marți, 5 februarie 2008

Autorul accidentului mortal de la Fălticeni era băut



Poliţiştii care anchetează cumplitul accident de duminică după-amiază, de la Fălticeni, au primit ieri, în jurul prânzului, rezultatele probelor de sânge luate de la şoferul care a omorât doi oameni şi a băgat în spital alte patru persoane.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că Daniel Dumitru Bucan, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Fălticeni, avea o alcoolemie mult peste limita legală în momentul producerii accidentului.

Potrivit rezultatelor primite de la spital, Bucan a fost găsit cu o alcoolemie de 1,95 la mie (la prima probă), respectiv 1,85 la mie (la cea de-a doua probă).

Poliţiştii au bănuit încă de la început că Bucan s-a urcat la volan după ce-a consumat băuturi alcoolice, dată fiind atitudinea pe care a avut-o la spital, în momentul în care oamenii legii l-au pus să sufle în alcooltest. Deşi iniţial a refuzat, în cele din urmă tânărul şofer a acceptat să i se recolteze sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Rănit uşor, Daniel Dumitru Bucan a refuzat să rămână internat, smulgându-şi drenurile şi perfuziile şi făcând scandal în spital. Tânărul nu va scăpa însă de răspunderea penală, urmând să fie cercetat pentru ucidere de culpă, în formă agravantă, faptă pedepsită cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

Groaznicul accident de acum două zile s-a petrecut într-o fracţiune de secundă. Deşi în zonă erau câteva zeci de persoane, nici una dintre acestea nu a reuşit să-şi dea seama ce s-a întâmplat, spunând doar că au auzit o bubuitură puternică, după care au văzut Volvo-ul izbit în copac, mai multe persoane pline de sânge întinse pe jos şi Ford-ul în mijlocul drumului.

Poliţiştii de la Circulaţie au refăcut filmul accidentului

Cadrele Serviciului Poliţiei Rutiere au stabilit în urma cercetărilor împrejurările în care s-a produs teribilul accident. Potrivit unui comunicat al Poliţiei, duminică după-amiază, în jurul orei 15:45, Bucan se afla la volanul unui autoturism Volvo V 40, alături de alte trei rude.

La intrarea în municipiul Fălticeni, dinspre Roman, pe strada „2 Grăniceri”, tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe constrasens şi a lovit patru pietoni care se aflau pe trotuar. Unul dintre aceştia, Ion Munteanu, în vârstă de 62 de ani, din comuna ieşeană Moţca, a fost izbit în plin de maşina scăpată de sub control, fiind aruncat aproximativ 30 de metri (ieşeanul a decedat pe loc, în urma impactului cu solul).

Volvo s-a izbit apoi violent într-un tei de pe marginea drumului, ricoşând într-un autoturism Ford Fiesta, oprit regulamentar în zonă. Coliziunea dintre cele două maşini a fost atât de puternică, încât Ford-ul a fost aruncat 7-8 metri, direct în mijlocul străzii.

Pasagerul din Volvo care stătea pe scaunul din dreapta şoferului, Marin Cârstoiu, de 60 de ani, din comuna Balaci, judeţul Teleorman, a decedat pe loc. Un alt pasager din Volvo, Lucica Băeşu, de 45 de ani, din Fălticeni, a fost transportat la spital în stare gravă. Pe mâna medicilor a ajuns în stare critică şi Silvica Diaconiţa, 57 de ani, din comuna Baia, care se afla printre pietonii loviţi de Volvo. Un alt pieton, Ionel Gherman, de 28 de ani, din comuna Boroaia, precum şi cel de-al treilea pasager din Volvo, Niculai Roman, de 44 de ani, din municipiul Fălticeni, au fost transportaţi de ambulanţieri la spital, însă leziunile suferite de aceştia nu sunt grave.

0 comentarii: