vineri, 18 iulie 2008

„Festivalul huţulilor” de la Ulma

În organizarea Primăriei Ulma, a Uniunii Ucrainenilor din România şi a Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România, pe 12 iulie, la Ulma, a avut loc cea de-a III-a ediţie a Festivalului “Frunza de Ulm” (sau “Festivalul huţulilor” de la Ulma).

Printre formaţiile participante s-au numărat “Huţulca” din Ulma, formaţia vocal-instrumentală “Kolomeika” Siret, grupul vocal-instrumental “Strunele Negostinei”, grupul vocal “Soacrele” din Suceava, Alexandru Dumbravă şi ansamblul “Dumbrava” din Dumbrăveni.

Incredibil: două locomotive punând în mişcare un vagon?


Incredibil dar părea adevărat: două locomotive puneau în mişcare două vagoane în gara din Suceava. Combinaţia aceasta ciudată reprezenta, săptămâna trecută, trenul Suceava-Putna.

Preţul aparenţei şi al superficialităţii, anume eroarea, ar fi fost plătit de mine dacă nu eram curios să mă conving dacă ceea ce vedeam era şi baza iceberg-ului, nu numai vârful lui.

Discutând cu şeful de tren, am aflat că locomotiva posterioară aparţine companiei austriece Egger din Rădăuţi şi că vine tractată de la o revizie şi nu deţine dreptul să circule pe căile ferate ca şi locomotivă, putând fi doar tractată.