duminică, 24 februarie 2008

Termica acuză de rea-voinţă inspectorii ANRSCUn control al ANRSC la societatea de termoficare a Sucevei s-a soldat cu o amendă de 2000 de lei, dată pentru că nu ar avea întocmite câteva formalităţi legale.

Reprezentanţii Termica susţin că măsura ANRSC – ului contravine prevederilor legale, pentru că rezultatele controlului au fost aflate de conducerea societăţii de Termoficare din presă, nu de la cei care l-au efectuat, aşa cum era normal.

Conducerea Termica spune că nu doar că ar fi trebuit să fie înştiinţată, ci trebuia să şi semneze că a luat ştiinţă de rezultatul controlului, înainte ca acesta să poată fi făcut public.

Reacţia ANRSC-ului este cu atât mai discutabilă, spun reprezentanţii Termica, cu cât a amendat societatea de termoficare pentru nişte probleme minore şi interpretabile, în vreme ce acolo unde sunt adevăratele probleme, la firmele de repartitoare şi la asociaţiile de locatari, unde sunt o mulţime de nereguli referitoare la repartizarea cheltuielilor de întreţinere, nu a fost capabilă să ia nici o măsură, din cauză că nu a gândit până acum cadrul legislativ prin care să poată realiza acest lucru.

Rezultatele controlului ANRSC

Echipa de control a ANRSC-ului a fost la Termica Suceava în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar rezultatele controlului au fost făcute publice în cursul zilei de joi, printr-o conferinţă de presă.

Termicii Suceava i se reproşează că:

nu are întocmit bilanţul energetic de către o firmă autorizată

contractele de furnizare încheiate cu utilizatorii nu sunt conforme cu cele prevăzute în Anexa nr. 1 la Contractul-cadru de furnizare a energiei termice pentru utilizatori de tip urban

procedura de stabilire şi facturare a consumului de energie termică pentru consumatorii finali nu a fost întocmită şi înaintată la A.N.R.S.C., spre aprobare

diagrama de reglaj nu se respectă în toate punctele termice

Acţiunea ANRSC-ului, considerată anormală şi chiar ilegală

Conducerea Termica e decisă să conteste rezultatele controlului ANRSC, imediat după ce acesta îi va fi adus în mod legal la cunoştinţă.

“Nu ştiu ce i se impută Termicii. Nu este nici un haos, întregul sistem este contorizat, avem procedurile de facturare legale, menţinem un nivel al temperaturilor în circuitele secundare în aşa fel încât clienţii noştri să fie satisfăcuţi.

Nu înţeleg de unde vine această concluzie după controlul ANRSC, care a fost efectuat la şase centrale din ţară şi nici până acum noi nu am primit un raport al controlului, dar aflu mirat din presă că SC Termica este amendată cu 2000 de lei.

Era normal să ni se aducă şi nouă la cunoştinţă procesul verbal de control, era normal să ni se dea posibilitatea să ne apărăm, să discutăm problemele care sunt şi ce ni se impută”, a declarat directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă.

El a adus lămuriri, punct cu punct, asupra rezultatelor controlului ANRSC, susţinând că nu sunt conforme cu realitatea:

“Singurul punct în care ar fi ceva de discutat sunt aceste bilanţuri energetice. Noi facem aceste bilanţuri zilnic, lunar şi anual. În fiecare zi primesc raportul pe ziua anterioară, ne arată nouă consumul zilnic, care trebuie să difere în funcţie de temperaturile exterioare. Ce ni se impută nouă este faptul că aceste calcule trebuie făcute sau doar vizate de un organism acreditat, o dată pe an. Noi aveam obligaţia de a face acest lucru până în martie 2008, adică într-un an de zile de la apariţia legii. Ei au venit în ianuarie şi mă amendează că nu am bilanţul anual pe diferite activităţi. Executarea unui asemenea bilanţ de către o firmă specializată ar însemna încă o cheltuială în plus, de peste un miliard de lei. Parcă nu ar fi fost destule taxe pe care le plăteşte Termica, au mai dat şi această reglementare, ca să plătim în plus, doar pentru un aviz dat pe calculele făcute de noi. Încercăm să ne autorizăm noi pentru asemenea activitate, încât să putem face noi bilanţul pentru Bacău, iar Bacăul să ne facă nouă, evitând astfel cheltuielile inutile.

Acele bilanţuri sunt necesare în momentul în care eu mă duc la Agenţia de reglementare şi cer să-mi aprobe nişte pierderi din sistem.

Dacă ar fi venit şi ar fi văzut că noi nu ne supraveghem consumurile, nu ştim ce se întâmplă în sistemul de termoficare, ar fi avut dreptate să ne amendeze. Dar noi facem tot ce trebuie zilnic şi toate consumurile sunt contorizate, nimeni nu este încărcat cu cantităţi care nu ar fi reale. Ce se întâmplă dincolo de gigacalorimetrul blocului e problema locatarilor, a asociaţiei de locatari şi a firmelor de repartitoare, pentru că acestea sunt responsabile de împărţirea cheltuielilor. Nu avem nici o atribuţie legală de a interveni în modul de montare şi repartizare a cheltuielilor pe repartitoare.

Contractele de furnizare sunt refăcute conform normelor încă din 2004 – 2005, iar acum funcţionăm în baza procedurilor aprobate de ANRE, fosta autoritate de reglementare.

Au apărut schimbările legislative, acum autoritatea este ANRSC, dar până când vom primi răspunsul lor funcţionăm în baza vechilor principii, care sunt în mare aceleaşi.

Ce ni se reproşează, cu diagrama de reglaj termic, vine ca urmare a faptului că pe alocuri, în circuitul secundar, a trebuit să furnizăm agentul termic la parametri mai mari pentru a compensa starea termică precară a instalaţiilor din condominii, ca să aibă încălzire şi cei de la etajul 4 sau 8”, a încheiat Constantin Plăcintă.

ANRSC, incapabilă să rezolve problemele cetăţenilor

Controalele ANRSC, demarate ca urmare a numeroaselor plângeri de la cetăţeni din întreaga ţară, referitoare la facturile la întreţinere, nu au reuşit să facă ordine acolo unde sunt cele mai mari probleme, la asociaţiile de locatari şi la firmele de repartitoare, care fac împărţirea cheltuielilor pe fiecare apartament în parte.

Deşi în fiecare localitate controlată au fost descoperite numeroase nereguli, de la citirea defectuoasă a repartitoarelor, facturarea unor consumuri declarate cu mult mai mici decât cele reale, la unii locatari, greşeli de calcul făcute de firmele de repartitoare, nerespectarea legislaţiei de asociaţiile de proprietari, care nu îi pun la plata căldurii pentru spaţiile comune şi pe cei debranşaţi de la reţeaua centralizată, indiferent că au centrală termică sau nici o sursă de încălzire, lipsa unor măsuri de remediere a problemelor din interiorul blocurilor, de la ţevi distruse, înfundate, până la subsoluri inundate, în care ţevile de căldură şi apă caldă stau cufundate în apă rece, ANRSC nu a luat nici o măsură împotriva celor vinovaţi.

Mai mult, chiar ei recunosc că sunt neputincioşi în asemenea cazuri.

Firmele care montează repartitoare de căldură nu pot fi amendate în cazul în care nu îşi îndeplinesc atribuţiile contractuale, pentru că autorităţile au uitat să cuprindă în lege sancţiuni pentru astfel de cazuri.

Nici dacă firmele citesc greşit aparatele montate pe calorifer, ele nu pot fi amendate.

“Nu îi putem trage la răspundere pe cei care montează sau citesc greşit repartitoarele de căldură deoarece nu există cadrul legal necesar”, a declarat Iulian Bandoiu, directorul general al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Servicii Comunitare (ANRSC).

Pardău reclamă la Orban lucrările la drumul Suceava-Vatra DorneiDeputatul PD-L de Suceava, Dumitru Pardău, a solicitat, vineri, ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, să vină la Suceava „şi în afara campaniilor electorale” şi să verifice lucrările de modernizare a drumului european E 576 în judeţul Suceava, pentru că acestea sunt mult întârziate şi reprezintă un factor de risc pentru siguranţa traficului rutier.

„Sunt nemulţumit de întârzierile faţă de prevederile contractuale. Pe acest drum nu se lucrează, deşi vremea este prielnică. Mai mult, există şi pericol mărit de producere de accidente”, a spus, în conferinţă de presă, deputatul Dumitru Pardău.

El a arătat că este „îngrijorător” modul în care a fost gestionat acest program de modernizare a principalului drum care face legătura prin nord între Moldova şi Ardeal.

Totodată, deputatul PD-L cere ministrului Transporturilor să acorde atenţie şi drumului naţional care leagă zona de munte a judeţului Suceava de judeţul Neamţ.

„Cred că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ar trebui să vină în judeţul Suceava nu numai în campanie electorală, pentru că sunt investiţii în infrastructura rutieră care nu sunt bine gestionate, care nu merg şi consider că trebuie să fie o implicare mai mare a autorităţilor în acest sens”, a spus Pardău.

PD-L proiectează noi culoare de transport

La rândul său, senatorul PD-L Gheorghe Flutur a spus că autorităţile trebuie să accesibilizeze infrastructura rutieră la graniţa cu Ucraina şi a prezentat un proiect de realizare a unei legături între localităţile din Bazinul Sucevei cu cele din Bazinul Moldovei.

După Flutur, Guvernul Tăriceanu „a izolat” judeţul Suceava din punct de vedere rutier, parlamentarul susţinând că şi în perspectivă se încearcă ocolirea Sucevei în programul de modernizare a infrastructurii rutiere.

„Nu cred că este normal ca drumul E 85, de pe culoarul nouă, care face legătura între Bucureşti şi Cernăuţi, să fie modernizat doar până la Roman”, a spus Flutur, care a arătat că infrastructura insuficientă determină ca zona să fie ocolită de investitorii străini importanţi.

„Priorităţile Guvernului pe hârtie sunt Delta Dunării şi Bucovina, dar în fapt, nu se realizează absolut nimic. Un kilometru din trei, la drumurile judeţene, este pietruit sau de pământ, ceea ce este inadmisibil pentru o zonă turistică”, a declarat senatorul Gheorghe Flutur.

El a mai spus că parlamentarii PD-L de Suceava solicită Guvernului şi ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, să renunţe la politica de a ocoli judeţul Suceava în proiectele majore de infrastructură rutieră şi consideră că Bucovina este proiect prioritar al guvernanţilor „doar pe hârtie”.

A vrut să-şi omoare iubita, pentru că l-a părăsitUn tânăr în vârstă de 31 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost trimis zilele trecute în judecată, fiind acuzat că a încercat să-şi omoare iubita, pe motiv că aceasta l-a părăsit.

Florin Robert Ţugui a fost dat pe mâna judecătorilor pentru acuzaţia de tentativă de omor calificat.

În rechizitoriul înaintat instanţei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava susţin că fapta comisă de Ţugui s-a petrecut pe data de 7 octombrie 2006, pe o terasă din Câmpulung Moldovenesc. Victima sa, Anca J., era împreună cu mai multe rude şi câţiva prieteni pe terasa respectivă, unde se retrăseseră după un parastas.

Pe terasă şi-a făcut apariţia şi Florin Robert Ţugui care, fără să stea prea mult pe gânduri, a început să o lovească cu pumnii şi cu picioarele pe o femeie din grupul fostei sale prietene, acuzând-o pe aceasta de despărţirea de concubina sa.

Ţugui a fost imobilizat de mai mulţi bărbaţi de pe terasă, însă, la un moment dat, a reuşit să se elibereze, a scos un cuţit şi şi-a înjunghiat fosta parteneră la baza omoplatului drept.

Victima a fost transportată la Spitalul din Câmpulung, de unde, în urma unei intervenţii chirurgicale, a fost transferată la Clinica de Pneumologie Iaşi, suferind alte două operaţii. Medicii au stabilit că viaţa femeii a fost pusă în pericol.

În faţa procurorilor, Ţugui şi-a recunoscut fapta, aşteptând acum verdictul judecătorilor Tribunalului Suceava.

Flutur susţine că pe Mîrza îl părăsesc apropiaţii din partid şi CJPreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că omologul său de la PSD, Gavril Mîrza, începe să fie părăsit de oamenii cu care a lucrat, atât în partid, cât şi la Consiliul Judeţean Suceava.

Flutur a afirmat că cei care sar din barca lui Mîrza povestesc „lucruri incredibile” despre ceea ce se întâmplă în PSD şi în CJ.

„Preşedintele Gavril Mîrza şi cei din jurul lui trebuie să se obişnuiască că trebuie să plece de la Consiliul Judeţean pentru că au blocat dezvoltarea judeţului Suceava. Trebuie să spun că nu sunt de acord, dar tot mai mulţi oameni din apropierea lor şi din preajma lui Gavril Mîrza vin şi încep să explice lucruri aproape incredibile care s-au întâmplat şi se întâmplă în jurul lor, la conducerea PSD şi a CJ. Nu am agreat niciodată şi nu agreez acest stil de abordare, dar îl părăsesc oamenii. Tot mai mulţi dintre cei care au lucrat în apropierea lui îl părăsesc pe Gavril Mîrza şi probabil îşi dau seama că sunt o frână în dezvoltarea şi în ceea ce trebuie să se întâmple în judeţul Suceava în anii următori”, a afirmat Gheorghe Flutur, senatorul care şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean.

„PSD este un partid al trecutului, nicidecum al viitorului”

El a spus că revenirea lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Miron Mitrea în prima linie a PSD arată că acest partid se întoarce la nivelul anului 2004, precum şi incapacitatea de reformă, de modernizare.

„Aceasta se dovedeşte astăzi, când apelează la oameni în dreptul cărora sunt semne serioase de întrebare legate de probleme de corupţie, de probleme dubioase ale tranziţiei, chiar ale Revoluţiei din 1989.

PSD se întoarce la Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea, după ce doi ani au încercat să scoată în faţă oameni care n-au legitimitate şi autoritate în acest partid.

Fiefuri precum Suceava şi Botoşani îl susţin pe nepotul mătuşii Tamara, sunt pregătite să-l primească la conducerea PSD. Sigur, este problema lor, nu a noastră, dar ca adversari politici trebuie să subliniez foarte clar că PSD este un partid al trecutului şi nicidecum al viitorului”, a apreciat liderul PD-L.

În calitate de candidat la şefia CJ, Flutur a făcut şi un inventar sumar al administraţiei tranziţiei celor 18 ani, după care a spus că în dreptul PSD „nu putem să spunem chiar zero”, dar că proiectele iniţiate de PSD „n-au finalitate”.

„Cu s-a candidat de două ori în ultima perioadă şi este un proiect care din păcate nu îşi face efecte pozitive pentru populaţia din localităţile implicate. Se doreşte transferarea acestui proiect la o companie naţională şi asta se face pe spatele sucevenilor. Centrul de Afaceri din aeroportul Salcea este o investiţie din fonduri europene mai mult cu lacăt pe ea decât deschisă, din nou fără cap pentru că lucrurile acestea nu au avut, după părerea mea, un management corespunzător. În aceşti ani Suceava a devenit un judeţ izolat”, a mai spus senatorul de Suceava Gheorghe Flutur.

Judecătorii explică cum s-a putut judeca aceeaşi plângere de două ori şi cu sentinţe total diferiteBiroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Suceava face lumină în cazul plângerii făcute de primarul din comuna Valea Moldovei în urma unei amenzi primite de la Poliţia Rutieră, plângere care a fost judecată de două ori, într-un interval de aproximativ o lună, de aceeaşi instanţă (Judecătoria Suceava), şi în care s-au dat două decizii care se bat cap în cap.

Ambele decizii au rămas definitive şi irevocabile, prima dându-i câştig de cauză primarului, iar a doua poliţiştilor de la Circulaţie.

Judecătorii susţin că s-a ajuns în această situaţie, întrucât primarul, Constantin Moroşan, a depus două plângeri privind aceeaşi situaţie, una la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, cealaltă direct la instanţă (Judecătoria Suceava).

„Petentul (n.r.-Constantin Moroşan) a omis să menţioneze instanţei de judecată faptul că a depus o plângere la organul constatator (n.r. -IPJ Suceava), ceea ce a dus la formarea celor două dosare. Având în vedere faptul că petentul era singurul care ştia că a formulat două plângeri împotriva aceluiaşi proces verbal de contravenţie, la două instituţii diferite, lui îi revenea obligaţia de a cere conexarea celor două dosare pentru o soluţionare unitară a plângerii”, se arată în comunicatul Biroului de Informare a Curţii de Apel.

Tot aici se precizează că cele două sentinţe au fost contradictorii, întrucât la primul proces, primarul a venit în faţa judecătorilor şi şi-a susţinut cauza, iar la cel de-al doilea nu s-a mai prezentat.

În comunicatul Curţii de Apel Suceava se face referire şi la articolul 129 aliniat 1 din Codul de procedură civilă, articol potrivit căruia „părţile au îndatorirea ca, în condiţiile legii, să urmărească desfăşurarea şi finalizarea procesului (...), precum şi să-şi probeze pretenţiile şi apărările”.

Judecătorii spun totodată că, pentru rezolvarea situaţiei în care se află primarul Moroşan, acesta are posibilitatea să formuleze o cerere de revizuire, prin care una dintre cele două hotărâri definitive potrivnice să fie anulată.

Cum a ajuns primarul beat la volan?

Ce nu se precizează în comunicatul Biroul de Informare al Curţii de Apel Suceava este cum de, în cea de-a doua sentinţă, Constantin Moroşan apare că a condus beat, deşi această acuzaţie nu apare nicăieri în procesul verbal care a stat la baza sancţionării contravenţionale a primarului din Valea Moldovei.

În realitate, acesta a fost amendat de poliţiştii de la Rutieră pentru că –aşa cum scrie negru pe alb în procesul verbal – „a condus autoturismul marca Seat cu numărul de înmatriculare SV-07-REL pe Bulevardul 1 Decembrie din Suceava, iar în faţa Spitalului Judeţean a circulat pe sensul opus de mers, ocolind denivelarea de limitare a vitezei din zona trecerii de pietoni. De asemenea, nu avea montată în partea din spate plăcuţa cu numărul de înmatriculare”.

Răspunsul la această întrebare l-am găsit în urma studierii mai amănunţite a sentinţei.

„Petentul a arătat că a fost sancţionat contravenţional întrucât în ziua de 21.07.2007, orele 17:35, ar fi condus beat autoturismul cu numărul de înmatriculare SV.07.REL....”.

De fapt, la mijloc e vorba de o greşeală de tehnoredactare a sentinţei, cel care a făcut-o greşind o literă, în loc de „Seat” –marca maşinii –, apărând „beat”.

Calendarul actiunilor sportive - 2008


DIRECTIA PENTRU SPORT A JUDETULUI BISTRITA - NASAUD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CALENDARUL
 
 
 
actiunilor sportive programate a fi organizate de
Directia pentru Sport a judetului Bistrita- Nasaud,
Asociatii Judetene pe ramura de sport ,
Federatiile sportive nationale de specialitate,
Academia Olimpica (filiala Bistrita-Nasaud), Inspectoratul Scolar Judetean ,
Cluburi si Asociatii Sportive
in anul
 
 
 
2008
 
 
 
 
 
ACTIUNI CENTRALE ORGANIZATE IN JUDET
Nr.crt
Denumirea actiunii
Ramura de sport 
Data Locul 
Forul organizator
Etapa 
0.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
Campionat national  kyokushinkai (copii, juniori, ) (m+f)
Arte  martiale
25.10.  Bistrita
FR  Karate Kyokushinkai, DSJ BN, CS Karate Club Bistrita
Finala
2
Campionat national  individual NE WAZA U"15 si U"20
Judo
26-28.06
Bistrita
F.R.  Judo
C.S.Arte Martiale
DSJ
Finala
3
Cupa Floris 6-35 ani (m+f) - Concurs interjudetean
Dans  sportiv
4-6.06  Bistrita
FR  Dans Sportiv
DSJ BN
CS Floris Bistrita
Etapa 30
4.
Campionat national de  juniori II|(m+f)
Haltere
30.09-4.10-Bistrita
FR  Haltere
CSM Bistrita
AJHaltere
Finala
5
Memorialul Lazar  Baroga(m+f) s,j echipe si individual
Haltere
15-17.08
-Bistrita
FR  Haltere
CSM Bistrita
AJHaltere
Finala
6
Cupa Bistrita - copii si  juniori (m)
Gimnastica  artistica
14-20.07
Bistrita
 AJ Gimnastica, DSJ, LPS, CSM
Internat.
7
Campionat national  individual juniori (m)
Gimnastica  artistica
23-25.10
Bistrita
FRGA,  DSJ, LPS, CSM
Finala
8
Campionat national copii  (m+f)
Go
17-24.06
Sg.Bai
FR  Go, Palatul Copiilor
finala
9
Cupa Bistrita -  concurs motocros copii, juniori,  seniori
Motociclism
17-20.07
Bistrita
FRM
Club XRT
DSJ BN
Internat.
10
Campionatul national  individual seniori  (m+f)
Tenis  de masa
28-30.03  Bistrita
FRTM,
 DSJ BN ,
CSM Bistrita
Finala
11
Campionatul national  echipe, juniori I (m+f)
Tenis  de masa
7-10.02
Bistrita
FRTM,
CSM Bistrita,
DSJ BN
Finala
12
Campionatul national echipe, jun.II (m+f)
Tenis  de masa
18-20.01  Bistrita
FRTM,  CSM
Finala
13
Cupa Bistrita - concurs  international: minicadeti, cad, jun (m+f)
Tenis  de masa
7-9.03
Bistrita
DSJ,  CSM
Internat.
CALENDARUL
actiunilor programate a fi organizate
in cadrul ” SPORTUL PENTRU TOTI ” in 2008
A.  Actiuni sportiv -recreative de nivel judetean si local
 
NR. CRT.
DENUMIREA  ACTIUNII
Data Locul
Organizator
Colaboratori
1.
Serbarile  zapezii
Ianuarie  Bistrita
Primaria  Bistrita
AJ  SPT
2.
Zilele  schiului pentru tineret
Februarie
Bistrita
AJSPT
AJ  Schi
CSM Bistrita
3.
Zilele Sportului de iarna  pentru femei
Martie
Piatra Fantanele
AJSPT
AJ  Schi
CSM Bistrita
4.
Cupa Veteranilor - schi
Martie
 Piatra Fantanele
AJSPT
AJ  Schi
5.
"Ziua Europei ": cros,  intreceri diverse
9.05.  Bistrita
DSJ  BN
AJSPT
Consiliul  Judetean BN
6.
Ziua mondiala fara fumat
31.05  Bistrita
A.J.  SPT
DSP
7.
1 Iunie - Ziua mondiala a  copilului : intreceri distractive
01.06  Bistrita
A.J.SPT
ISJ,  Primaria Bistrita
DSP
8.
Zilele Bistritei :  concursuri si intreceri la streetball , beach volei,inot, fotbal tenis dotate  cu "Cupa Bistrita",sah
16-20.07
Bistrita
Primaria  Bistrita
A.J.  SPT
9.
Tabara sportiv  aplicativ-recreativa
August  Colibita
A.J.SPT
Cercetasii  Romaniei
10
Cunoastere si miscare  pentru fiecare
Octombrie
Poiana Zanelor
AJ  SPT
Lic.C.Baba
11
SPT in "Cuibul visurilor"
Noiembrie
Maieru
AJ  SPT
Scolile  Maieru
12
Curs inot si aquagim
Decembrie
Bistrita
AJ  SPT
SC  Schreiner
SportGym
B. Actiuni organizate in colaborare cu FRSPT si cu alte A.J. S.P.T.
 
 
NR. CRT.
DENUMIREA  ACTIUNII
Data Locul
Organizator
Colaboratori
1.
"Cupa Nordului":  schi fond, alpin, biatlon, sanie
Martie
Piatra Fantanele
AJSPT
FRSPT
AJ Schi BN
2.
Stagiu de pregatire  specialisti SPT
Martie
August
FRSPT
AJSPT
3.
Ziua nationala SPT
1-5.10
Bistrita
AJ  SPT
FRSPT
4.
Triungularul nordic
(BN-SM-MM)
Noiembrie
Satu Mare
AJSPT
AJSPT
BN, MM, SM
Calendarul principalelor actiuni sportive pentru
Persoanele cu handicap fizic
NR. CRT.
DENUMIREA  ACTIUNII
Data Locul
Organizator
Colaboratori
1.
Campionatul  national de powerlifting (motori) individual
24-25.03  Galati
FR  SPH
-
2.
Cupa FRSPH la tenis de  masa : handicap mintal
17.03  Bucuresti
FRSPH
-
3.
Campionat national tenis  de masa seniori ( handicap mintal)
21-22.07.  Galati
FRSPH
-
4.
Campionat judetean de  tenis de masa
19-20.05.
Bistrita
AJSPT
DSJ BN
Asociatia PHF
-
-
5.
Concurs judetean de sah  pentru nevazatori
17-18.11.  Bistrita
AJSPT
DSJ BN
Asociatia PHF
-
CALENDARUL
ACTIUNILOR SPORTIVE PE RAMURA DE SPORT
 
NR.
CRT
RAMURA DE SPORT
Denumirea competitiei 
 
ETAPA 
 
 

JUDET
ZONA
FINALA 
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

I. ALPINISM SI ESCALADA
 

1.
Campionatul nationala  schi-alpinism individual
-seniori (m+f)
-tineret (m+f)
-echipe (m+f)
1-2.03.
Piatra Fantanele
2.
Campionatul national  escalada blocuri
-seniori (m+f)
-tineret (m+f)
4-5.04.
 Bistrita
3.
Cupa "Montana" alpinism  seniori, tineret (m+f)

1-3.08.  BistritaII. ARTE MATIALE
 

1.
Campionat national  kyokushinkai - individual
- seniori kumite + kata (m+f)
- seniori kumite OPEN (m+f)
-tineret
-juniori I
-juniori II
-juniori III
-copii
Bistrita
9.02
15.03
9.02
    23.02
23.02
23.02
15.03
-
1.03
Zalau
16.06
Tg.Mures
25.10.Bistrita
25.10.Bistrita
 

2.
Campionat national echipe  seniori, tineret, juniori I (m+f)
18.02
Bistrita
-
16.06
Tg.Mures
 

3.
Cupa - Zilele Bistritei -kata juniori, cadeti,  tineret, seniori (m+f)
-
19.07  Bistrita
-
 

4.
Cupa Romaniei - echipe  OPEN
6.12.
-
6-7.12
Oradea
 

5
Cupa 1 Decembrie-kata(m+f)  copii,juniori,tineret,seniori.
6.12
Bistrita


 

III. ATLETISM
 

1
A. SALA
Campionat national alegari si sarituri juniori I (m+f) - sala
23-24.02
Cluj Napoca
-
8-9.03
Bucuresti
 

2
Campionat national  alergari si sarituri juniori II (m+f) - sala
23-24.02
Cluj Napoca
-
1-2.03
Bacau
 

3
Campionat national alergari  si sarituri juniori III (m+f) - sala
16-17.02
Cluj Napoca
-
23-24.02
Bucuresti
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

4
Campionat national copii  (m+f) - sala
1.03
Cluj Napoca
-
15.03
Bucuresti
 

5
Campionat national de  aruncari lungi pe timpul iernii (M,F)
-Seniori, tineret,
2-3.02
Cluj-Napoca
-
15-16.02 Bucuresti
 

6
Campionat national de cros  jun.II si III (m+f)
15.03
Bistrita
-
29.03
Tg.Jiu
 

7
B. AER LIBER
Campionat national (m+f)
Juniori I
19-20.07
Bistrita
-
2-3.08
Bucuresti
 

8
Campionat national (m+f)
Juniori II
12-13.07
Bistrita
-
26-27.07
Bucuresti
 

9
Campionat national (m+f)
Juniori III
14-15.06
Bistrita
-
28-29.06
Bucurresti
 

10
Campionat national cros (m+f), jun.I si tin.
18.10
Bistrita
-
2-3.08
Bucuresti
 

11
Campionatul national  scolar cros, nivel gimnazial si liceal (m+f) urban / rural
18.04
Bistrita
-
-
 

12
Olimpiada Nationala a  Sportului Scolar la tetratlon (m+f) nivel gimnazial si liceal - urban / rural
9.05
Bistrita
-
-
 

13
Concurs de cros dotat cu  Cupa "Gabriela Szabo" - editia a III-a (m+f), copii, jun, tin, sen -  interjud.
-
3.05
Bistrita
-
 

14
Concurs de cros dotat cu  Cupa "1 Iunie" - copii (m+f)
1.06
Bistrita
-
-
 

15
Concurs de cros dotat  cu Cupa "CSM Bistrita"- copii (m+f)
4.10
Bistrita
-
-
 

16
"Zilele olimpice" -  concurs de alergari - probe combinate pentru copii si juniori (m+f)
-
10.05
Bistrita
-
 

17
"Cupa de toamna" - concurs  de selectie copii (m+f)
11.10
Bistrita
-
-
 

18
Concurs de selectie (m+f)  copii nelegitimati cls. III, IV, V, VI ..."Pe urmele unui vis ... Maria Cioncan"
24.05
Maieru
1.06
Maieru
8.06
Bacau
 

IV. AUTO MOBILISM SI   KARTING
 

1.
Cupa "FEMINA " concurs de  indeminare auto ( f )
8.03.
Bistrita
-
-
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

2.
Raliul "DRACULA" concurs  aplicativ de automobilism (m+f)
23-24.08
Bistrita
P.Fantanele
-
-
 

3.
Cupa 1 Iunie - Palatul Copiilor la karting (m+f)
1.06.
Bistrita
-
-
 

3.
Cupa kartului bistritean (m+f)  copii, juniori, seniori
27.04.
Bistrita
-
-
 

V.BADMINTON
 

1.
Cupa "1 Iunie" copii  (m+f)  si juniori
1.06
Bistrita
-
-
 

2.
Cupa Bistrita "Zilele  Bistritei "
19-20.07
Bistrita


 

3.
Cupa "1 Decembrie" - copii  si juniori (m+f)
30.11
Bistrita
-
-
 

VI . BASCHET
 

1.
Olimpiada nationala a sportului scolar
a)  nivel gimnazial
-  fete
-  baieti
b) nivel liceal
- fete
- baieti
7.03 Nasaud
7.03 Nasaud
22.02 Bistrita
22.02 Bistrita
28-30.03  Satu Mare
28-30.03  Satu Mare
21-23.03  MM
21-23.03  MM
mai
 

VII. BASEBALL - SOFTBALL
 

1.
Campionat national juniori  - sala - baseball
23.02
Nasaud
-
-
 

2.
Campionat national juniori  - aer liber - baseball
7.06
Nasaud
-
-
 

VIII. BOX
 

1.
Campionatul national (m+f)  juniori, tineret, seniori
-
28-29.03
Bistrita
01-06.04
Bucuresti, Iasi + alte 2  localitati
26-31.05  (j) Ploiesti
12-17.05 (t) Buzau
7-13.07 (s)
 Iasi
 

2.
Campionat national de copii (m)
28-29.03
Bistrita
-
29.09-4.10
Arad
 

3.
Campionat national (f)  tineret si seniori
28-29.03
Bistrita
-
14-20.04
Bucuresti
 

4
Cupa Bistrita - copii si  juniori (m+f)
-
24.05
Bistrita
-
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

IX. CICLISM
 

1
Cupa Bistrita - maraton  montan
14.09
Bistrita
-
-
 

2
Cupa Bistrita si  Campionatul national trial bike
-
19-20.07
Bistrita
-
 

X.CULTURISM
 

1
Campionatul national de  culturism si fitness (m+f) juniori si tineret
1-2.03
Bistrita
Aprilie
Septembrie
 

2
Cupa Bistrita - concurs  interjudetean de culturism si fitness (m+f) jun, sen.
-
17.07
-
 

3
Cupa Revolutiei (m+f), jun, sen.
5.12.
 Bistrita
-
-
 

4
Cupa Romaniei - culturism si  fitness - jun, sen (m+f)
-
-
12.12
Oradea
 

XI. DANS SPORTIV
 

1.
Cupa "Floris"  latino+standard-  6-35 ani
-
-
4-6.04.
Bistrita
 

2.
Cupa 1 Iunie copii (m+f)
1.06
Bistrita
-
-
 

XII. FOTBAL
 
 

1.
Cupa Sperantelor  "Memorialul Gheorghe Ola " minifotbal  sala copii nascuti 1.01.1997 si dupa  1.01.1998 si mai tineri
24-26.10
 Bistrita
Noiembrie.  Bistrita si alte localitati
Decembrie
Localitati nominalizate de  F.R.F
 

2.
Campionatul National de  fotbal in sala
22-24.02  Bistrita
Aprilie
-


3.
Campionatul Liga a-IV- a si  judetean de juniori
RETUR ed. 2007-2008
16.03
Iunie
Baraj Liga III-a
-
 

Campionatul Liga a-IV- a si  judetean de juniori
TUR ed.  2008-2009
 
17.08
-
-
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

4.
Campionatul Liga a- V- a
 -RETUR ed.  2007-2008
30.03
-
-
 

Campionatul Liga a- V- a
TUR  ed.2008-2009
 
31.08
-
-
 

5.
Cupa Romaniei ed. 2007-2008
23.03
aprilie
Mai
 

Cupa Romaniei ed. 2008-2009
18.09
-
-
 

6.
Campionatul National al    juniorilor C
(nascuti  dupa 1.01.1993 )
RETUR ed. 2007-2008
19.03
13-17.06
23-27.06
2.07
 

Campionatul National al    juniorilor C
(nascuti  dupa 1.01.1994 )
TUR ed. 2008-2009
4.09
-
-
 

7.
Campionatul National al    juniorilor D
(nascuti  dupa 1.01.1995 )
RETUR ed. 2007-2008
20.03
30.05-2.06
6-10.06
15.06
 

Campionatul Nationale al    juniorilor D
(nascuti  dupa 1.01.1996)
TUR ed.  2008-2009
5.09
-
-
 

8
Campionatul National al    juniorilor E
(nascuti  dupa 1.01.1997 )
RETUR ed. 2007-2008
26.03
-
Iunie
Mogosoaia
 

Campionatul Nationale al    juniorilor E
(nascuti  dupa 1.01.1998)
      TUR ed. 2008-2009
13.09
-
-
 

9.
Campionatul National al    juniorilor F
(nascuti  dupa 1.01.1999 )
TUR /RETUR ed. 2007-2008
22.03
-
Iunie
Mogosoaia
 

Campionatul Nationale al    juniorilor F
(nascuti  dupa 1.01.2000)
      TUR ed. 2008-2009
2.10
-
-
 

10.
Campionatul National
LIGA  I -a
RETURUL editiei 2007-2008
-
22.02
Prima etapa
-
 

TURUL   editiei 2008-2009
-
IULIE
Prima etapa
-
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

11.
Campionatul National
LIGA a -III - a
RETURUL editiei 2007-2008
-
7.03
Prima etapa
-
 

TURUL    editiei 2008-2009
-
IULIE
Prima etapa
-
 

12.
Campionatul National al  Juniorilor A (nascuti dupa 1.01.1989)
RETUR -editia 2007-2008

     9.03
Turneu semifinal-
Mai
iunie
 

TUR   -editia 2008-2009
(nascuti dupa 1.01.1990)

Septembrie-Decembrie
2009
 

13.
Campionatul National al  Juniorilor B (nascuti dupa 1.01.1991)
RETUR -editia 2007-2008

9.03
Turneu semifinal-
mai
iunie
 

TUR   -editia 2007-2008
(nascuti dupa 1.01.1992)

Septembrie-Decembrie
2009
 

14.
Memorialul  Vasile Moldovan-minifotbal (sala )
Copii nascuti 1995-1996
Editia a-III-a
-
7-9.02
Bistrita
-
 

15.
Memorialul  Mircea Damian
Turneu international copii  si juniori (1992) editia a-X-a
-
Augst
Bistrita
-
 

16.
Cupa  Bistrita -
selectie juniori
August
-
-
 

17.
Cupa  Regiunilor
Juniori 1994
-
3.04
Bistrita
-
 

18
Olimpiada  Nationala a sportului scolar 2006-2007
a)-invatamant primar -  urban
- rural
4.02
Bistrita
18-20.04
Bistrita
Mai
 

4.02
Bistrita
18-20.04
Satu-Mare
Mai
 

   b) invatamant gimnazial-urban
-  rular
4.04
Beclean
18-20.04
Bihor
Mai
 

4.04
Josenii-Bargaului
18-20.04
Satu-Mare
Mai
 

   c) invatamant liceeal - urban
- rural
11.04
Bistrita
18-20.04
Bistrita
Mai
 

11.04
Teaca
18-20.04
Bihor
Mai
 


Cupa  Gloria
- juniori nascuti in  1995-96-97-98
-
13-15.06
Bistrita
-
 

 
 
 
 
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

21.
Cupa  Sportului Rege
Juniori nascuti 1990-1992

10-12.08
Bistrita

 

22.
Cupa  Bistrita. Concurs de selectie- reprezentative scoli generale- teren redus  (copii nascuti 1994,1995,1996)
a) - etapa pe centre
20-21.04
Bistrita,Nasaud,  Sieu,Lechinta, Sangiorz-Bai


 

b)  - etapa Judeteana (participa selectionatele centrelor)
8-10.06
Bistrita


 

XIII. GIMNASTICA  ARTISTICA (M)
 
 1.
Campionatul national pe  echipe si individual copii
9-10.05.
Bistrita
-
16-18.05.
Lugoj


2.
Campionatul national pe echipe juniori
29-30.05  Bistrita
-
5-7.06.
Buzau


3.
Campionat national maestri
22-23.06 Bistrita
-
27-29.07
Ploiesti


4.
Campionat national  idividual juniori
17-20.10  Bistrita
-
23-25.10.
Cluj-Napoca


5.
Campionat national scolar
28-30.03.
Bistrita
-
Aprilie


6.
Cupa Bistrita : Concurs  international copii, juniori, seniori, maestrii, maestrii tineret
-
14-20.07.
Bistrita
-


7.
Cupa Primaverii ( toate categoriile)
-
12-13.04.
 Bistrita
-


8.
Cupa "Mos Nicolae" -  concurs pentru copii si jun.
5-6.12
 Bistrita
-
-


9.
Cupa Sperantelor : concurs  interjudetean pentru copii - c, j
21-22.12
 Bistrita
 -
-


10
Cupa Cercurile Olimpice  -concurs judetean de selectie copii
27-28.09
Bistrita
-
-


 XIV. GIMNASTICA RITMICA(F)


1.
Campionat national pe  echipe si individual copii
5-04
 Bistrita
-
-
 

2.
 Cupa Cercurile olimpice -concurs judetean de  selectie copii
22.11. Bistrita
-
-
 

3.
Concurs "Cupa de cristal "j, c
-
12-13.07.
 Bistrita
-
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

XV . GO
 

1.
Campionatul Judetean
Selectie  copii(m+f)
14-16.03
Bistrita
-
-


2.
Campionat National
copii  8-14 ani (m+f)
9-11.05
Bistrita
-
-
 

Campionat National
 juniori 15-16 ani  (m+f)
23-25.05
Bistrita
-
17-24.08
Sangeorz-Bai
 


Campionat National
 juniori 17-18 ani  (m+f)
23-25.05
Bistrita
-
17-24.08
Sangeorz-Bai
 

3.
Cupa 1 Iunie copii si juniori  (m+f)
31.05-1.06
Bistrita
-
-
 

4.
Cupa 1Decembrie
copii si juniori
1.12
Bistrita
-
-
 

XVI. HALTERE
 

1.
Campionatul national de copii si juniori (m+f)
6.09
Bistrita
-
-
 

2.
Cupa "Cercurilor Olimpice" - concurs judetean de selectie copii
a)  etapa I-a
9.02
Bistrita
-
-
 

b) etapa II-a
18.04
Bistrita
-
-
 

c) etapa a III-a
7.06
Bistrita
-
-
 

3.
Campionat national (m+f) si Cupa Romaniei
a)  juniori II
10.05
Bistrita
6-10.05
Galati TUR
30.09-4.10 Bistrita Retur
 

b) juniori I si tineret
1.03
Bistrita
25-29.03
Oradea TUR
21-25.10  Cluj Retur
 

c) seniori
31.05
Bistrita
26.02-1.03  Onesti TUR
11-15.11
Alba Iulia
 

4.
Memorialul "Lazar Baroga" -  concurs international de copii, jun, tin, sen (m+f)
-
15-17.08.
Bistrita
-
 

5.
Concurs judetean de selectie  copii (m+f) etapa I-Cercurile olimpice
9.02
Bistrita
-
-
 

6.
Concurs judetean de selectie  copii (m+f) etapa II-Cercurile olimpice
18.04
Teaca
-
-
 

7.
Concurs judetean de selectie  copii (m+f) etapa III-Cercurile olimpice
7.06
Bistrita
-
-
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

8.
Concurs judetean de selectie  copii (m+f) etapa IV-Cercurile olimpice
11.10
Bistrita
-
-
 

 XVII. HANDBAL
 

1.
Campionat  national Divizia A (M)
-
-
Tur - 2007
Retur-2008
 

2.
Campionat national jun I  (m+f)
-feminin

M-Feb.-Aprilie
F-Feb.-Aprilie
Mai
Mai-Iunie
 

3.
Campionat national jun II
-masculin
-feminin

27-29.02.
Bistrita
25-27.01.
Bistrita
Mai-Iunie
 

4.
Campionat national jun III
-feminin
.
29.02.-2.03.
Bistrita-
Aprilie-Mai
 

5.
Olimpiada Nationala a  sportului scolar, ciclu gimnazial
-mediul urban
-mediul rural
f.14.03.Bistrita
m.21.03.Bistrita
f.14.03.Nasaud
m21.03.Rodna
4-6.04.Bistrita
4-6.04.Salaj
4-6.04.Bistrita
4-6.04.Salaj
-
Mai
 

6
Olimpiada Nationala a  sportului scolar, ciclu liceal
-mediul urban
-mediul rural
f. 28.03.Bistrita
m. 28.03.Sg.Bai
 f.28.03.Lechinta
.28.03.Lechinta
11-13.03.Bistrita
11-13.04.Bihor
11-13.04.Bihor
11-13.04.Salaj

 

7.
Cupa Bistrita - turneu interjudetean de seniori
-
27-29.02
 Bistrita
-
 

8.
Memorialul Leon Pascu Juniori II (m)
-
22-24.02
Bistrita
-
 

9.
Memorialul Martin Thellmann  juniori III (m)
-
29-31.08.
Bistrita
-
 

10.
Cupa 1 Iunie - turneu judetean  de selectie copii (m+f) representative scoli generale
31.05.
Bistrita
-
-
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

11.
Cupa Cercurile olimpice (m+f) turneu de selectie  copii
-
20-21.06.
Bistrita
-
 

12.
Cupa Mos Nicolae, editia a VIII -a  (m+f)
5-6.12
Bistrita
-
-
 

13.
Cupa Indryas, editia a-VI-a ,  junioare I si II
-
12-13..12  Bistrita
-
 

14.
Cupa Bistrita - junioare  II (f)
Turneu International
-
27-29.06.Bistrita

 

15
Memorialul "Ioan Coroban"  - jun.III (m)
-
7-8.02
Bistrita
-
 

XVIII. JUDO 
 

1.
Campionatul national individual
-      juniori I -U-20( m + f )
-      juniori II U - 17 ( m + f )
26.01 Bistrita
23.02. Bistrita
   .
5.04.
9.02.Sibiu
19.04.
Drobeta Turnu S
22-24.02.
Baia Mare
 

2.
Campionat national individual
-copii  - U-15 (m+f)
-copii sperante - U -13 (m+f)
19.04.Bistrita
3.05.
Cluj
31.05.-1.06.
Constanta
 

3.
Cupa "Bistrita" concurs  interjudetean pentru copii (m+f)
-
19-07
 Bistrita
     -
 

4.
Cupa "Cerucrilor Olimpice" -  concurs judetean de selectie copii (m+f)
24.05
Bistrita
-
-
 

XVIX. MODELISM
 
 

1.
Campionat nationale de  machete juniori, seniori (m+f)
4-5.07
Bistrita
-
-
 

2.
Campionat national zbor  circular - copii, juniori, seniori (m+f)
14.06
Bistrita
-
-
 

3.
Campionatul national zbor  liber - copii, juniori, seniori (m+f)
11.04
Bistrita
-
-
 

4.
Cupa "Bistrita"  - concurs demonstrativ (Zilele Bistritei ) aeromodele captive,  rachetomodele c,j,s (m+f)
      -
19-.07
Bistrita
     -
 

5.
Cupa "Palatul Copiilor " -  aeromodele
-
      31.05.
Bistrita
     -
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

XX . MOTOCICLISM
 

1.
Cupa Bistrita la motocros,  Concurs international pentru copii, juniori si seniori, etapa a VIII-a
-
17-20.07
Bistrita
-
 

2.
Campionat national  motocros copii, juniori, seniori etapa judeteana
17.07
Bistrita
Iulie
-
 

3.
Cupa "Zilele Bistritei"- Concurs demonstrativ de motocros copii,  juniori, seniori
-
12.07.
Bistrita

 

4.
Campionat national enduro  , autocros si endurocros - juniori si seniori
-
7-8.07.
Bistrita
-
 

 XXI.OINA
 

1.
Campionatul national de
-      juniori I
-      juniori II
3-4.05
Ciceu Giurgesti
-
-
 

2.
Campionatul national  scolar clasele V-VIII
31.05-1.06
Negrilesti
-
-
 

3.
Cupa 1 Iunie - concurs  judetean de selectie 12-14 ani
1.06
Bistrita
-
-
 

XXII. ORIENTARE - SALVAMONT
 

1.
Campionatul national de  orientare pe schiuri (clasic, scurta distanta, sprint, stafete)
-jun I, II, tineret, seniori (m+f)
22-24.02
Piatra Fantanele
-
-
 

2.
Trofeul Salvamont - etapa  de vara j,t, s, (m+f)
-
26-27.09
 Piatra Fantanele
-
 

XXIII. POPICE
 

1.
Cupa " Revolutiei "  individual j,s
( m + f )

29.11.Bistrita
-
 

XXIV. RADIOAMATORISM
 

1.
Campionat National US 3,5  MHz (m+f) -radiotelegrafie /   radiotelefonie
-
-
CW  -
3 si 10.03 (SSB)
6si13.10
 

2.
Campionat national  telegrafie viteza (m+f) - sala
veterani,seniori,juniori,juniori mici.
5-6.07
Bistrita
-
-
 

3.
Campionat national RGA echipe
-
-
17  - 20.08
Satu-Mare
 

0.
1.
2.
3.
4.
 

4
Campionatul National  de
RGA 3,5 SI 144 MHz
-
-
31.07-3.08
Ramnicu-
Valcea
 

5.
Campionat international de UUS
-
-
5-6.07
 

6.
Campionat national de  creatie tehnica
28-29.06
Bistrita
-
-
 

7.
Campionat national de  creatie tehnica si simpozionul  national
de YO
-
-
1-3.08
Alba-Iulia
 

8.
Campionatul National de  Unde Ultrascurte
-
-
144MHz,SSB,FM(YO-FIF)
16.08
 

-
-
432MHzCW,SSB,FM,(YOUiF423MHz):  17.08
 

-
-
1296MHz  17.08
 

9.
Campionatul  International multibande YO-YO DX HF
-
-
30-31.08
 

10
Campionatul national de  telegrafie Viteza
-
-
7-9.11Piatra  Neamt
 

11
Campionat national de  radiogoniometrie
14-15.06
Nasaud
-
-
 

XXV. SANIE
 

1.
Campionat national de  sanie
-copii juniori seniori (m+f)
25-27.01
Vatra Dornei
-
25-29.02
Sinaia
 

2.
Concurs judetean de  selectie copii (m+f) - role
27-29.09
P.Fantanele
-
-
 

XXVI. SCHI BIATLON
 

1.
Campionat national al  cluburilor sportive scolare (m+f)
- schi alpin
12-13.01
Valea Blaznei
-
-


2.
Campionat national  al copiilor                -schi alpin (m+f)
9-10.02   Valea Blaznei
-
4-7.03
Predeal


3.
Campionat national juniori       - schi alpin (m+f)
    8-9.03
Valea Blasnei
-
17-21.03
Azuga


0.
1.
2.
3.
4.
 

4.
Cupa "Floare de Colt" -  schi alpin

1-2.03
Valea Blaznei
-


5.
"Cupa Izvorul Somesului" -  copii si juniori (m+f)
-
22-24.02
Valea Mare
-


6.
Concurs de deschidere a  sezonului - copii si juniori (m+f)
13-14.12
Valea Blasnei
-
-


7.
Campionat National copii  si cadeti (m+f) - schi biatlon
18-19.01
 Piatra Fantanele
-
28.02-2.03
Rasnov


8.
Campionatul National de  cadeti si copii(et.vara)  Cupa"Bistrita"     -schi  biatlon (m+f)
   27-28.04
Pr.Bargaului
-
Septembrie  Rasnov


9.
Campionat national al  juniorilor   - schi fond (m+f)
11-13.01
Piatra Fantanele
-
21-27.01
Fundata


10.
Campionat national al  cadetilor si copiilor (m+f) - schi fond
23-24.02
Piatra Fantanele
-
13-16.03
Baia Sprie


11.
Cupa "Fulg de nea" schi fond
22-23.
Piatra Fantanele
-
Februarie
Fundata


12.
Campionat national scolar  de copii si juniori (m+f) schi fond
5-6.01
Piatra Fantanele
-
16-18.03  MEC


13.
Cupa "Fulg de nea" - copii  si juniori (m+f)
22-23.03
P.Fantanele
-
-


14.
Concurs de deschidere a  sezonului - copii si juniori (m+f) - schi fond
13-14.12
P.Fantanele
-
-


XXVII. SCRIMA


1.
Concurs judetean de  selectie - copii si juniori - et.jud
24-25.05
Bistrita
-
-


XXVIII. SAH
 

1.
Olimpiada nationala a  sportului scolar (m+f) - invatamant primar gimnazial
25.01
Bistrita
-
-


0.
1.
2.
3.
4.
 

2.
Cupa "1 Iunie" copii 8-14  ani (m+f)
-
     1.06
Bistrita
-


3.
Cupa Bistrita - "Zilele  Bistritei" Copii, seniori (m+f)
-
17-19.07
Bistrita
-


4.
Cupa 1 Decembrie - Open - copii, juniori, seniori (m+f)
-
28-30.11
Bistrita
-


XXIX. TENIS
 

1.
Campionatul national  individual
-copii 8-10 ani simplu+dublu  (m+f)
-copii 11-12 ani simplu +dublu (m+f)
-juniori 13-14 ani simplu+dublu (m+f)
22-25.05 Bistrita
22-25.05
 Bistrita
22-25.05
 Bistrita
-
-Juniori 15-16 ani (m+f)
Juniori 17-18 ani (m+f)
6-8.06
Bistrita
6-8.06
Bistrita
-
-


2.
Cupa "1 Iunie" copii 8-14  ani (m+f)
29.05-1.06
Bistrita
-
-


3.
Cupa "Bistrita"- Zilele  Bistritei copii si juniori (m+f) 8-16 ani
14-19.07
 Bistrita
-
-


4.
Cupa "Veteranilor" (m)  -seniori
16-19.10
Bistrita
-
-


XXX.TENIS DE MASA
 

1.
Campionatul national  individual (m+f)
-      seniori
22-23.03
Bistrita
-
28-30.03
Bistrita


-      tineret
6-7.09
Bistrita
-
26-28.09
Buzau


-      juniori I
10-11.05
 Bistrita
-
18-20.05
Zalau


-      juniori II
10-11.05
   Bistrita
-
16-18.05
Tg-Secuiesc


-      cadeti
1-2.03
Bistrita
-
16-18.05
Tg-Secuiesc


-      copii 8-10 ani
13-14.09
Bistrita
-
3-5.10
Constanta


2.
Campionat national al cluburilor sportive scolare (m+f)
-
-
-


3.
Campionat national -  echipe
juniori I (m+f)
-
-
7-10.02
Bistrita


Campionatul National -  echipe
juniori II (m+f)
-
-
18-20.01
Bistrita


Campionatul National -  echipe
juniori III (m+f)
1-3.02
Bistrita
-
22-24.02
Constanta


Campionatul National -  echipe
Copii 8-10 ani (m+f)
-
-
24-26.10
Piatra-Olt


4.
Concurs pentru copii dotat  cu "Paleta de argint " echipe si individual  8-10 ani
25-27.06
 Bistrita
-
4-6.07
Piatra-Olt


5.
TOP - 12 - Concurs
-      seniori - individual
-
-
15 -16.03 Constanta


-      juniori I - individual
-
-
26-27.01
Buzau


-      juniori II -individual
-
-
12-13.04
Buzau


-      juniori III -individual
-
-
16-17.02
Arad


-      copii 8 - 10 ani  -individual
-
-
     6-7 .09
 Medias


6.
Cupa Bistrita - concus international juniori (m+f) individual si  echipe
-
18-20.04
Bistrita
-


7
Campionat judetean pe  echipe seniori (m)
-retur ed. 2007-2008
Bistrita
1.02-31.05
-
30-31.08
Braila


-tur ed. 2008-2009
12.09-30.11
 Bistrita
-
-


0.
1.
2.
3.
4.
 

8.
Campionat national echipe  seniori (m+f)
-Retur ed. 2006-2007
 •  et. a V-a
 •  et. a VI-a
 •  et. a VII-a
 •  et. a VIII-a


2-3.02
1-2.03
10-11.05
14-15.06


-Tur ed. 2007 - 2008
 •  et. I-a
 •  et. a II-a
 •  et. a III-a
 •  et. aIV-a

6-7.09
Bistrita
20-21.09
18-19.10
15-16.11
6-7.12


9.
Cupa Romaniei - echipe seniori(m+f)
-
-
19-20.06
 Resita/Medias


10
Memorialul Eugen Pascanu
Individual  juniori (m+f)
-
25-26.10
Bistrita
-


11
Concurs judetean de selectie dotat cu „Cupa Cercurilor Olimpice"
-
9.05
Bistrita
-


XXXI. TIR CU ARCUL 


1.
Cupa "Piatra Fantanele "  schi arc,
copii si juniori (m+f)
23-24.02
 Piatra Fantanele
-
-


2.
Cupa "Robin Hood"
9-10.05
 Piatra Fantanele
-
-


3.
Cupa "Cercurilor Olimpice"  - copii si juniori (m+f) - concurs judetean de selectie - et.vara
1.06
Bistrita
-
-


XXXII. VOLEI
 

1.
Olimpiada nationala a sportului scolar invatamant gimnazial (m+f)
-baieti-urban-rural
-fete-urban-rural
15.02.Maieru
7.03.Nasaud
14-16.03.Salaj
14-16.03.MM
-


2.
Olimpiada nationala sportului  scolar invatamant liceal (m+f)
-baieti-urban-rural
-fete-urban-rural
22.02.Bistrita
14-16.03.
Salaj
14-16.03
MM
-
22.02.
Bistrita

5.
Memorialul "Marin  Petrescu" juniori I (M) ed. a XIV-a
-
28-31.08.Bistrita
-

 
ASOCIATII JUDETENE
Pe ramura de sport constituite in 
Baza Legii educatiei fizice si sportului 
69/2000
 
 
1.   ASOCIATIA JUDETEANA DE ATLETISM - presedinte prof. Onita Dinu 
2.   ASOCIATIA JUDETEANA DE ARTE MARTIALE - presedinte Singeorzan Radu 
3.   ASOCIATIA JUDETEANA DE FOTBAL - presedinte ing. Jiga Dan Adrian 
4.   ASOCIATIA JUDETEANA DE GIMNASTICA - presedinte prof. Pop Liviu 
5.   ASOCIATIA JUDETEANA DE HALTERE - presedinte Chivu Leonida 
6.   ASOCIATIA JUDETEANA DE HANDBAL - presedinte prof. Vlad Silvian 
7.   ASOCIATIA JUDETEANA DE SCHI BIATLON - presedinte prof.Steff Dumintru 
8.   ASOCIATIA JUDETEANA DE TENIS DE MASA - presedinte Bozga Gheoghe
9.   ASOCIATIA JUDETEANA SPORTUL PENTRU TOTI - presedinte Costin C. Sorin 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SPORTIVII ŞI TEHNICIENII CU REZULTATE MERITORII 
ÎN ANUL 2007
 
 
PRIMII 10 SPORTIVI 
AI JUDEŢULUI BISTRIŢA-NĂSĂUD 
ÎN ANUL 2007
I. MUNTEANU MĂRIOARA - C.S. Municipal Bistrita - HALTERE -
2 Loc I , 1 Loc II la Camp.European de senioare; 3 Loc.I la Camp.National de senioare, 3 Loc.I Cupa Romaniei senioare; componenta a lotului olimpic - antrenor: prof. Saranciuc Mugur - antrenor emerit;
II. CRIŞAN ADRIAN            - C.S.M Bistrita - TENIS DE MASA -
Loc.III cu echipa Romaniei la Camp.European    de seniori; 2 Loc.I (simplu si dublu) la Camp.National de seniori; component al lotului olimpic - antrenor Bozga Gheorghe - antrenor emerit
III. SZOCS HUNOR JANOS  - C.S.M - L.P.S. Bistrita - TENIS DE
MASA - Loc I la Camp.European de juniori II; Loc.I la Camp.Mondial - intercontinente cu echipa Europei; Loc.III (dublu m) la Camp.Mondial - intercontinente; Loc I la Camp.national echipe juniori I si Loc.I simplu, Loc.I dublu (m) la Jocurile Balcanice juniori I; - component al lotului national de juniori - antrenor: Bozga Gheorghe - antrenor emerit si Filipas Marian - antrenor;
IV. JOLDES ALINA - OLTEAN LAURA- L.P.S. Bistrita - HANDBAL -
Loc.III cu echipa Romaniei la Camp.European de tineret; - componente a lotului national de junioare si tineret; - antrenor: prof. Craciun Iuliu
VI. SZOCS BERNADETTE CYNTHIA - C.S.M - L.P.S. Bistrita - TENIS
DE MASA:  - Loc I la Camp.European (simplu) - minicadeti; 1 Loc.II la Camp.European de junioare II (dublu); 4 Loc.I la Jocurile Balcanice junioare II; componenta a lotului national de junioare - antrenor: Bozga Gheorghe - antrenor emerit si Filipas Marian - antrenor;
VII. MARTIN RĂZVAN         - C.S. Municipal Bistrita - HALTERE -
- Loc. IV si Loc.VI la Campionatul Mondial de juniori I; 3 Loc.I la Camp.National de juniori I, tineret si seniori; Loc.I Cupa Romaniei; component al lotului olimpic - antrenor: prof. Saranciuc Mugur - antrenor emerit;
VIII. MOŢAN IOSIF            - C.S.M - L.P.S. BISTRITA - GIMNASTICA ARTISTICA (m):
                              - 1 Loc.I si 3 Loc.II la Cupa Europei juniori I; 6 Loc.I la Camp.National de juniori I; - component al lotului national de juniori - antrenori: prof. Pop Liviu si Pop Augustin
IX. PĂDURE IULIAN          - C.S. KARATE CLUB BISTRITA - ARTE MARTIALE: - Loc. III la Camp.European de tineret (kumite); Loc.I la Camp.National de tineret; antrenor: Sangeorzan Radu - antrenor emerit
X. MUŢIU ŞTEFAN             - C.S.M.-L.P.S. BISTRITA - GIMNASTICA ARTISTICA (m): - Loc.II Cupa Europei juniori I; 4 Loc.I la Camp.National de maestri; - component al lotului national de juniori; - antrenori: prof. Pop Liviu si Pop Augustin
 
MENTIUNI
- POPESCU DOMNICA    - C.S.Municipal Bistrita - ATLETISM
- SÂNGEORZAN DRAGOŞ - C.S.Karate Club Bistrita - ARTE MARTIALE
- GĂLĂŢAN IONUŢ      - C.S.Municipal Bistrita - BOX
- FRĂŢILOIU LUCIAN    - C.S.Municipal Bistrita - C.S.S. BRASOV - GIMNASTICA ARTISTICA (m)
- BURDUHOS CORNEL   -L.P.S.-C.S.M.Bistrita-GIMNASTICA ARTISTICA
- BĂŢAGĂ CRISTIAN    - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - GIMNASTICA ARTISTICA
- BOLDURA RAREŞ      - C.S.Municipal Bistrita - HALTERE
- SÂNCRĂIAN GABRIEL - C.S.Municipal Bistrita - HALTERE
- IURCHEVICI MARIAN - C.S.Municipal Bistrita - HALTERE
- LĂZĂRUŢ DAN CRISTIAN - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - SCHI BIATLON
- NIMIGEAN FLORICA   - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - SCHI BIATLON
- HOGIU PETRICĂ       - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - SCHI BIATLON
- SEGHEDI DENISA      - C.S. Municipal Bistrita - SANIE
- GĂLĂŢAN RĂZVAN     - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - TENIS DE MASA
- DAN DANIEL           - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - TENIS DE MASA
 -ŞARGU MIHAI         - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - TENIS DE MASA
- FILIMON LUCIAN      - L.P.S.-C.S.M. Bistrita - TENIS DE MASA
 
NOTA:   Prezenta lista a fost intocmita in ordinea alfabetica a ramurilor                         de sport.
SPORTIVII
nascuti pe meleagurile judetului Bistrita - Nasaud ,
loc unde si-au inceput activitatea sportiva
de performanta si au reprezentat Romania la
 Jocurile Olimpice de-a lungul anilor 
 
 
I. JOCURILE OLIMPICE DE VARA
-  AMSTERDAM 1928 - Csegezi Gheorghe - atletism
- Rotman Otto - atletism
- Heidn Kurt - atletism
-  MONTREAL 1976 - Bosi Marina Igorov - handbal
-     SEUL 1988      - Ciharean Traian - haltere
- Toroczcoi Paul - haltere
-     BARCELONA - 1992 - Ciharean Traian - haltere
- Gal Adrian - gimnastica (m)
-     ATLANTA 1996 - Szabo Gabriela - atletism
- Catuna Anuta - atletism
- Tilea Felicia - atletism
- Ciharean Traian - haltere
- Fatu Ovidiu - haltere
-     SYDNEY - 2000 - Szabo Gabriela - atletism
- Catuna Anuta - atletism
- Tilea Felicia - atletism
- Tarmure Mirela - atletism
- Ciharean Traian - haltere
- Steff Mihaela - tenis de masa
- Crisan Adrian - tenis de masa
- ATENA - 2004     - Rus Maria - atletism
Cioncan Maria
  Cioncan Maria- atletism
- Cucerzan Alina - atletism
- Munteanu Marioara - haltere
- Stoica Stanel - haltere
- Crisan Adrian - tenis de masa
- Steff Mihaela - tenis de masa
II. JOCURILE OLIMPICE DE IARNA
-     CORTINA D'AMPEZO - 1956 - Botcariu Stefania - schi fond
-     CALGARI 1988 - Hangan Ileana - schi fond
- Dragus Rodica - schi fond
-     ALTBERVILLE - 1990 - Hangan Ileana - schi fond
- Jauca Monica - schi fond
-     LILLEHAMER 1994 - Hangan Ileana - schi fond
-     NAGANO 1998 - Lazarut Monica - schi fond
-     TORINO - 2006  - Purdea Mihaela - schi biatlon
TABELA DE PUNCTAJ
pentru desemnarea primilor 10 sportivi
ai judetului Bistrita-Nasaud pentru anul 2007
Nr.crt. DENUMIREA COMPETITIEI Puncte acordate pt. locurile Obs. I. II. III. IV. V. VI.

1.

Jocurile Olimpice

200

150

100

80

60

50

2.

Campionate mondiale

- seniori

150

100

80

50

35

25

- tineret, juniori I

50

30

20

12

9

6

- juniori II, cadeti

30

20

15

9

6

4

3.

Campionate europene

- seniori

100

60

40

25

20

15

- tineret, juniori I

30

20

15

10

7

4

- juniori II, cadeti

15

10

7

5

3

2

- festivalul olimpic al tineretului european

12

9

15

10

7

4

4.

Campionate mondiale universitare

25

20

15

10

7

4

5.

Cupe mondiale

- reprezentative nationale seniori

22

15

12

9

7

5

Punctele se impart la nr.titularilor
- intercluburi

20

12

10

7

5

4

6.

Cupe europene

- reprezentative nationale seniori

18

12

8

6

4

3

- intercluburi

15

8

6

4

3

2

-individual :* seniori

* tineret + juniori I

* juniori II

12

9

15

10

7

4

8

6

5

4

3

2

6

5

4

3

2

1

7.

Jocurile francofoniei

10

7

5

- - -

8.

Jocuri balcanice, alte competitii internationale cu participarea a minim 3 tari

- seniori

10

7

5

- - -
- tineret, juniori I

7

5

3

- - -
- juniori II, cadeti

5

3

2

- - -

9.

Campionate nationale

- seniori

10

8

6

- - -
- tineret, juniori I

7

4

3

- - -
- juniori II, cadeti

5

3

2

- - -

10.

Cupa Romaniei

- sporturi individuale

7

5

4

- - -
- jocuri sportive

15

10

8

- - -
IERARHIZAREA RAMURILOR DE SPORT : 
GRUPA  A 
COEFICIENT  1,00
     ATLETISM
FOTBAL
GIMNASTICA (GAM)
HALTERE
HANDBAL
SCHI BIATLON
TENIS DE MASA
VOLEI

GRUPA  B 
COEFICIENT  0,90
ARTE MARTIALE
BOX
CULTURISM -FITNESS
GIMNASTICA RITMICA
GIMNASTICA AEROBICA
JUDO
MODELISM
ORIENTARE
SANIE
TENIS
DANS SPORTIV

GRUPA  C 
COEFICIENT  0,85
AUTOMOBILISM
DANS SPORTIV
MOTOCICLISM
KARTING
BADMINTON
OINA
POPICE
SCRIMA
GO
SAH
RADIOAMATORISM
SALVAMONT
BASEBALL
TIR CU ARCUL (SCHI/ARC)

MOD DE CALCUL
 
1. Se ia in considerare cel mai bun rezultat al sportivului care se incadreaza in grila de punctaj, obtinand punctele aferente.
2. Aceste puncte se inmultesc cu coeficientul 100% pentru sporturile olimpice- probe olimpice ; cu coeficientul 50% pentru sporturile olimpice cu probe neolimpice; cu coeficientul 20% pentru sporturile neolimpice.
3. Rezultatul obtinut la punctul 2 se inmulteste cu coeficientul 1,00 ; 0,90 sau 0,85 - functie de importanta ramurii de sport practicata in judet (Anexa 1).
4. Punctajul realizat la punctul 3 se aduna cu 10 puncte pentru prezenta la Jocurile Olimpice, cu 7 puncte pentru rezultatele obtinute la Campionatele Mondiale; cu 5 puncte pentru rezultatele obtinute la Campionatele Europene; cu 5 puncte pentru rezultatele obtinute la Jocurile Mondiale Universitare; cu 3 puncte pentru rezultatele obtinute la Jocurile Balcanice.
5. In caz de egalitate locul superior primeaza functie de palmaresul celorlalte competitii la care a participat sportivul(a).
NOTA: Compartimentul sport din cadrul DSJ-BN isi rezerva dreptul de a      acorda bonusuri sau penalizari in functie de virsta si performanta sportiva.