miercuri, 9 aprilie 2008

Onofrei a fost schimbat din funcţia de prefect de Suceava

Rocadă



Guvernul a a decis, miercuri, trecerea prefectului judeţului Suceava, Orest Onofrei, în postul de subprefect.

Postul de prefect al judeţului Suceava a fost preluat de unul dintre subprefecţi, Ştefan Alexandru Băişanu.

Atât Orest Onofrei, cât şi Alexandru Băişanu, au declarat că până în prezent nu au primit nici o decizie oficială din partea Guvernului României, care să certifice rocada de funcţii de la nivelul conducerii Prefecturii Suceava. „Este o decizie care nu mi-a fost adusă la cunoştinţă. Însă dacă e adevărată, atunci o astfel de hotărâre spune mult. Punct”, au fost singurele declaraţii ale prefectului de Suceava. Întrebat dacă ştia despre o astfel de decizie a Guvernului sau dacă îşi va da demisia din funcţia de subprefect, Onofrei a declarat că preferă să nu facă nici un fel de declaraţii în acest sens, până nu va primi o decizie oficială. Singurul comentariu a fost că nu crede că decizia Guvernului a fost motivată politic.

La rândul său, Alexandru Băişanu a declarat că personal nu a primit nici o confirmare privind numirea în funcţia de prefect al judeţului Suceava. „Deocamdată nu am primit nimic de la primul ministru al României, care să ateste că am fost numit prefect. Tot ce am aflat legat de aceste schimbări a fost din presă, fără a fi nimic oficial”, a spus Băişanu.

Pe site-ul oficial al Guvernului motivaţia schimbării este „eficientizarea activităţii administraţiei publice locale”. „Aceste măsuri au fost adoptate în baza principiului mobilităţii înalţilor funcţionari publici, conform prevederilor HG 341/2007 privind intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici, managementul carierei şi mobilitatea înalţilor funcţionari publici”, se mai precizează pe site-ul Guvernului.

Tot miercuri, Executivul a decis ca raporturile de serviciu ale prefectului judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu, să înceteze, aceeaşi măsură fiind dispusă şi în cazul prefecţilor din Prahova, Nicolae Alexandri, şi Mureş, Ciprian Minodor Dobre. Încetarea raporturilor de serviciu s-a făcut cu acordul părţilor.

Executivul a mai decis încetarea raportului de serviciu al subprefectului judeţului Braşov Aurelian Leonard Danu.

Băişanu - prefect, Onofrei - subprefect



Guvernul a decis, miercuri, incetarea, prin acordul partilor, a raporturilor de serviciu ale prefectilor judetelor Botosani, Prahova si Mures, respectiv Gheorghe Sorescu, Nicolae Alexandri si Ciprian Minodor, au declarat, surse ministeriale.
Tot prin acordul partilor a incetat raportul de serviciu al subprefectului judetului Brasov, Aurelian-Leonard Danu.
Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, numirea, cu caracter temporar, a Feliciei Pop in functia de prefect al judetului Mures.
De asemenea, au fost numiti cu caracter temporar in functia publica de subprefect al judetului Teleorman Ionut Adrian Bâta si Lucica Trifu.
Executivul a decis, totodata, schimbarea lui Orest Onofrei din functia de prefect in cea de subprefect al judetului Suceava. In functia de prefect a fost trecut actualul subprefect Ştefan Alexandru Baisanu.
Premierul a decis, de asemenea, trecerea Victoritei Diaconu si a lui Nicolae Sorescu din functiile de subprefecti ai judetului Teleorman in functia publica de inspectori guvernamentali.