforturi suplimentare din partea colegilor mei. O notă bună este şi faptul că numărul dosarelor aflate în stoc a scăzut, de la 2.373 în 2006 la 2.295 la finele anului trecut”, a remarcat Doru Bunduc.

0 comentarii: