joi, 10 ianuarie 2008

Bani pentru spitalul din Fălticeni


După aproape patru ani de demersuri şi trei vizite de la nivel înalt, ale ministrului Sănătăţii şi chiar a primului ministru, noul spital de la Fălticeni devine din nou un vis realizabil.

Municipalitatea a aşteptat cu sufletul la gură aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2008. Asta pentru că, pentru prima dată după 18 ani de aşteptări, între miile de cifre ale bugetului se regăseşte şi o primă tranşă de peste 5 milioane de lei, bani care ar trebui să reaprindă febra lucrărilor în şantier. Noul edificiu ar urma să deservească peste 120.000 de locuitori.

Chilia din subsol


La 29 de ani, un tînăr locuieşte alături de şobolani, în subsolul unui bloc. Neculai Stanarache nu şi-a cunoscut părinţii, a crescut prin casele de copii, iar în urmă cu zece ani, rămas fără un acoperiş deasupra capului, s-a aciuat precum un cîine pe lîngă scara unui bloc.

Chilia din subsol
Îşi cîştigă existenţa ajutînd oamenii din zonă la treburile gospodăreşti. Scutură covoare sau duce gunoiul şi primeşte bani sau mîncare. Pentru a-l feri de frig, oamenii i-au amenajat o cămăruţă într-o boxă din subsolul blocului. Prin mijlocul "casei" trec ţevile de apă caldă. Lumina nu are pe unde să pătrundă, iar de apă curentă nici nu poate fi vorba...