duminică, 21 decembrie 2008

Licitatia pentru groapa de gunoi de la Moara va putea fi organizata la mijlocul anului viitor

Pana cand lucrurile se vor clarifica, nimeni nu stie unde va fi depozitat gunoiul Sucevei, dupa 31 decembrie 2008.

Licitatia pentru realizarea lucrarilor de la groapa de gunoi ecologica de la Moara va putea avea loc abia la mijlocul anului viitor. In judetul Suceava se vor construi doua gropi de acest fel, una pentru depozitarea deseurilor din localitatile situate in zona de munte si cealalta pentru depozitarea deseurilor din localitatile situate in zona de deal. Toate celelalte gropi de gunoi din localitatile judetului vor trebui inchise, fiind date pentru fiecare in parte anumite termene finale de inchidere, in cazul rampei de deseuri a municipiului Suceava termenul fiind data de 31 decembrie 2008.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Suceava, Daniel Cadariu, procedurile premergatoare de demarare a licitatiei pentru groapa de gunoi de la Suceava vor fi facute la Bucuresti. 50 de astfel de rampe ecologice de depozitare a deseurilor urmeaza a fi construite in toata tara, prin fonduri structurale iar finantarea lucrarilor precum si realizarea unor documentatii trebuie planificata la Bucuresti. Finalizarea acestor proceduri ar dura, potrivit vicepresedintelui CJ Suceava, pana in luna mai a anului viitor. De aceea, Daniel Cadariu considera ca licitatia pentru construirea gropii de gunoi nu va putea sa aiba loc decat in cel mai bun caz la mijlocul lunii iunie.

Pana atunci, trebuie rezolvata problema depozitarii deseurilor menajere produse in municipiul Suceava. Daniel Cadariu a evitat sa se pronunte cu privire la solutia temporara pe care Primaria va trebui sa o aiba in vedere pana la momentul in care se va putea depozita gunoi in groapa ecologica de la Moara.

La randul sau, primarul de Suceava, Ion Lungu, a evitat sa dea ieri un raspuns cu privire la aceasta problema, spunand ca solutia pe care o are in vedere va fi prezentata, in mod oficial, in conferinta de presa de joi. Cu mai mult timp in urma s-a pus in discutie varianta ca gunoiul sa fie depozitat la rampa de deseuri de la Falticeni, intrucat termenul de inchidere al gropii nu coincide cu cel de la Suceava iar tot la Falticeni este in curs de amenajare o statie de preselectare a gunoiului.

"Nu stim unde se va depozita gunoiul din municipiul Suceava incepand de la data de 1 ianuarie a anului viitor. Nu aceasta este problema noastra, ci daca nu ma insel este problema Consiliului Judetean. Stiu ca au fost mai multe variante in discutie. E posibil la Falticeni, la Gura Humorului si chiar la Botosani sa transportam si sa depozitam pentru o perioada scurta de timp deseurile din municipiul Suceava", ne-a declarat, ieri, directorul sucursalei sucevene a firmei Rosal, Adrian Niculescu.

Primarul de Falticeni, Vasile Tofan, ne-a declarat, ieri, ca inca nu s-a luat o hotarare in acest sens. Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, ne-a declarat ca nimeni de la Suceava nu i-a comunicat personal o astfel de varianta si ca orasul pe care il conduce este statiune si de aceea nu poate avea propria groapa de gunoi. Termenul de inchiere al gropii de gunoi de la Gura Humorului este anul 2011, dar primarul Marius Ursaciuc a precizat ca urmeaza sa fie facuta o statie de transfer a deseurilor si abia asteapta sa depoziteze gunoiul la o rampa ecologica din alta localitate.

Fosti si actuali fotbalisti ai Sucevei si-au dat intalnire la Cupa Mos Craciun

Invitaţi de onoare la festivitatea de deschidere a turneului de minifotbal Cupa Moş Crăciun au fost Zoltan Iaşko, directorul academiei de fotbal a lui Gheorghe Hagi, precum şi marii jucători ai Sucevei, Dorin Goian, Lucian Goian, Dorin Semeghin, Mihai Guriţă, Mihai Roman, Laurenţiu Berezoschi şi Augustin Ivaşcă.

Raluca Arvat, de Anul Nou în Bucovina

Prezentatoarea Ştirilor PRO Tv din sport, Raluca Arvat are parte anul acesta de o premieră: va merge de Anul Nou în Bucovina. ”Voi pleca cu iubitul meu Bogdan şi cu prietenii noştri. E o premieră pentru mine, n-am mai fost niciodată iarna în Bucovina”, mărturiseşte aceasta.

Raluca Arvad
Pentru că este braşoveancă, Ralucăi îi plac foarte mult sporturile de iarnă, aşa că îşi doreşte ca de Revelion să aibă parte de zăpadă.

”Îmi place în special schiul, dar şi patinajul şi, de ce să mint, îmi place să mă dau şi cu sania. Bucovina e o zonă superbă şi sper să fie şi zăpadă, atât cât să ne putem da cu săniuţele măcar... însă nu prea multă zăpadă, ca să nu ne înzăpezim pe drum”, spune ea.

La fel ca orice alt român, ştirista de la Pro Tv recunoaşte că s-a obişnuit să petreacă Revelionul cu fast: ”Pentru că aşa ne-am obişnuit noi, românii, şi pentru că ne plac petrecerile. Alte popoare nu dau importanţă aşa mare Revelionului. Anul trecut, de exemplu, am fost la Viena şi am făcut Revelionul pe stradă. A fost frumos, cu focuri de artificii şi concerte în aer liber, însă pe la ora 1 şi jumătate noaptea străzile erau deja destul de goale”, îşi aminteşte Raluca.


Întrebată dacă va face pregătiri speciale pentru Anul Nou, prezentatoarea de la Pro Tv admite că de data aceasta va lăsa totul în seama altora: ”Nu voi face prea multe pregătiri, pentru că de asta se vor ocupa gazdele noastre de la pensiune”, spune Raluca nerăbdătoare să ajungă pe meleagurile înzăpezite din Bucovina.