joi, 4 octombrie 2007

Fotbal - Juniorii „C”- 1993 au ajuns la etapa a IV-a


Sport


Etapa a III-a s-a desfăşurat miercuri, 26 septembrie a.c. şi s-a încheiat cu următoarele rezultate:
CS Şcoala de fotbal Rădăuţi – Cetatea Suceava 0 – 5
Bucovina Fundu Moldovei – Juventus Fălticeni 2 – 3
CSM Rarăul C-lung - Sporting Buneşti 2 – 1
CN „Nicu Gane” Fălticeni – LPS II Suceava 1 – 2
CS Gura Humorului – LPS I Suceava 0 – 3
Voinţa Iaslovăţ – CSŞ Rădăuţi 0 – 13
CSM Dorna Vatra Dornei – Viitorul Arbore 2 – 1

Sâmbătă, 29 septembrie, s-au jucat meciurile etapei a IV-a. Iată rezultatele:
Juventus Fălticeni – CN „Nicu Gane” Fălticeni 5 – 0
CSM Rarăul C-lung – LPS I Suceava 1 – 4
FC Cetatea Suceava – Voinţa Iaslovăţ 6 – 1
Viitorul Arbore – CS Gura Humorului 2 – 0
Şcoala de fotbal Rădăuţi – Sporting Buneşti 2 – 4
LPS II Suceava – CSM Dorna Vatra Dornei 1 – 1
CSŞ Rădăuţi – Bucovina Fundu Moldovei 6 – 0

Clasament
1. CSŞ Rădăuţi 4 4 0 0 45-1 16p
2. Juventus Fălticeni 4 4 0 0 19-3 16
3. Cetatea Suceava 3 3 0 0 21-1 12
4. LPS I Suceava 4 3 0 1 17-5 12
5. LPS II Suceava 3 2 1 0 9-5 9
6. CS Gura Humorului 4 2 0 2 12-5 8
7. CN „Nicu Gane” Fălticeni 4 2 0 2 8-8 8
8. Viitorul Arbore 4 2 0 2 8-13 8
9. CSM Dorna V. Dornei 4 1 1 2 4-12 5
10. Sporting Buneşti 4 1 0 3 8-18 4
11. CSM Rarăul C-lung 4 1 0 3 3-20 4
12. Bucov. Fundu Moldovei 3 0 0 3 4-13 0
13. CS Şc. de fotbal Rădăuţi 3 0 0 3 2-28 0
14. Voinţa Iaslovăţ 4 0 0 4 2-30 0
(Notă: > Pentru victorie se acordă 4 puncte > Pentru meci egal se acordă 1 punct > Pentru meci pierdut nu se acordă niciun punct)

Etapa viitoare (sâmbătă, 6 octombrie 2007, ora 11)
Sporting Buneşti – CSŞ Rădăuţi
Bucovina Fundu Moldovei – LPS II Suceava
LPS I Suceava – CS Şcoala de fotbal Rădăuţi
(se joacă la Todireşti)
Voinţa Iaslovăţ – CSM Rarăul C-lung
Viitorul Arbore – Cetatea Suceava
CN „Nicu Gane” Fălticeni – CS Gura Humorului
Juventus Fălticeni – CSM Dorna Vatra Dornei (ora 13)

Muzeografii se opun demolarii Spitalului Vechi din Suceava



Realizarea noului spital de urgente de la Suceava pe locul celui vechi, proiect inclus pe lista Ministerului Sanatatii, starneste nemultumirea muzeografilor.


Constantin-Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina (CMB), a anuntat, ieri, ca pavilioanele Spitalului Vechi nu pot fi demolate pentru ca fac parte din categoria monumentelor istorice de tip B, de importanta locala si regionala.

Astfel, Ursu a solicitat Directiei Judetene pentru Cultura Suceava sa intocmeasca dosarul de clasare pentru salvarea acestui obiectiv arhitectural. In acelasi timp, directorul CMB l-a anuntat pe proprietarul cladirilor, Consiliul Judetean, despre declansarea procedurii de clasare.

„Pâna la publicarea ordinului de clasare sau pâna la emiterea ordinului de neclasare, dupa caz, dar nu mai mult de 12 luni, imobilului in cauza i se aplica regimul juridic al monumentelor istorice“, a declarat Ursu.

Cele patru pavilioane si cladirea principala a spitalului vechi, numit in trecut „Casa publica generala a bolnavilor din Suceava“ au fost construite intre anii 1891-1903. Potrivit specialistilor, in cladirea principala a locuit primul medic român din Bucovina, Teofil Lupu, fost deputat si senator.

PSD a găsit sursa de finanţare pentru majorarea pensiilor din noiembrie

PSD a găsit sursa de finanţare pentru majorarea pensiilor din noiembrie


Social democraţii suceveni au anunţat că au identificat sursa de finanţare din care s-ar putea acoperi majorarea pensiilor încă din luna noiembrie a acestui an. Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat că decalarea termenului de majorare a pensiilor, de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007, este posibilă în condiţiile în care în momentul de faţă există un excedent bugetar de 1%. Donţu susţine că în loc ca Executivul să dispună folosirea acestor sume pentru diverse cheltuieli, s-ar putea lua decizia ca sumele rezultate din acest excedent să acopere majorarea veniturilor pensionarilor. „În ultimii ani, Guvernul a păstrat bani pentru luna decembrie, şi i-a direcţionat către clientela sa politică. Acest lucru a însemnat cheltuirea haotică a banilor publici. Şi asta dar doar de dragul de a nu rămâne necheltuiţi”, a declarat Ovidiu Donţu. El a spus că majorarea pensiilor trebuie să se facă începând cu luna noiembrie 2007, în condiţiile în care persoanele de vârsta a treia nu vor reuşi să acopere din actualele venituri cheltuielile proprii. Vicepreşedintele PSD Suceava susţine că pensiile actuale nu acoperă cheltuielile cu hrana şi pentru utilităţi, în condiţiile în care acestea s-au scumpit semnificativ în ultima perioada de timp. Ovidiu Donţu a mai adăugat că este anormal ca o pensie medie să fie de 340 de lei, în condiţiile în care valoarea coşului zilnic ar fi de aproximativ 640 de lei pentru o lună. „Din acest motiv noi susţinem şi majorarea punctului de pensie la minim 45% din salariul mediu brut”, a declarat vicepreşedintele PSD Suceava. El a subliniat faptul că organizaţia judeţeană a acestui partid a demarat deja o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea de către PSD a unei iniţiative legislative în vederea majorării pensiilor începând cu data de 1 noiembrie 2007.

Managerul Spitalului Judeţean criticat de adjuncta sa

Managerul Spitalului Judeţean criticat de adjuncta sa


Directorul adjunct medical al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Doina Elena Ganea Motan, a pus la cale o strategie care să ducă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor. Ea consideră că doar aşa nu se va ajunge la subfinanţarea unităţii medicale anul viitor situaţie în care s-ar putea ajunge din cauza managerului Costică Dăscăliuc şi a directorului financiar-contabil, Parascheva Maruseac. Doina Elena Ganea i-a criticat pe cei doi şi şi-a exprimat regretul că nu au informat-o despre cele 57 de miliarde lei vechi rămase necheltuite în conturile spitalului. Asta în condiţiile în care se înregistrează unele lipsuri la medicamente, materiale sanitare şi alimente. Doina Ganea s-a întrebat cum s-ar fi justificat directorul economic dacă managerul ar fi fost medic, bănuind că în situaţia de faţă, fiind economist, a presupus că acesta intuieşte neregulile din bugetul spitalului. Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava a declarat că există riscul micşorării tarifului pe caz ponderat din spital ca urmare a necheltuirii banilor din bugetul pentru servicii medicale, ceea ce ar însemna o subfinanţare bugetară pentru 2008. Dr. Motan spune că în această situaţie s-au luat deja măsuri pentru creşterea calităţii serviciilor medicale, care va contribui la mărirea acestui tarif. „Am regândit planul de achiziţii la medicamente, vom extinde gama la cele mai scumpe, dar care prin eficienţă vor scădea durata de spitalizare. Concomitent, vom crea un stoc de siguranţă, întrucât, din cauza unor disfuncţii în aprovizionare din partea unor furnizori, s-au creat mici hiatusuri în stocuri la sfârşitul lunii”, a spus dr. Motan. Ea a adăugat că a crescut şi alocaţia de hrană în spital, fiind cuprinsă între 80.000 lei vechi şi 140.000 şi s-a regândit meniul, fiind inclusă carnea în mediu, la cele trei mese, în fiecare zi, îmbunătăţindu-se astfel hrana bolnavilor internaţi. Spitalul judeţean are în cont necheltuite circa 57 miliarde lei din banii alocaţi de CAS pentru servicii medicale. Având în vedere că estimarea bugetară pentru la anul se face pe baza bugetului cheltuit în anul precedent, există riscul ca unitatea să primească mai puţini bani anul viitor. Directorul medical spune că în primul rând trebuiau cheltuiţi banii pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale, în tariful pe caz ponderat intrând costurile pentru medicamente, materiale sanitare, investigaţii paraclinice şi hrană. „Sunt foarte îngrijorată, pentru că tariful pe caz ponderat riscă să fie micşorat şi riscăm o subfinanţare. Prioritatea în cheltuirea banilor o reprezintă serviciile medicale, ele trebuie îmbunătăţite mai întâi, după aceea vin achiziţiile, investiţiile”, a mai spus Doina Elena Ganea Motan.

Test liberal privind menirea europarlamentarilor

Test liberal privind menirea europarlamentarilor


Tinerii liberali au demarat miercuri proiectul „Promovăm oamenii, produsele şi valorile României”, prin care doresc să afle de la suceveni ce ar trebui să facă reprezentanţii României în Parlamentul European. Pentru asta liberalii au montat un panou în parcul din zona bisericii catolice pe care oamenii pot să-şi dea cu părerea în scris. Primii care şi-au lăsat impresiile pe panou au fost liderii liberali Ion Lungu şi Angela Zarojanu precum şi candidatul PNL pentru Parlamentul European, prorectorul Aurel Burciu. Lungu consideră că europarlamentarii români trebuie să promoveze creativitatea şi profesionalismul tinerilor, frumuseţile ţării şi zonele cu potenţial turistic deosebit precum Bucovina, identitatea culturală, tradiţiile şi folclorul, frumuseţea sufletească a românilor şi în mod special a bucovinenilor. „Nu în ultimul rînd trebuie să ne promovăm produsele noastre şi aici în Bzucovina avem cîteva băuturi, afinata, fragata, de ce nu păstrăvul afumat în cobză şi alte produse reprezentative. Cred că rolul europarlamentarilor români este acela de a lupta opentru o Europă unită, pentru o Românie modernă, pentru oraşe civilizate şi aici dacă ne referim la Suceava pentru un municipiu civilizat şi pentru cetăţeni prosperi, suceveni prosperi”, a spus Lungu. „România va avea un cuvînt de spus în Uniunea Euroepană atunci cînd şi românii vor avea un cuvînt de spus în ţară. Liberalii pot să facă acest lucur”, a scris pe panou preşedinta organizaţiei muncipale Suceava a PNL, Angela Zarojanu. Candidatul liberal la Parlamentul European, Aurel Burciu, crede că europarlamentarii din regiunea de nord est trebuie să susţină construirea de autostrăzi, să ţină legătura cu Europa şi cu spaţiul CSI.

Noua conducere instituie ordinea şi disciplina în PD Suceava

Noua conducere instituie ordinea şi disciplina în PD Suceava


Noua conducere a organizaţiei municipale Suceava a PD instalată după alegerile din 22 septembrie şi-a intrat serios în pîine. Aşa cum a declarat preşedintele organizaţiei, Florin Olaru, la prima conferinţă de presă pe care a ţinut-o în această calitate, primele acţiuni au vizat punerea la punct a bazei de date cu membrii de partid şi responsabilizarea biroului de conducere, acţiuni care au ca scop eficientizarea activităţii. Olaru a arătat că vicepreşedinţii şi secretarii executivi au primit atribuţii precise hotărîndu-se totodată ca şedinţele Biroului Permanent Local să se ţină mai des. „Am cerut ajutorul Biroului Permanent Local ca pînă la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie să organizăm şedinţe în fiecare săptămînă şi nu o dată pe lună cum spune statutul pentru a putea avea o eficienţă mai mare, a comunica mai uşor şi pentru a stabili strategiile. Ne aşteaptă o campanie grea şi trebuie să fim foarte bine pregătiţi pentru a demonstra că PD este cel mai important partid în plan local”, a spus preşedintele PD Suceava. El a precizat că s-a hotărît ca acele persoane care absentează la trei şedinţe ale Biroului Permanent Local sau nu îşi plătesc cotizaţia la partid să fie excluse din această structură de conducere, adică să-şi piardă funcţiile. „Faptul că s-a votat acest lucru arată că într-adevăr s-a înţeles că trebuie să facem echipă şi să punem osul la treabă”, a menţionat Olaru. Preşedintele PD Suceava a precizat că purtător de cuvînt al organizaţiei a fost desemnat secretarul general, Mihai Ştefănoaia iar responsabilă în relaţiile cu mass-media şi cu imaginea pe vicepreşedinta Mona Săndulescu. „Vrem să fim aproape de oameni de aceea ne propunem să identificăm problemele cu care se confruntă aceştia şi să venim cu soluţii la rezolvarea lor nu numai cu idei”, a mai spus Olaru. La rîndul său proaspătul purtător de cuvînt al organizaţiei, Mihai Ştefănoaia, şi-a exprimat speranţa ca momentul alegerii noii conduceri să însemne „o relansare nu doar de jure ci şi una de facto a organizaţiei implicit la nivel electoral”. „Calitatea, performanţa şi responsabilitatea vor fi cuvintele de ordine în organizaţie. Ca echipă ne propunem să ne concetrăm pentru obţinerea unui scor bun la alegerile europarlamentare iar în paralel să începem implementarea proiectelor de relansare a PD la nivel de municipiu iar gestionarea carierei prin asigurarea posibilităţilor de afirmare în cadrul organizaţiei pe criterii de competenţă şi loialitate pentru toţi militanţii ce pot contribui la promovarea valorilor susţinute de PD, la atragerea de noi membri şi simpatizanţi precum şi la reflectarea unei imagini pozitive asupra acţiunilor PD să devină un principiu pentru PD”, a declarat Ştefănoaia. Vicepreşedintele organizaţiei municipale Suceava a PD, consilierul local Mona Săndulescu, promite că aleşii democraţi se vor comporta demn în deliberativul local şi vor susţine doar proiectele care vin în folosul cetăţenilor. „Consilierii PD vor aborda aceeaşi linie ca şi pînă acum. Vom face opoziţie în Consiliul Local dar o opoziţie constructivă. Vom susţine proiectele de hotărîre care vor fi în folosul cetăţenilor iar cele pe care le vom considera inoportune nu le vom vota”, a spus Săndulescu.

Ursu blochează construirea noului spital de urgenţă

Ursu blochează construirea noului spital de urgenţă


Directorul CMB, Emil Ursu, vrea să salveze un important obiectiv arhitectural sucevean. Este vorba de Spitalul Vechi din Suceava pentru care a declanşat procedura de clasare în categoria monumentelor istorice. Aşa se face că respectiva clădire nu poate fi demolată şi, prin urmare, în locul său nu va mai putea fi construit noul spital de urgenţă. Emil Ursu a explicat că necesitatea acestuia nu poate fi pusă în discuţie dar intenţia de demolare a clădirilor Spitalului Vechi pentru a face loc noii instituţii medicale a dus la apariţia a numeroase semnale de alarmă din partea unor oameni de cultură. „Numeroase argumente vin în sprijinul menţinerii şi conservării acestei clădiri ce reprezintă, în această parte a oraşului, ultimul mohican al arhitecturii care a caracterizat tîrgul de odinioară. Fiind intim legată de istoria culturii sucevene, consider oportună clasarea acestui complex”, a declarat directorul CMB. El a spus că încă din luna august a atras atenţia proprietarului clădirii - Consiliul Judeţean – asupra acestei probleme. Emil Ursu a mai spus că la cererea administraţiei judeţene a avansat o documentaţie, dar pentru că nu s-a luat nici o măsură a decis să propună Direcţiei pentru Cultură, clasarea spitalului vechi, cu rugămintea de a întocmi în cel mai scurt timp dosarul necesar pentru salvarea obiectivului. El a precizat că potrivit legii privind protejarea monumentelor istorice clasarea imobilelor susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional se poate face la solicitarea sau propunerea muzeului judeţean. Emil Ursu mai spune că a comunicat deja CJ declanşarea procedurii de clasare şi pînă la publicarea ordinului de clasare sau de neclasare, după caz, dar nu mai mult de 12 luni, bunului imobil i se aplică regimul juridic al monumentelor istorice. Adică Spitalul Vechi nu poate fi demolat. Pînă să i se spună Spitalul Vechi, clădirea era cunoscută sub denumirea „Casa Publică Generală a bolnavilor din Suceava”, compusă dintr-o clădire principală şi 4 pavilioane, ridicate succesiv între anii 1891 şi 1903. între altele, mozaicurile din două pavilioane,la fiecare etaj, sunt cele originale, fapt ce conferă o şi mai mare importanţă imobilelor.

Trafic deviat pe DN 2H

Fălticeni



Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, circulaţia rutieră pe DN 2H, la intrarea în municipiul Rădăuţi, dinspre Suceava, va fi oprită de joi dimineaţa pînă sîmbătă dimineaţa, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a unui pod.

În acest interval, traficul va fi deviat pe traseele Suceava - Ratoş şi Dorneşti - Rădăuţi, şoferii fiind sfătuiţi să respecte semnalizarea rutieră provizorie.

Biblioteca şi Galeria de Artă din Rădăuţi intră în reparaţii

Biblioteca municipală "Tudor Flondor" şi Galeria de Artă Rădăuţi vor intra în reabilitare. La Bibliotecă vot fi reparate tencuielile, vor fi înlocuite geamurile şi caloriferele, va fi montată o centrală proprie pe gaz metan şi va fi refăcută instalaţia termică.

La Galerie, vor fi schimbate geamurile şi uşile, pereţii vor fi placaţi cu gips carton, va fi înlocuit tavanul fals, va fi montată gresie antiderapantă, se va reface instalaţia termică şi se va instala o centrală termică proprie. Valoarea lucrărilor de la Bibliotecă a fost estimată la 81,9 mii de lei, iar cele de la Galerie, la 59,6 de lei. Executantul lucrărilor este Mega Construct Rădăuţi, care s-a angajat să ajungă la final în termen de 60 de zile de la semnarea contractului.

Birou pentru... tamponări

În ultima perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a înregistrat o creştere a numărului de apeluri primite de la conducătorii auto implicaţi în evenimente rutiere.

Şoferii solicită intervenţia agenţilor de poliţie pentru soluţionarea accidentelor de circulaţie soldate numai cu avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale minore. Potrivit poliţiştilor suceveni, cei implicaţi în asemenea evenimente trebuie să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile, iar dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru să le deplaseze cît mai aproape de bordură sau acostament, semnalizîndu-le prezenţa. Excepţie de la această regulă se va face numai în cazul în care în tamponare sînt implicate vehicule ce transportă mărfuri periculoase, perisabile, călători sau atunci cînd este blocat total un sens de circulaţie fără a exista posibilităţi de scoatere urgentă a autovehiculelor în afara părţii carosabile. De asemenea, cei implicaţi trebuie să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, în termen de 24 de ore pentru întocmirea documentelor de constatare. Biroul de tamponări este situat în noul sediul al Poliţiei, de pe strada Universităţii, la etajul 1.

Cărţi pentru o viitoare bibliotecă a Consulatului României din Cernăuţi

Prefectul Orest Onofrei a făcut un apel către suceveni, să contribuie la bucuria sufletească a românilor din Ucraina, donînd o carte în limba română.

Prefectura a demarat o campanie de colectare de cărţi pentru înfiinţarea unei biblioteci la Consulatul României din Cernăuţi şi pentru bibliotecile unor şcoli cu predare în limba română de pe teritoriul Ucrainei. Instituţia în cauză este implicată în această acţiune prin intermediul salariaţilor din cadrul Direcţiei Integrare Europeană, Dezvoltare Economică şi Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate. "Îi aşteptăm pe suceveni să se implice în această campanie. Pentru informaţii suplimentare poate fi contactat directorul Angela Ioanovici şi consilierul superior Cristian Brudea", a spus prefectul Orest Onofrei.

Pescar electrocutat



Un sucevean în vîrstă de 54 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a electrocutat ieri pe malul Sucevei. Mircea Gănuţ se afla la pescuit şi nenorocul a făcut să agaţe cîrligul undiţei de un fir de înaltă tensiune.

Pescar electrocutat
Martor la incident a fost un poliţist comunitar care a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Bărbatul a ajuns la spital cu arsuri de gradul II, III şi IV pe 70 la sută din suprafaţa corpului.

Tradiţii, la Casa Ostra

Ieri, la Casa Ostra a Muzeului Satului Bucovinean s-a deschis expoziţia "Mijloace de transport tradiţionale", organizată de Secţia de Etnografie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina.

Tradiţii, la Casa Ostra
Pe lîngă căruţe, sănii şi trăsuri, expoziţia grupează o serie de obiecte din colecţiile muzeului, de la traistă, desagi, bărbînţă, fedeleşuri, burdufuri şi pînă la piese de harnaşament tradiţionale. Expoziţia va fi deschisă pînă pe 27 octombrie.

Lucrările de modernizare a Bazarului din Suceava au intrat în linie dreaptă

Lucrările prevăzute în programul Primăriei pentru anul 2007, privind reabilitarea bazarului au fost finalizate. Comercianţii, care pînă acum şi-au desfăşurat activitatea în parcarea celui mai mare bazar din Moldova, pot muta chioşcurile în spaţiul nou modernizat.

Lucrările de modernizare a Bazarului din Suceava au intrat în linie dreaptă
Subiectul îi preocupă pe comercianţii care nu fac decît să vorbească despre lucrările de modernizare, dar mai ales despre modul în care vor fi amplasate chioşcurile. "Chioşcurile au peste 3 metri şi ei ne pun la dispoziţie doi metri şi ceva. Ne descurcăm noi pînă la urmă. Trebuie să găsim o soluţie. Acum bine că au terminat lucrările să vedem care şi cum ne aşezăm", ne-a spus Petru Gheorghe. Preocupaţi sînt şi comercianţii care suferă de handicapuri locomotorii. "Eu sînt în căruţ şi fac aprovizionare la unul dintre chioşcurile amplasate pe platformă, dar deocamdată nu am nici o cale de acces. Pe trepte nu pot urca", s-a plîns unul dintre bazarişti. Zvonurile nu sînt deloc liniştitoare pentru cei care-şi cîştigă pîinea în aglomeraţia comercială din Burdujeni. Mai nou, circulă vestea că firma care se ocupă de reabilitare trebuie să schimbe acoperişul, montat nu demult din pricina luminii. "Nu schimbă nimeni acoperişul. Lumina este bună, chiar şi aşa vor fi montate sisteme de iluminat. În ceea ce priveşte rampele pentru persoanele cu handicap, sînt prevăzute în proiect. Anul acesta am finalizat doar o parte dintre lucrări", ne-a declarat primarul Ion Lungu.

Cuţitarul din Fîntînele a fost arestat

Ieri după-amiază, magistraţii Tribunalului Suceava au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pentru bărbatul din localitatea Stamate-Fîntînele, care şi-a omorît cu bestialitate soţia, Carmen Petronela Iacob.

Cuţitarul din Fîntînele a fost arestat

Fapta lui Grigore Iacob i-a oripilat pînă şi pe avocaţi, cel din oficiu neavînd altă cale de a-l apăra şi de a pune concluzii decît a lăsa la aprecierea instanţei soluţia în ceea priveşte depunerea sau nu a acestuia după gratii. Mai ales că bărbatul s-a predat singur Poliţiei, recunoscînd-şi abominabila faptă

Grigore Iacob, de 38 de ani, cunoscut ca un individ extrem de agresiv, era despărţit de Carmen Petronela, împreună cu care avea o fetiţă în vîrstă de 7 ani. În iunie, sătulă de viaţa de coşmar pe care o ducea alături de bărbat, femeia a hotărît să dea divorţ. Pe 1 octombrie, bărbatul a primit din partea instanţei hotărîrea de divorţ. Judecătorul decisese ca legătura matrimonială a celor doi să fie desfăcută, iar minora să fie încredinţată mamei. Între timp, "prieteni" binevoitori l-au informat pe bărbat că femeia ar avea o legătură amoroasă şi că intenţionează să plece în Italia, la muncă. Pe 1 octombrie, Carmen Petronela şi-a dus fetiţa la şcoală şi s-a întors acasă. A intrat în grajd să mulgă vaca, dar n-a mai apucat. O aştepta Grigore, care a lovit-o groaznic, a legat-o de mîini, după care a înjunghiat-o cu sete de 13 ori. După care s-a urcat în maşină şi a plecat. Ulterior avea să se predea IPJ Suceava. Ieri, din duba Poliţiei a coborît, la amiază, cînd a fost adus pentru a i se da mandatul de arestare, un bărbat slăbuţ cu priviri de băieţandru speriat. "Îţi pare rău că ţi-ai omorît femeia?", a fost întrebat de reporteri. "Bineînţeles", a răspuns apăsat cel care şi-a ucis nevasta cu 13 lovituri de cuţit.