duminică, 19 august 2007

REGIUNEA SUCEAVA-VASLUI E CEA MAI SĂRACĂ DIN UE

REGIUNEA SUCEAVA-VASLUI E CEA MAI SĂRACĂ DIN UE




Şapte din cele 8 regiuni economice româneşti sunt în topul zonelor sărace din spaţiul comunitar. Aşa susţine un raport dat publicităţii de Institutul de Statistică al Comisiei Europene, întocmit pe baza datelor strânse acum 3 ani. Raportul Eurostat arată că regiunea nord-est, cu judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui e cea mai săracă din Europa. Aici venitul pe cap de locuitor e estimat la doar 24% din media nivelului Uniunii. Alte 6 regiuni româneşti se află pe lista celor mai sărace 15 regiuni din spaţiul comunitar. Au un venit pe cap de locuitor cuprins între 28 şi 39% din media europeană.

LIBERALII ÎL DAU ÎN JUDECATĂ PE STOLOJAN

LIBERALII ÎL DAU ÎN JUDECATĂ PE STOLOJAN




Plângeri penale pe numele preşedintelui PLD Theodor Stolojan şi a încă 11 persoane din Suceava, însărcinate cu strângerea semnăturilor pentru înscrierea Partidului Liberal Democrat. Acuzatorii sunt cei de la PNL Suceava, care susţin că disidenţii pot fi acuzaţi de fals în înscrisuri oficiale şi fals în declaraţii.

GARDA DE MEDIU ANGAJEAZĂ... MIROSITORI!

GARDA DE MEDIU ANGAJEAZĂ... MIROSITORI!




Garda de Mediu Suceava caută oameni cu un simţ al mirosului dezvoltat, pentru a-i pune să adulmece aerul din preajma întreprinderilor cu probleme. Ideea a fost importată din Marea Britanie, acolo unde funcţionează şi dă rezultate. Echipa de mirositori va fi cooptată dintre oamenii de rând. Misiunea acestora nu va fi deloc uşoară. Ei vor trebui să viziteze zilnic zonele cu un grad crescut de poluare şi să verifice dacă aerul este sau nu respirabil.

PNL vrea un sfert dintre primariile din judet la alegerile viitoare

PNL vrea un sfert dintre primariile din judet la alegerile viitoare

18 August 2007

PNL vrea un sfert dintre primariile din judet la alegerile viitoare

Organizatia Suceava a Partidului National Liberal efectueaza sondaje de opinie pentru a identifica pe cei mai competitivi candidati pentru primariile din judet, transmite corespondentul ROMPRES. Presedintele Organizatiei judetene a PNL Suceava, Ion Lungu, a declarat ca, in urma acestui studiu de piata, va fi stabilita si strategia partidului pentru alegerile locale de anul viitor.

Potrivit lui Ion Lungu, liberalii vor sa obtina 25 de primarii in judet, reprezentand aproximativ un sfert din totalul acestora, precum si cat mai multi consilieri locali si judeteni. Totodata, Lungu a spus ca PNL si-a propus sa castige cel putin una sau doua functii in conducerea Consiliului Judetean Suceava. El a precizat ca PNL nu a detinut la Suceava niciodata o functie de conducere in Consiliul Judetean, fiind foarte important ca la anul sa fie atins acest obiectiv, avand in vedere ca "de aici se impart banii la primarii si sunt parghii importante". ROMPRES

PSD solidar cu Ion Iliescu, afirma deputatul Ioan Stan

PSD solidar cu Ion Iliescu, afirma deputatul Ioan Stan

18 August 2007


Deputatul social-democrat Ioan Stan a dezavuat, vineri, la Suceava, atacurile mai multor organizatii neguvernamentale la adresa lui Ion Iliescu, declarand ca PSD este solidar cu presedintele de onoare al partidului, caruia ii vor acorda la nevoie tot sprijinul, transmite corespondentul ROMPRES. Ion Stan a afirmat ca toate acuzatiile care i se aduc lui Iliescu reprezinta de fapt "manevre politice prin care sa-l denigreze si sa coboare PSD in sondaje".

Pe de alta parte, deputatul PSD a criticat dur atitudinea presedintelui Traian Basescu in timpul vizitei in Harghita si Covasna, sustinand ca singurul scop al sefului statului a fost unul politic, "pentru a obtine cele un milion de voturi de la maghiari". Deputatul Ion Stan a subliniat faptul ca Ion Iliescu, in perioada cat a fost presedintele Romaniei, s-a opus "federalizarii tarii prin toate eforturile, explicand si demonstrand ca toate minoritatile beneficiaza in Romania de toate drepturile".

PNL nu negociaza un alt proiect de guvernare, afirma liderul liberal sucevean

PNL nu negociaza un alt proiect de guvernare, afirma liderul liberal sucevean

18 August 2007


Partidul National Liberal (PNL) nu va negocia cu nimeni niciun alt proiect de guvernare, a declarat, vineri, liderul PNL Suceava, Ion Lungu, transmite corespondentul ROMPRES. Liberalul sucevean a catalogat motiunea de cenzura a Partidului Social Democrat ca fiind nejustificata.

Demersul social-democratilor dovedeste, in opinia lui Lungu, ca "grupurile de interese si clientela politica nu inteleg democratia si nu pot sta un ciclu complet in opozitie". Liderul PNL Suceava este de parere ca un nou guvern va trebui sa-si stabileasca alte prioritati si o noua strategie care, in opinia lui, nu vor veni in sprijinul populatiei. Ion Lungu a afirmat ca prioritatile de guvernare ale PNL, respectiv majorarea pensiilor, invatamantul si sanatatea, sunt singurele care pot satisface doleantele populatiei.

PSD Suceava sare în apărarea lui Ion Iliescu

Deputatul PSD de Suceava Ioan Stan (foto) a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că organizaţia judeţeană a social democraţilor suceveni îşi anunţă sprijinul faţă de preşedintele onorific al PSD, fostul preşedinte al României Ion Iliescu. Stan a făcut referire la faptul că patru organizaţii civice au adresat PSD o scrisoare, semnată de vicepreşedintele Alianţei Civice, Sorin Iliesiu, în care îl întreabă pe liderul social democraţilor, Mircea Geoană, dacă vrea să afle adevărul despre perioada 1989 si 1990, considerând că Ion Iliescu ar trebui să demisioneze din fruntea PSD şi din Parlament, pe motiv că este acuzat că a condus mineriada din iunie 1990. „Prin această iniţiativă se încearcă denigrarea PSD, în condiţiile apropierii alegerilor europarlamentare. Şi din acest motiv, membrii PSD Suceava sunt solidari cu domnul Ion Iliescu, şi vor lua atitudine faţă de aceste atacuri împotriva lui. Tot ceea ce se doreşte este defăimarea lui Ion Iliescu, astfel încât PSD să coboare în sondaje”, a spus deputatul Ion Stan. El a semnalat faptul că nimeni nu a luat atitudine faţă de ultimele afirmaţii ale actualului preşedinte al României, Traian Băsescu, care ar putea fi acuzat de „acţiuni îndreptate împotriva statului român”. Stan a criticat afirmaţiile lui Traian Băsescu, prin care acesta s-ar fi declarat de acord cu federalizarea României şi a lăsat să se înţeleagă că acceptă autonomia ţinutului secuiesc. „Ulterior a încercat să minimizeze efectul unor astfel de declaraţii, făcute pentru a câştiga votul a un milion de cetăţeni maghiari. Şi din acest motiv cred că trebuie făcută o comparaţie clară între domnul Ion Iliescu şi Traian Băsescu. Primul s-a opus federalizării României, şi a făcut tot ce îi stă în putinţă pentru a explica organismelor internaţionale că în România, minorităţile naţionale beneficiază de toate drepturile”, a mai spus Stan.

Sex pe bani, la o benzinarie de la iesire din Radauti

Sex pe bani, la o benzinarie de la iesire din Radauti

18 August 2007

Un tanar din Radauti, angajat la o benzinarie din localitate, este cercetat pentru proxenetism, fiind acuzat ca oferea prostituate unora dintre clientii sai. Oamenii legii au ajuns la tanarul cu pricina dupa ce-au prins-o pe una dintre fetele care le satisfaceau poftele sexuale clientilor benzinariei, o minora in varsta de 16 ani. Zilele trecute, o alta prostituata din Radauti a ajuns pe mana Politiei. Un tanar din municipiul Radauti este cercetat de Politie, pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, fiind acuzat ca oferea prostituate clientilor unei benzinarii de la iesirea din oras, inspre comuna Marginea. Tanarul pus sub acuzare, Ioan G., in varsta de 24 de ani, dintr-o comuna limitrofa Radautiului, era angajat al benzinariei respective si, contra sumei de 50 de lei, isi "alimenta" clientii cu o minora in varsta de 16 ani.
Toata povestea a iesit la iveala in urma extinderii cercetarilor in cazul elevei in clasa a IX-a (Lacramioara S.), prinsa in urma cu aproximativ o luna intretinand raporturi sexuale pe bani. Audiata de judiciaristii radauteni de la , minora cu pricina le-a povestit ca s-a culcat cu aproximativ 150 de barbati, atat din Radauti, cat si din Siret, iar pentru o partida de amor cerea intre 20 si 50 de lei. Lacramioara S. a mai fost amendata si in trecut pentru "indeletnicirile" ei, dar, cum a continuat sa se prostitueze, oamenii legii i-au intocmit dosar penal. De altfel, in urma cu aproximativ doua saptamani, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti au decis inceperea urmarii penale impotriva minorei, pentru savarsirea infractiunii de prostitutie. In declaratiile date la Politie, adolescenta a mai povestit si despre faptul ca o parte din clienti i-au fost gasiti de un angajat al unei benzinarii de la iesire din Radauti. Mergand pe acest fir, politistii au ajuns la Ioan G., care, pus in fata probelor stranse intre timp de anchetatori, a recunoscut acuzatiile. Tanarul le-a marturisit oamenilor legii ca le-a recomandat-o unora dintre clientii benzinariei la care lucra pe Lacramioara S.. Minora se culca cu barbatii racolati de Ioan G., chiar in camerele de la benzinarie, amorezii de ocazie scotand din buzunare pentru o partida de sex suma de 50 de lei. Cercetarile oamenilor legii in acest caz continua pentru a stabili si daca in "oferta" lui Ioan G. mai erau si alte prostituate, existand indicii ca eleva in clasa a IX-a nu ar fi fost singura fata al carei peste era tanarul radautean.
La inceputul acestei saptamani, politistii radauteni au reusit sa-i probeze activitatea infractionala si unei alte prostituate din localitate, Tinca B., in varsta de 18 ani, de etnie rroma, care isi agata clientii la o spalatorie auto din Radauti, partidele de amor avand loc chiar in masinile proaspat spalate.