vineri, 31 august 2007

Noul spital de urgenta, aprobat de Guvern



Noul spital de urgenta, aprobat de Guvern

Construirea unui spital de urgenta la Suceva a fost evaluata la 91 de milioane de euro, a anuntat, joi, primarul Ion Lungu, adaugand ca documentatia tehnico-economica a fost aprobata de Executiv, transmite corespondentul ROMPRES. In perioada urmatoare, vor trebui asigurati banii pentru proiectarea spitalului, dupa care se va organiza licitatia pentru desemnarea executantului, a mai spus Lungu.

Spitalul de urgenta se va construi pe terenul unde, in prezent, sunt amplasate cateva cladiri vechi, in care functioneaza unele sectii ale actualului spital judetean de urgenta. Totodata, primarul a spus ca, in apropierea noului spital, intentioneaza sa ridice un bloc de locuinte pentru medici, astfel incat locurile de munca aferente noii unitati spitalicesti sa devina mai atractive pentru acestia. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea a 16 spitale judetene de urgenta

Brazilienii raman la Cetatea

Evolutiile celor doi jucatori brazilieni sositi in aceasta vara pe Areni, Dimas Braz Rimi si Tomaz Donizete, i-au convins pe oficialii suceveni. Astfel, in cursul acestei saptamani, fotbalistii din Tara Cafelei vor semna pentru 3 sezoane cu gruparea noastra, urmand ca ei sa aiba drept de joc dupa sosirea cartilor verzi din Brazilia. Odata cu aceste mutari, echipa suceveana si-a definitivat lotul de jucatori cu care va aborda noul sezon.

Vremea revansei

30 august 2007

Dupa victoria la scor obtinuta in urma cu o saptamana pe Areni, Cetatea Suceava va intalni in cadrul etapei a II-a, in deplasare, formatia FC Braila. Dincolo de miza celor 3 puncte puse in joc, sucevenii vor sa isi ia revansa pe stadionul unde, in sezonul trecut, echipa noastra a pierdut practic ultima sansa de a evita retrogradarea. "Vrem sa confirmam startul bun de campionat si sa adunam din timp puncte vitale in lupta pentru promovare. Meciul de la Braila constituie si o revansa pentru noi. Nu am uitat ca sezonul trecut ne-am compromis total sansele de salvare tocmai dupa rezultatul de egalitate inregistrat la malul Dunarii", a declarat pentru presa locala antrenorul Marian Pana. Pentru jocul care va incepe maine de la orele 18:00, tehnicianul sucevenilor nu va putea conta pe serviciile atacantului Stefan Iordache care este accidentat. Deasemenea din lot vor lipsi si cei doi jucatori brazilieni, care deocamdata nu au drept de joc.