vineri, 2 mai 2008

A violat fetita vecinilor pana i-a rupt vaginul

RECIDIVA. Suceveanul a mai facut 14 ani de inchisoare pentru viol
Un sucevean, din comuna Scheia, a fost trimis in judecata, marti, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, dupa ce a violat o fetita de sapte ani. George Stancu, in varsta de 28 de ani, afland ca fetita vecinilor este singura acasa, a dat buzna peste ea, i-a pus cutitul la gat si a tarat-o intr-o magazie de lemne, unde a fortat-o sa faca sex cu el. Victima a fost gasita, plina de sange, chiar de catre parinti, care au dus-o imediat la spital. Diagnosticata cu ruptura de vagin si hemoragie puternica, minora a fost supusa imediat unei interventii chirurgicale.

Zeci de gospodării din Suceava, devastate de furtună!


Video



În Suceava au existat oameni pentru care 1 Mai n-a fost zi de sărbătoare.

S-au bucurat degeaba că au scăpat de codul portocaliu, pentru că furtuna le-a acoperit cu apă curţile. Peste 70 de gospodării au fost inundate ieri şi două podeţe au fost luate de ape.

Ruperea de nori n-a iertat pe nimeni: apele învolburate au rupt două podeţe şi au izolat şase case. Cinci copii nu au cum să ajungă luni la şcoală. La Iaslovăţ, 50 de gospodării şi două escavatoare care lucrau la întărirea malului apei au fost afectate. Chiar dacă pericolul a trecut, oamenii sunt îngrijoraţi că apele s-ar putea întoarce.

Comune inundate în SuceavaNational

Localităţile Milişăuţi şi Iaslovăţ au fost afectate, ieri după-amiază, de ruperi de nori, în urma cărora au fost inundate zeci de gospodării şi au fost afectate drumuri, poduri şi podeţe, transmite monitorulsv.ro. Ploile căzute în cele două localităţi în mai puţin de jumătate de oră au creat probleme destul de serioase fiind necesară intervenţia imediată a pompierilor pentru evacuarea apei. Ion Cotoară, primarul din Iaslovăţ, ne-a spus că ploaia s-a abătut brusc asupra comunei, în jurul orei 15.00. A fost vorba de o rupere de nori, în doar 20 de minute apele pâraielor din amonte umflându-se până la o înălţime de patru metri. Conform primarului, apa s-a revărsat în partea de nord a comunei, intrând în aproximativ 100 de gospodării. În multe cazuri apa a inundat şi anexele şi chiar casele oamenilor. La faţa locului au ajuns echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, precum şi prefectul Alexandru Băişanu.

La Milişăuţi, ploaia torenţială căzută în jurul orei 16.00, a făcut ca apele să iasă din matcă şi să intre în 30 de gospodării. După cum ne-a spus primarul Mircea Laurus, în jurul orei 17.00, trei case erau încă izolate din cauza apelor, care însă începuseră să se retragă. "Apa a distrus teren agricol, avem poduri şi podeţe distruse, pagubele sunt destul de mari. Încă nu putem face o evaluare, aşteptăm să se retragă apele", a spus, ieri după-amiază, primarul Laurus.

Ambro Suceava, pierderi de 42,3 milioane de lei

Societatea comercială Ambro Suceava a avut anul trecut pierderi de peste 42,3 milioane de lei. Cu toate că fabrica de celuloză a înregistrat venituri de 156 milioane de lei, cheltuielile au depăşit 180,5 milioane de lei, după cum arată bilanţul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Conducerea firmei speră ca în acest an lucrurile să se schimbe în bine. Conform planului de afaceri, Ambro Suceava ar trebui să obţină în acest an un profit brut de 12,6 milioane de lei.

Pierderi de 320.000 de euro la Bermas Suceava

Bermas Suceava (BRM), unul dintre principalii producatori independenti de bere locali, a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o scadere de 16% a cifrei de afaceri in lei comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la 2,5 mil. lei (690.000 euro), potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori Bucuresti. In acelasi timp pierderile companiei au crescut de la 448.000 de lei la 1,15 mil. lei (circa 320.000 de euro). Potrivit reprezentantilor companiei, pierderile au fost cauzate de mentinerea unor cheltuieli fixe in conditiile in care volumul de productie si vanzari a scazut, preturile utilitatilor si materiilor prime au crescut iar leul s-a devalorizat. Reprezentantii Bermas estimau la finele lunii trecute obtinerea unei cifre de afaceri in 2008 de 28 mil. lei (circa 8 mil. euro), mai mare cu cu 20,4% fata de nivelul consemnat in 2007, de 23,22 mil. lei. Totodata, compania viza pentru acest an o scadere de 60% a profitului net, la 1,04 mil. lei (aproape 300.000 de euro). Bermas a achizitionat recent o linie de imbuteliere bere la sticla, in valoare de 2,7 mil. euro, 65% din aceasta suma fiind achitata cu ajutorul creditelor bancare. Actionarii companiei au decis luna trecuta contractarea unor credite in valoare de 5 mil. lei, necesare finantarii partiale a stocurilor de materii prime si a activitatii de productie atat pentru acest an, cat si pentru anul 2009.