joi, 4 septembrie 2008

Băsescu, nemulţumit de prefectul de Suceava

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat astăzi pe prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băeşanu, considerându-l vinovat de gestionarea procesului de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţii, potrivit Agerpres.

Aflat în vizită în localitatea Moldoviţa, şeful statului s-a arătat nemulţumit de faptul că lucrările de refacere a imobilelor distruse de ape întârzie pe fondul lipsei materialelor de construcţie.

"În nordul ţării se pare că materialele vin ultimele. Şi materialele de construcţii şi banii", a afirmat Băsescu, apreciind că prefectul judeţului nu s-a implicat suficient în asigurarea materialelor necesare sinistraţilor. El i-a cerut lui Băeşanu să fie mai activ, astfel încât casele să fie reconstruite până la iarnă.

Şeful statului a inspectat zona albiei râului care a provocat inundaţiile, declarându-se surprins de debitul foarte scăzut al acestuia în perioadă normală.

De asemenea, potrivit preşedintelui, implicarea Guvernului "nu se vede deloc în judeţul Suceava", iar infrastructura se află într-o stare "dezastruoasă".

Traian Băsescu a ajuns, astăzi la prânz, cu elicopterul, în comuna suceveană Moldoviţa.

El a inspectat, împreună cu prefectul de Suceava, Alexandru Băeşanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, stadiul lucrărilor de refacere a drumurilor judeţene, afectate de inundaţiile din iulie.

După zonele sucevene, Traian Băsescu se află în localitatea Rădăuţi Prut, urmând să viziteze şi satul Baranca, ambele din judeţul Botoşani.

Băsescu a ajuns în judeţul Suceava, afectat de inundaţiile din iulie


Băsescu va vizita localităţi din Suceava şi Botoşani, afectate de inundaţiile din iulie (Imagine: Mediafax Foto)
Băsescu va vizita localităţi din Suceava şi Botoşani, afectate de inundaţiile din iulie

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, joi la prânz, cu elicopterul, în comuna suceveană Moldoviţa, judeţul Suceava fiind grav afectat de inundaţiile care au avut loc în această vară.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele Băsescu, însoţit de prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, se îndrepta spre localitatea Argel, pe drum şeful statului urmând să se oprească pentru a vedea stadiul lucrărilor de refacere a drumurilor judeţene din Suceava, afectate grav de inundaţiile din luna iulie.

În jurul orelor 13.30 şi 14.00, Traian Băsescu se va duce în localităţile Rădăuţi Prut şi, respectiv, Baranca, din judeţul Botoşani.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Suceava, în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie, au fost afectaţi 200 kilometri de drumuri judeţene, 846,69 de kilometri de drumuri comunale, 22 de poduri pe drumuri judeţene şi 189 de poduri pe drumuri comunale, 27 de podeţe pe drumuri judeţene şi 614 podeţe pe drumuri comunale.

În judeţul Suceava, potrivit datelor comisiei de evaluare, urmează să fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundaţii, iar alte 155 urmează să fie demolate întrucât au fost grav avariate structural. Totodată, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate.

În cursul zilei de miercuri, preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în judeţul Neamţ, unde a inspectat stadiul lucrărilor de reconstrucţie a caselor distruse de ape în timpul inundaţiilor din această vară.