joi, 10 iulie 2008

Sportivii de la CSTA Suceava confirmă faptul că sunt în top

Sportivii de la CSTA Suceava au participat în ultima perioadă la două competiţii de anvergură la nivel naţional. Aşa cum era de aşteptat, sucevenii s-au regăsit printre medaliaţii competiţiei.


Constanţa a fost gazda Campionatului Naţional de navomodele, competiţie de machete grupa C (vitrină), acolo unde gruparea suceveană a participat cu 8 sportivi. CSTA Suceava a fost reprezentată de Andrei Albu şi Andrei Albotă, la juniori şi Vasile Storociuc, Mihai Feier, Costel Ragazan şi Petru Ragazan, Vasile Bilius şi Ioan Botuşan.


CSTA Suceava s-a întors de la Naţionalele de Navomodele cu 25 de medalii, 18 în competiţia individuală şi 7 pe echipe. La individual sucevenii şi-au trecut în cont 4 medalii de argint şi 14 de bronz, în timp ce în concursul pe echipe s-au mai adăugat o medalie de argint şi 6 de bronz. Sportivii suceveni şi-au făcut din nou “loc” printre cele 9 cluburi prezente la Naţionale, rămânând printre cele mai bune 5 cluburi din ţară.


Rachetomodeliştii de la CSTA Suceava şi-au demonstrat din nou măiestria în cadrul etapei de Cupa României ce a avut loc la Bacău. Clubul sucevean a participat la competiţie cu 15 sportivi, aproape toţi regăsindu-se printre medaliaţi. Ioan Catargiu şi-a demonstrat valoarea la clasa S6A, pe primul loc în competiţie situându-se şi Andrei Moroşan la clasa S4A şi Alexandru Torodoc la clasa S3 A, careul de aşi fiind completat de juniorul Ştefan Atănăsoaie. Pe poziţia secundă la etapa de Naţionale de Rachetomodelism s-au clasat Mădălin Paicu şi Ştefan Atănăsoaie, în timp ce medalie de bronz în concurs au obţinut Sorin Dranca şi Andrei Albu.


Competiţia pe echipe din cadrul etapei de Cupa Mondială de rachetomodelism a reprezentat un nou success pentru CSTA Suceava.


“Am încercat să ne pregătim şi prezentăm în cele mai bune condiţii la competiţiile de navomodele şi rachetomodele. Rezultatele înregistrate de rachetomodele sunt pe măsura talentului sportivilor noştri, însă am înregistrat un progres real la navomodele.Ultima competiţie la care am participat, cea de rachetomodele, a constituit şi un criteriu de selecţie pentru lotul naţional al României, acolo unde suntem convinşi că vom avea şi noi reprezentanţi.


Oricum, în perioada 6-10 august vom da măsura posibilităţilor noastre la Campionatele Naţionale de Rachetomodele de la Sibiu” a declarat directorul CSTA Suceava, Vasile Bilius.

FC Cetatea Suceava "rezolvă" amicalul cu Aerostar Bacău

FC Cetatea Suceava a disputat ieri un prim amical de “bază” în compania echipei Aerostar Bacău. Nu s-au mai consemnat vechile “momente” din perioada Ion Radu, însă jocul a fost la fel de disputat.

La finalul celor 90 de minute de joc, FC Cetatea Suceava s-a impus cu scorul de 2-0 prin golurile marcate de Colban, băcăuanii “contribuind” şi ei la rezultatul final. Dacă la Suceava a plouat pe cinste, în zona Bacăului lucrurile au fost destul de “seci”.

Antrenorii Marian Pană şi Florin Cristescu au început partida cu Aerostar Bacău cu următoarea echipă: Roheţki – Zaharia, Streinu, Nicolau, Cotolan – Cojenel, Martin, Celpan, Pavel – Drăgan, Guriţă. Pe parcursul meciului au mai evoluat: Gh.Viorel, Homneac, Colba, Ungureanu, Moldovan, Onciu, Apetri, Negru, Galiarski, Aileni şi Apostol.

Vatavu noul preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

Consilierul judeţean PD-L, Marius Vatavu, este noul preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ care desfăşoară activităţi în interesul comunităţii. El a fost ales dintre cei 12 membri ai Autorităţii urmând a fi validat astăzi în şedinţa Consiliului Judeţean. Din componenţa ATOP Suceava fac parte şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Nicuşor Todiruţ, subprefectul Orest Onofrei, reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, Mitică Bejenariu, consilierii judeţeni Ioan Bălan şi Petru Carcalete de la PD-L, Gheorghe Iacob şi Roman Stecyk de la PNL şi Bogdan Cristache de la PNL precum şi trei reprezentanţi ai comunităţii desemnaţi prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Aceştia sunt: omul de afaceri Gheorghe David, preotul Luca Corneliu şi prorectorul Sanda Maria Ardelean.

Două familii din Ostra au ajuns din copac la spital

O maşină în care se aflau două familii din comuna Ostra s-a izbit violent într-un copac ajungând în final la Spitalul Judeţean. Evenimentul s-a petrecut marţi seară pe DJ 177A pe raza localităţii Ostra. Potrivit raportului întocmit de Inspectoratul Judeţean de Poliţie rezultă că Gabriela Gheaţă, în vârstă de 35 de ani, aflată la volanul unui autoturism Skoda Fabia, a pierdut controlul pe o porţiune de drum drept, ieşind în afara carosabilului şi izbind violent un arbore de pe partea dreaptă a drumului. În autoturism se mai aflau soţul său, Georgel Gheaţă, în vârstă de 35 de ani şi soţii Anca şi Ionel Sârbu, de 39, respectiv 37 de ani. Toate cele patru persoane au fost aduse de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava. Cele mai grave răni le au cele două femei. Şoferiţa Gabriela Gheaţă s-a ales cu fracturi la ambele gambe, în timp ce Anca Sârbu are răni la cap, contuzie de bazin, fractură gambă stângă şi fractură de coapsă dreaptă, ambele fiind internate la secţia Ortopedie. Bărbaţii s-au ales cu traumatisme şi contuzii, care nu îi vor ţine decât câteva zile în spital.

PD-L vrea să câştige la Suceava şapte deputaţi şi trei senatori

Democrat liberalii vor să câştige în judeţul Suceava şapte mandate de deputat şi trei de senator adică 70% din totalul mandatelor de parlamentar. Afirmaţia a fost făcută ieri într-o conferinţă de presă de purtătorul de cuvânt al OD-L Suceava, deputatul Romică Andreica. Andreica a declarat că PD-L aşteaptă delimitarea colegiilor uninominale pentru a propune candidaţii la alegerile parlamentare care ar trebui să aibă loc în toamna acestui an. „Vom face propunerile de candidaţi până pe 20 iulie”, a spus Andreica. El s-a referit şi la politica de alianţe a PD-L arătând că „nu ne propunem nici un fel de alianţă preelectorală sau postelectorală cu PSD”. În schimb, a spus Andreica, PD-L nu s-ar da în lături de la o colaborare postelectorală cu PNL dar cu condiţia „să nu mai fie în fruntea partidului oamenii conduşi de Tăriceanu care au trădat Alianţa D.A.”.

Andreica acuză guvernul că a compromis procesul de descentralizare

Deputatul PD-L de Suceava, Romică Andreica, acuză guvernul Tăriceanu II că a compromis procesul de descentralizare arătând că după retragerea PD de la guvernare procesul a fost oprit. Andreica a exemplificat cu preluarea „integrală şi abuzivă” de la bugetele locale la bugetul de stat a impozitului pe tranzacţiile imobiliare suma ridicându-se la 150 de miliarde de euro în 2007 şi la preluarea integrală a veniturilor din taxele judiciare de timbru în acest caz fiind vorba de 40 de milioane de euro vărsate în vistieria statului.




„Guvernul a aşezat 700 de milioane de euro în pixul preşedinţilor de CJ”




„Ar mai fi tot o deviere de la acest proces de descentralizare şi anume aprobarea amendamentelor PSD la bugetul pe 2008 prin care o sumă de 700 de milioane de euro se repartizează pe unităţi administrativ teritoriale prin hotărâri ale Consiliilor Judeţene prin derogarea de la Legea privind finanţele publice locale. Practic au aşezat 700 de milioane de euro în pixul preşedinţilor de Consilii Judeţene în mod deosebit a baronilor locali PSD. Nu mai spun de fondul de dezvoltare a satului românesc constituit anume pentru a ajuta comunităţile locale şi primăriile să acceseze fonduri. Fondul trebuia să fie alimentat tocmai din impozitele pe tranzacţiile imobiliare bani luaţi de la bugetele locale”, a spus Andreica. El a precizat că PD-L susţine procesul de descentralizare ca principală măsură a reformei administrative şi ca formă de ajutor pentru comunităţile locale în trei direcţii şi anume descentralizarea administrativă, descentralizarea financiară şi descentralizarea a funcţiei publice.

Ecuaţia Vatavu

Democrat liberalii dispun de o formulă după care fiecare aspirant la candidatura pentru un mandat de parlamentar la alegerile generale din toamnă îşi va putea calcula şansele. Formula care este de fapt o ecuaţie a fost gândită de secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L, Marius Vatavu, şi ia în calcul pentru scorul individual (Si) notorietatea(N), imaginea publică (Ip), tendinţa de creştere a credibilităţii (Tc), transmitarea corectă şi rapidă a mesajului (Tm), calitatea mesajului (Cm), resursele (R), calitatea contracandidaţilor, (Cc), distorsiunile de mesaj, de transmitere, zvonuri etc (D), sporul adus de preşedintele Consiliului Judeţean (Spcj), sporul votului politic (Svp), sporul numărului de voturi avute în primăriile de aceeaşi culoare politică (Sprim).




(N+IpxTc+TmxCm)xR x SPcyxSvpxSprim


S= ________________________________________


CcxD




Vatavu susţine că fiecare candidat poate să-şi calculeze cu destul de mare aproximaţie ce scor va obţine la alegeri. „Nu ştiu dacă se poate calcula exact, dar în mod cert fiecare poate să-şi dea seama cum stă. Majoritatea partidelor pun un accent foarte mare pe notorietate, dar această formulă arată că lucrurile nu stau chiar aşa”, a declarat secretarul general al PD-L Suceava. Rezultatul final este un număr, care se plasează pe o scală, în raport de evaluarea celorlaţi candidaţi. Vătavu a mai spus că în perioada următoare PDL Suceava va face şi aplicaţii cu ajutorul acestei formule. Concluziile vor fi folosite pentru evaluarea internă.

Gina Pistol a făcut o criză de nervi şi s-a închis în casă

După o relaţie de doi ani cu libanezul Nicola, vedeta Playboy e nevoită să simtă pe propria-i piele, pentru a doua oară în ultimii trei ani, cum e să fii părăsită, informează cotidianul Atac. Soarta relaţiei ei cu omul de afaceri de origine libaneză n-a fost cu nimic mai fericită decât cea a relaţiei pe care blonda a avut-o, înainte, cu Codin Maticiuc, alias Poponeţ. După toate probabilităţile, Ginuţa nu are noroc în dragoste. De data aceasta, destinul chiar a luat-o prin surprindere, pentru că ea apucase să anunţe, în rândul prietenilor, o viitoare nuntă. Dacă în ultimele două weekenduri, următoarele după despărţire, playmateul şi-a făcut treabă pe la mare, în speranţa că-şi va recuceri fostul iubit, ieri, situaţia a devenit iremediabilă şi greu de suportat pentru blondă, care şi-a văzut iubitul, în paginile unui ziar de paparazzi, sărutându-se, în plină zi, cu Raluca Sandu, fiica preşedintelui FRF, Mircea Sandu.
Astfel, a devenit sigură nu doar ruptura Ginei de Nicola, ci şi divorţul Ralucăi Sandu de Todd Medina, după niciun an de căsnicie. Nu ştim cum suportă Todd despărţirea, dar Ginei am aflat, din surse sigure, că nu-i este deloc uşor. Ea a făcut, ieri, o criză de nervi, după care s-a închis în casa unei prietene şi a izbucnit în plâns. Singurele persoane pe care le-a suportat în jurul ei au fost două prietene apropiate. Blondei nu-i vine să creadă că trece, din nou, prin acelaşi calvar sentimental prin care a trecut şi-n urmă cu doi ani, când s-a trezit părăsită de Codin. Culmea, pe-atunci, cel mai bun prieten al lui Nicola!

Iulia Vântur fumează prea mult, spre disperarea lui Moga

Prezentatoarea ştirilor PRO TV, Iulia Vântur este tot mai nervoasă în ultimul timp, informează cotidianul Atac. Iubitul ei Marius Moga este mult prea ocupat cu proiectele sale, în timp ce ea se plânge că o neglijează. Aşa că, blonda a început să se afişeze cu prietenele sale în cluburi şi să fumeze mai mult decât de obicei. Potrivit unor surse apropiate, Iulia a fost certată de Moga care i-a atras atenţia că dacă nu se lasă de fumat el are de gând să nu mai stea în preajma ei cu atât mai mult cu cât el încearcă să ducă o viaţă sănătoasă. Ea însă s-a scuzat motivând că suplineşte lipsa lui cu pachetul de ţigări, chiar dacă este conştientă că tutunul dăunează.

Noua organigramă a CJ, votată cu unanimitate

Consiliul Judeţean Suceava are începând de ieri o nouă organigramă care a fost aprobată cu unanimitate de voturi în prima şedinţă ordinară a deliberativului judeţean. După cum a declarat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, noua organigramă este „mai suplă” decât precedenta având cu două posturi mai puţin. Astfel ea cuprinde 193 de posturi bugetate din care 95 sunt funcţii publice iar restul funcţii contractuale. Organigrama aduce câteva elemente de noutate. În primul rând s-a înfiinţat funcţia de administrator public persoana care o va ocupa prin concurs urmând să preia o parte din atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean în baza unui contract de management.




Administratorul public se va ocupa de fonduri europene şi turism




Gheorghe Flutur a declarat că intenţia sa este aceea de delega administratorului public coordonarea problemelor legate de absorbţia fondurilor europene şi turismul. O altă noutate este înfiinţarea în cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean a Compartimentului de turism care va pune în aplicare proiectele promise de democrat liberali în campania electorală precum „Bucovina- Athosul din Carpaţi”. Flutur a arătat că vechiul Centru de informare turistică „INFOTURISM” nu a reuşit să fie performant adică să se autofinanţeze aşa cum se prognozase iniţial. „Acest Compartiment de lucru referitor la dezvoltarea turismului are în vedere un parteneriat imediat cu Biserica Ortodoxă. Deja eu am luat legătura cu reprezentanţii BOR şi împreună cu comunităţile locale dorim să facem paşi în dezvoltarea turismului religios dar şi a celorlalte forme de turism”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean. Tot o noutate o reprezintă şi înfiinţarea Compartimentului de dezvoltare rurală şi locală pentru o mai bună comunicare cu primăriile astfel încât acestea să poată beneficia de consultanţă în vederea accesării fondurilor europene, elaborării şi implementării de proiecte vizând dezvoltarea rurală.




Ghişeu unic pentru soluţionarea petiţiilor oamenilor




„Am nouă oameni în această structură trei vor lucra la nivelul judeţului şi şase în teritoriu. Deja discutăm să ne acorde spaţii primăriile din Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni şi Rădăuţi. Interesul este să venim în întâmpinarea primăriilor şi a cetăţenilor cu informaţii şi cu proiecte. Cred că este o premieră în România. Se descentralizează şi ca mod de funcţionare adică pleacă în teritoriu o parte din structuri pentru a face proiecte acolo la Dorna nu să vină oamenii 100 de kilometri pe zi şapte ore de mers pe un drum nefinalizat până la Suceava”, a spus Flutur. Nu în ultimul rând un alt element de noutate îl reprezintă înfiinţarea „ghişeului unic” care să preia petiţiile oamenilor care vin în audienţe şi să le soluţioneze la instituţiile abilitate. „Am socotit că acest ghişeu unic trebuie să dea posibilitatea unui om care face o petiţie să fie preluată şi dusă la toate instituţiile de către salariatul Consiliului Judeţean. Este un lucru care cred că este în sprijinul simplificării birocraţiei şi a statului pe la uşi”, a spus şeful administraţiei judeţene.




Flutur salută solidaritatea opoziţiei cu proiectele PD-L




Gheorghe Flutur a salutat faptul că opoziţia din deliberativul judeţean a votat proiectele propuse de conducerea democrat liberală. „Trebuie să salut faptul că opoziţia a fost solidară. Interpretez că proiectele noastre au fost foarte bune şi nu au avut ce comenta la ele. Votul unanim arată că proiectele au fost bine pregătite şi eu mulţumesc staff-ului tehnic au fost bine argumentate şi am reuşit să convingem încă din prima şedinţă şi opoziţia că avem proiecte interesante, atractive pe care le-au susţinut”, a conchis Flutur. Mai trebuie spus că noua organigramă este menită să asigure o mai bună funcţionalitate a Consiliului Judeţean şi o mai bună comunicare cu administraţiile publice locale pe de o parte iar pe de alta să înlesnească accesul cetăţenilor şi să rezolve mai rapid problemele acestora.