luni, 8 octombrie 2007

Ursu vrea să ştie dacă prefectul Onofrei şi primarul Lungu au făcut "un pact cu diavolul"





Directorul Centrului Muzeal Bvucovina, Emil Ursu, a refăcut adresa către direcţia pentru Cultură privind propunerea de clasare a imobilului „Spitalul Vechi”, asumându-şi inexactitatea legislativă apărută în prima adresă.

„În prima adresă, am invocat art 13, alin (1).2. e, în loc de art. 12, alin. (1). 2. a. Practic, a fost o greşeală pe care mi-o asum”, a anunţat, vineri, directorul Ursu, ca reacţie la acuzaţiile primarului Sucevei, Ion Lungu şi ale prefectului de Suceava, Orest Onofrei.

Cei doi, în opinia lui Ursu, „duc în eroare în mod voit opinia publică” atunci când susţin că instituţia muzeală suceveană nu poate solicita clasarea unui imobil.

„Spun asta deoarece mă îndoiiesc că, în cazul prefectului cel puţin, nu s-a citit legea, el fiind garantul legalităţii în teritoriu”, a spus Ursu. De asemenea, el a respins acuzaţiile privind executarea unor comenzi date de grupuri de interese, care vor să construiască supermarketuri în detrimentul noii investiţii, cea a spitalului nou.

„Grupurile de interese pe care le reprezint sunt cele care cred în salvarea monumentelor istorice şi nu în dărâmarea lor pentru supermarketuri. Eu propun să nu fie demolate construcţiile care s-ar încadra în categoria monumentelor istorice”, a informat directorul CMB, Emil Ursu. Mai mult, el s-a declarat optimist în ceea ce priveşte ridicarea noii unităţi spitaliceşti, apreciind că primarul Lungu are destule soluţii la îndemână în acest sens.

„Mă întreb însă dacă domnii Ion Lungu şi Orest Onofrei sunt sau mai simt că sunt bucovineni. Dacă da, atunci vreau să ştiu dacă au făcut pact cu diavolul pentru a termina ceea ce regimul comunist, invocat frecvent de primarul Lungu, nu a mai reuşit – ştergerea identităţii arhitecturale bucovinene”, a reproşat Ursu.

La acuzaţiile lui Lungu şi Onofrei, cum că se opune unei investiţii importante cu caracter social pentru o relicvă arhitecturală, Emil Ursu i-a taxat, precizând că aceştia „sugerează un comportament identic: dărâmă construcţiile făcute de „moşieri şi burghezi – catalogaţi duşmani de clasă, pentru a face loc noilor construcţii de utilitate publică”.

„Astfel, comuniştii au ras uşor, uşor oraşul Suceava şi părţi din oraşele Rădăuţi, Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei sau Siret”, a mai spus Ursu. Totuşi, în final, directorul CMB se întreabă dacă nu a deranjat anumite interese legate de plata chiriei pentru spaţiile pe care ar urma să găzduiască bolnavii pe perioada construirii noului spital.

Atât primarul Ion Lungu, cât şi prefectul Orest Onofrei, l-au criticat pe directorul Emil Ursu pentru demersul său de a clasa spitalul vechi din Suceava, construit în perioada 1891 – 1903, acuzându-l că reprezintă grupuri de ineterese ce urmăresc blocarea investiţiei de peste 900 miliarde de lei vechi.

Traian Băsescu, voluntar ecologist în judeţul Suceava

• În cadrul unui proiect ecologist „Verde 003”, Băsescu a plantat sâmbătă patru brazi

• Acţiunea de împădurire s-a desfăşurat într-o zonă defrişată abuziv din Dorna Candrenilor

• Băsescu este voluntarul care a plantat puietul cu numărul 10.000 din cadrul proiectului de reîmpădurire

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost sâmbătă, preţ de câteva ore, voluntar ecologist. Prezent în judeţul Suceava, la Dorna Candrenilor, Traian Băsescu a luat parte la o acţiune cu caracter ecologist şi a plantat câţiva puieţi de brad.
Acţiunea, intitulată „Verde 003”, a fost iniţiată în luna iulie 2007 de HBC Coca-Cola, Fundaţia Tăşuleasa Social şi Fundaţia „Salvaţi Delta Dunării”, iar de atunci şi până sâmbătă, zone impresionante de masivi muntoşi, defrişaţi abuziv din regiunea Dorna Candrenilor, au fost împădurite în cadrul proiectului „Verde 003”. Voluntarii din cadrul proiectului au plantat mii de puieţi de brad, iar acestora li s-a alăturat sâmbătă şi preşedintele României, care a finalizat prima etapă a proiectului.
Ajuns sâmbătă în jurul prânzului la Dorna Candrenilor, Băsescu a sosit, imediat după aterizare, în zona în care avea loc împădurirea. A venit în pădure cu mai bine de jumătate de ora întârziere, şi după ce s-a scuzat că a sosit mai târziu din cauza condiţiilor meteorologice care nu permiteau aterizarea elicopterului, Traian Băsescu a gustat din tradiţionala pâine şi sare, şi apoi nu a întârziat să se apuce de treabă. Îmbrăcat sport, preşedintele Băsescu s-a îndreptat spre locul în care se răsădeau puieţii şi a plantat un brăduţ. Primul puiet a fost plantat cu uşurinţă, iar această activitate părea chiar să-i placă preşedintelui. „Hai să mai plantăm unul” a spus Traian Băsescu. De data aceasta însă, locul ales de preşedinte pentru a pune un pui de brad nu a fost unul cu noroc, pentru că în groapa săpată Băsescu a dat de piatră şi nu a putut planta pomul acolo. Nu a renunţat însă, chiar dacă şi la următoarea încercare, locul nu a fost bine ales, iar preşedintele a găsit din nou un pământ pietros, neprielnic plantării. În cele din urmă, a treia încercare a fost cu noroc, iar Traian Băsescu a reuşit să mai planteze un brad, şi apoi încă unul. „Pare a fi bine! Să creşti mare” a spus Băsescu în timp ce mângâia coroana ultimului pom pe care l-a plantat.


• Primul pom plantat în cadrul proiectului „Verde 003” a fost sădit de actorul Marcel Iureş

După ce şi-a finalizat îndatoririle de voluntar ecologist şi a plantat trei puieţi de brad, Băsescu nu a mai zăbovit mult prin munţi, ci a urcat în una din maşinile de teren cu care a venit, iar coloana prezidenţială a pornit spre localitatea Tăşuleasa, din judetul Bistriţa Năsăud, acolo unde îşi are sediul Fundaţia Tăşuleasa Social, unul dintre iniţiatorii proiectului „Verde 003”.
Şi la Tăşuleasa, Băsescu nu şi-a uitat misiunea pentru care a venit şi a mai plantat acolo un puiet de brad. Traian Băsescu este cel care a încheiat prima etapă a proiectului „Verde 003”, acesta plantând ultimul puiet din acest an, şi anume, brăduţul cu numărul 10.000. Puietul de brad plantat de Băsescu a fost aşezat chiar lângă primul pom sădit în cadrul acestui proiect de către actorul Marcel Iureş. „Dacă nu ne propunem ca fiecare să planteze măcar un copac, ne sacrificam copiii şi nepoţii”, a spus Traian Băsescu, care a mai adăugat ca „avem dreptul să luăm din natură atât cât ne este necesar, dar trebuie să lăsăm şi pentru cei care vin după noi”.

• „Voluntariatul nu este muncă patriotică”, a spus Băsescu

Băsescu s-a arătat deosebit de încântat de ideea de a fi voluntar în această echipă ecologistă şi a spus că „unii ar fi tentaţi să spună ca voluntariatul este muncă patriotică. Greşit! Pentru mine este o onoare să particip la un asemenea eveniment”. Preşedintele nu a stat foarte mult nici la Tăşuleasa, şi după ce a plantat puietul 10.000 şi a făcut câteva poze cu voluntarii proiectului „Verde 003”, un elicopter a venit după preşedinte, iar acesta a plecat spre Buzău, unde trebuia să participe la o nuntă de argint.
Înainte de plecare, iniţiatorii proiectului i-au oferit preşedintelui un tablou inedit. Este vorba despre o hartă a României confecţionată dintr-o radiografie pulmonară. „Este radiografia unei Românii cu plămânii canceroşi, din cauza pădurilor tăiate”, a spus Dragoş Bucurenci, preşedintele Fundaţiei „Salvaţi Delta Dunării”.
În cadrul proiectului „Verde 003” s-au alăturat ca voluntari actorul Marcel Iureş, cântăreaţa Ada Milea, prezentatorii TV Cătălin Ştefănescu, Radu Naum şi Amalia Enache, prezenţi toţi sâmbătă la finalul primei părţi din cadrul proiectului.


Slalom al coloanei prezidenţiale pe E 576, aflat în lucru

Maşina cu care preşedintele României s-a deplasat de la Dorna Candrenilor spre Tăşuleasa, dar şi întreaga coloană prezidenţială a fost nevoită să facă slalom pe drumul European 576 , aflat în lucru. „Îmi cer scuze pentru starea proastă a drumului”, i-a spus primarul comunei Dorna Candrenilor, Mihai Carp, preşedintelui României. „Eu trebuie să-mi cer scuze de la dumneavoastră, pentru ca am fost ministrul transporturilor şi nu am facut nimic”, i-a replicat Băsescu primarului Mihai Carp. Drumul E 576 era aproape blocat de utilajele firmelor care execută lucrările de modernizare, iar circulaţia se desfăşura pe un singur fir pe mai multe porţiuni. Vizita preşedintelui i-a pus cât de cât la treabă pe muncitorii de pe E 576. O groapă mare şi adâncă, care a stârnit cu siguranţa nervii multor şoferi, a fost acoperită cu pietriş cu puţin timp înainte de sosirea convoiului prezidenţial.

S-a spânzurat la doar 12 ani

Un copil din comuna Putna a ales să-şi pună capăt vieţii printr-un gest inexplicabil, conform primelor cercetări efectuate de către lucrătorii de poliţie.
Sâmbătă după-amiază, A.C.C., în vârstă de 12 ani, a plecat de acasă cu intenţia de a culege ciuperci dintr-o zonă situată în apropierea localităţii. Pentru că trecuseră câteva ore de când băiatul plecase în pădure şi se lăsase întunericul, iar el nu ajunsese acasă, părinţii au alertat organele de poliţie şi au pornit căutările, însă în jurul orei 23.00 au decis să renunţe şi să se reîntâlnească a doua zi dimineaţă.
Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, însă, familia băiatului i-a descoperit trupul fără viaţă într-o anexă de la gospodărie, spânzurat cu frânghie de o grindă. Potrivit celor afirmate de către şeful Biroului Poliţia Rurală Rădăuţi, subcomisar Daniel Andrei, nu există suspiciuni cu privire la cauza morţii, nefiind găsite alte leziuni în afara celor produse de frânghie, însă concluzia finală va fi luată de către medicul legist după efectuarea necropsiei.

Şapte nuntaşi, accidentaţi în drum spre discotecă

• Petrecăreţii s-au urcat într-un microbuz, îndreptându-se spre discoteca în care, credeau ei, era „sechestrată” mireasa

• Nu au mai ajuns la destinaţie, şoferul, şi el unul dintre nuntaşi, aflat în stare de ebrietate, intrând în parapetul de protecţie al unui pod

Şapte nuntaşi au ajuns sâmbătă noapte la Spitalul Judeţean Suceava după ce au fost implicaţi într-un accident rutier în timp ce goneau spre discoteca în care, credeau ei, era „sechestrată” mireasa. Drumul lor spre discotecă a fost întrerupt brusc după ce microbuzul în care se aflau a intrat în parapetul de protecţie al unui pod. La volan era chiar unul dintre nuntaşi, aflat în stare avansată de ebrietate.

• Au încurcat discoteca la care trebuiau să ajungă

Accidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, imediat după miezul nopţii. Nunta la care petreceau nuntaşii s-a ţinut în satul Părhăuţi, comuna Todireşti. Când au aflat că mireasa a fost furată şi dusă la discotecă, cei şapte, membri ai familiilor Tabarcea din localitate şi Olaru din municipiul Suceava, s-au urcat în maşină cu intenţia de merge la discotecă şi a petrece cu aceasta. Au făcut însă o confuzie care putea să-i coste viaţa. În loc să meargă câteva sute de metri până la discoteca din Părhăuţi, locul unde a fost dusă mireasa, cei şapte s-au urcat în maşină şi s-au îndreptat spre discoteca din Todireşti, unde, înţeleseseră ei greşit, s-ar fi aflat ceilalţi nuntaşi.
Vasile Olaru, în vârstă de 33 de ani, s-a urcat la volan. În maşină se mai afla soţia sa, un tânăr de 16 ani din municipiul Suceava, şi membrii familiei Tabarcea din comună, în total şapte persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani. Înainte de a ieşi din sat, pe fondul vitezei, şoferul a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă la stânga, întrând în parapetul podului pe care-l traversa.
La faţa locului a ajuns imediat un echipaj de la SIAMUD, o maşină de descarcerare şi poliţiştii de la circulaţie. Toţi cei 7 nuntaşi au fost aduşi la Spitalul Judeţean. Au fost foarte norocoşi, scăpând cu răni uşoare, pentru care necesită între 5 şi 20 de zile de îngrijiri medicale. Poliţiştii de la Biroul Poliţiei Rutiere Suceava veniţi la faţa locului au constatat că şoferul avea o concentraţie de 0,72 miligrame per litru alcool în aerul expirat. La spital lui Vasile Olaru i s-au recoltat şi probe biologice, bărbatul urmând a se alege cu dosar penal.

Comisarul Halaicu, urmărit penal

• Şeful Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Suceava este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru purtare abuzivă

• Ioan Halaicu este acuzat că acum câteva luni a lovit cu bastonul un ţigan din Hunedoara care vindea diferite mărunţişuri pe străzile din Suceava

• Fapta s-a petrecut chiar în biroul lui Halaicu şi a fost filmată cu telefonul mobil de unul dintre subordonaţi, care apoi a „distribuit” conducerii IPJ Suceava filmuleţul de aproximativ 30 de secunde

Turnat şefilor chiar de unul dintre subordonaţi. Şeful Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Suceava, comisarul Ioan Halaicu, este urmărit penal. Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava a fost informată la sfârşitul săptămânii trecute că procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel au început urmărirea penală împotriva celui care a primit distincţia de cel mai bun poliţist al anului.
Comisarul Halaicu este acuzat că a lovit un ţigan din judeţul Hunedoara care vindea mărunţişuri pe străzile din Suceava. Totul a plecat de la un scandal într-un restaurant din Suceava în care a fost implicată şi persoana respectivă. Adus la sediul Poliţiei, bărbatul a fost introdus în biroul şefului de la Investigaţii Criminale. Pentru a obţine o serie de informaţii, acesta a apelat la vechile metode de tortură, folosite din plin de Miliţia comunistă. În timp ce făcea glume ieftine cu ţiganul, comisarul Ioan Halaicu a pus mâna pe un baston şi l-a croit de mai multe ori în partea dorsală. Nu s-a gândit nici un moment că vreunul dintre subalterni ar putea să-i facă figura. Aşa se face că scena de violenţă din biroul lui Halaicu a fost surprinsă cu telefonul mobil. Sunt aproximativ 30 de secunde, în care se vede şi se aude clar cum bărbatul este lovit şi luat peste picior în cel mai pur stil miliţienesc. Deşi fapta s-a petrecut în urmă cu aproximativ jumătate de an, procurorii au început urmărirea penală abia zilele acestea pentru că au avut nevoie de mai mult timp pentru a identifica şi audia victima. Infracţiunea pentru care se derulează cercetările împotriva comisarului Ioan Halaicu a fost încadrată la articolul 250 din Codul Penal, respectiv purtare abuzivă.
„Ameninţarea săvârşită de către un funcţionar public se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă penală. Lovirea sau alte acte de violenţă săvârşită de către un funcţionar public se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă”, se specifică în Codul Penal, la articolul 250.

• Filmuleţul a ajuns pe mâna şefilor pe „filiera” Răzvan Andreica

Cercetările care se derulează de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava au la bază o înregistrare pusă la dispoziţia procurorilor de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava. Imaginile se află pe un CD şi au fost oferite şefilor de Răzvan Andreica, subalternul comisarului Ioan Halaicu în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale.
Andreica are o variantă originală asupra modului în care a intrat în posesia imaginilor. El spune că ar fi găsit CD-ul în cutia poştală şi apoi i s-a părut deontologic să-l prezinte superiorilor pentru a lua măsurile care se impun. Din primele cercetări se pare că înregistrarea cu telefonul mobil a fost realizată chiar de unul dintre subordonaţii lui Halaicu, care i-ar fi plătit astfel o serie de poliţe mai vechi.

• Ioan Halaicu: „Dacă sunt vinovat va stabili instanţa de judecată”

Contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc şi la ancheta care este în derulare, comisarul Ioan Halaicu s-a ferit să spună prea multe. „Ce am avut de declarat am declarat la Parchet. Dacă sunt vinovat va stabili instanţa de judecată”, a spus şeful Biroului de Investigaţii Criminale Suceava.
Trebuie precizat că, potrivit noilor reglementări, comisarul Ioan Halaicu va rămâne în funcţie până în momentul în care procurorii vor trimite dosarul în instanţă. În acel moment, conform statutului funcţionarului public, acesta va fi suspendat şi va aştepta o decizie a instanţelor de judecată.

FC Cetatea Suceava, cea mai bună echipă din Liga a III-a

După disputarea a opt etape din actuala ediţie de campionat, Cetatea are cea mai bună linie de clasament dintre toate cele 108 formaţii din Liga a III-a. Sucevenii au adunat maximum de puncte, beneficiind totodată de cel mai bun atac, dar şi de cea mai bună apărare. Cu o medie de 3,5 goluri marcate pe meci, fotbaliştii pregătiţi de Marian Pană şi Florin Cristescu au izbutit performanţa de a nu primi nici măcar un gol în actualul sezon şi ne aflăm deja la jumătatea turului. Un alt aspect interesant este acela că sucevenii au înscris mai multe goluri în deplasare decât în partidele disputate pe Areni, unde au beneficiat constant de susţinerea a cel puţin 2.000 de spectatori. Referitor la ultimul meci, cu Oţelul II, la Galaţi, Marian Pană apreciază că a fost cel mai dificil examen susţinut de elevii săi în actuala stagiune. „Ne-a surprins puţin suprafaţa de joc sintetică pe care s-a jucat şi pot spune că am avut chiar noroc că am scăpat fără să primim gol în prima repriză. În partea a doua însă, am controlat în totalitate ostilităţile şi puteam să ne impunem chiar la o diferenţă mai mare”, a declarat tehnicianul sucevean. În etapa a IX- a Ligii a III-a Cetatea va întâlni pe tern propriu formaţia Poli II Iaşi.

CS Universitatea Suceava - Remiză cât o victorie în deplasarea de la Baia Mare

Echipa locală de handbal, CS Universitatea Suceava, a reuşit un nou rezultat bun, de această dată în deplasare, pe terenul celor de la Minaur Baia Mare. Deşi sâmbătă au avut un meci foarte greu cu Steaua, studenţii au plecat în această deplasare hotărâţi să scoată cel puţin un punct, lucru pe care l-au şi reuşit. Aflaţi în faţa suporterilor, jucătorii gazdă au început în forţă acest meci, dar sucevenii, conduşi în teren de Leonard Bibirig, au reuşit să echilibreze jocul, ba chiar să conducă, cu câte un gol, de câteva ori. Cele două echipe au intrat la vestiare cu scorul de 16 – 16, după o primă parte în care băimărenii au alergat mult şi nu le-au permis sucevenilor să se distanţeze, majoritatea golurilor înscrise de gazde fiind reuşite din acţiuni individuale, faţă de cele ale universitarilor, înscrise în urma combinaţiilor. Cu toate că au preluat conducerea imediat după pauză, sucevenii au încasat patru goluri fără să mai marcheze nici unul, scor 20 – 17, aceasta fiind şi prima dată când gazdele se distanţau la mai mult de un gol. Totuşi, studenţii au reuşit să ţină aproape şi să nu le permită băimărenilor să se distanţeze decisiv. Ultimele cinci minute au aparţinut elevilor lui Petru Ghervan, care au egalat în minutul 57, după reuşitele lui Adomnicăi şi Dospinescu, scor 26 – 26. Sucevenii au avut posibilitatea să conducă, dar au ratat două acţiuni şi un 7 metri. Ca şi în întâlnirile cu Steaua şi Dinamo, finalul avea să fie unul nerecomandat cardiacilor, după ce gazdele au preluat conducerea la un gol, iar sucevenii au egalat, din nou, la 27. Totuşi, în ultima fază a meciului, băimărenii au avut posibilitatea să câştige, dar portarul sucevean Bogdan Pralea a apărat o lovitură de la 7 metri, aducând astfel un punct preţios pentru echipa Universitatea. „A fost un meci destul de dur şi echilibrat, în care finalul ne-a aparţinut şi am reuşit să câştigăm un punct meritat. Este al patrulea meci de infarct din acest campionat. Mă bucur că, de la meci la meci, reuşim să ne îndeplinim unul dintre obiective, primirea a mai puţin de 30 de goluri, astfel că după patru etape au venit şi rezultatele bune şi golaverajul pozitiv”, a declarat, după meci, antrenorul Petru Ghervan. Acesta a mai adăugat că urmează o nouă etapă în care CS Universitatea va întâlni echipe cu obiective similare, iar elevii săi vor trebui să joace mult mai precis, deoarece orice greşeală îi va aduce de la extaz la agonie. În meciul de la Baia Mare, pentru Universitatea Suceava au evoluat portarii Iulian Andrei, Bogdan Pralea şi jucătorii Bibirig(3 goluri), Tcaciuc(1), Bursuc, Chiruţ(6), Adomnicăi(6), Gavriloaia(3), Ţuţu, Mitrea(4), Dospinescu(3), Brădăţan şi Ignat(1).
În celelalte meciuri din etapa a patra a Ligii Naţionale s-au înregistrat următoarele rezultate: Energia Pandurii Tg. Jiu - UCM Reşiţa 28-35 (14-16), CSM Medgidia - Romvag Caracal 25-22 (15-11), Uztel Ploieşti - Ştiinţa MD Bacău 25-36 (14-18), CSM D&C Oradea - HC Odorhei 28-30 (13-15), HCM Constanţa - Poli Izometal Timişoara, amânat pentru 18 octombrie, iar Steaua Bucureşti - Dinamo Bucureşti, meci amânat pentru 11 octombrie. În următoarea etapă, sucevenii vor juca duminică, pe teren propriu, împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Clasament Liga Naţională după etapa a patra

1 Ştiinţa Bacău 4 3 1 0 125 105 7
2 HC Odorhei 4 3 1 0 109 94 7
3 Steaua MFA Bucureşti 3 3 0 0 97 84 6
4 UCM Reşiţa 4 3 0 1 139 116 6
5 CSM D&C Oradea 4 2 1 1 115 109 5
6 CS Universitatea Suceava 4 2 1 1 117 115 5
7 Minaur Baia Mare 4 1 2 1 109 118 4
8 HCM Constanţa 3 1 1 1 72 72 3
9 CSM Medgidia 4 1 1 2 103 109 3
10 Dinamo Baumit Bucureşti 3 1 0 2 78 83 2
11 Energ. Pandurii Tg. Jiu 4 1 0 3 106 113 2
12 Uztel Ploieşti 4 1 0 3 96 110 2
13 Poli. Izometal Timişoara 3 0 0 3 76 87 0
14 Romvag Caracal 4 0 0 4 85 112 0

„Magiun” a urmărit pe viu meciul Florconstruct – Cetatea II

Lume bună ieri la Todireşti, cu ocazia partidei dintre Florconstruct Pătrăuţi şi Cetatea II Suceava-Arbore. Pe lângă oficialii galben-albaştrilor, Dumitru Moldovan şi Marian Pană, la meci a asistat şi fostul antrenor al Forestei, Marin Barbu. „Mă întorc de fiecare dată cu plăcere la Suceava, unde am foarte mulţi prieteni. Am petrecut pe Areni cele mai frumoase momente din cariera mea de antrenor şi sunt recunoscător oamenilor de aici pentru dragostea cu care m-au înconjurat”, a declarat „Magiun”. Momentan Marin Barbu nu are nici un angajament, ultima formaţie pe care a pregătit-o fiind Petrolul Ploieşti.

Liga a IV-a - Victorii pe linie pentru primele opt clasate

Cel mai frumos meci al etapei a IX-a a fost cel dintre Florconstruct Pătrăuţi şi Cetatea II Suceava-Arbore. Disputată pe teren neutru, la Todireşti, partida a avut parte de răsturnări spectaculoase, încheindu-se în cele din urmă cu victoria oaspeţilor, scor 4-3, prin golurile marcate de Tomaz (3) şi Ciobanu. O altă pretendentă la promovare, Rapid Suceava, s-a impus lejer la Moldoviţa datorită realizărilor lui Burlacu, Bejenariu, Morariu şi Tudoreanu. O victorie categorică a obţinut şi Bucovina Bădeuţi în confruntarea cu Viitorul Liteni. Cele 4 goluri ale învingătorilor au fost înscrise de „veteranul” Bodârlău (2), Cotoară şi Ichim. Într-un alt meci, Bucovina Rădăuţi a învins pe teren propriu cu scorul de 4-1 formaţia Zimbrul Siret. Pentru gruparea pregătită de Ionel Lavric au punctat Şorodoc (2), Drângoi şi Grosu, în vreme ce Melniciuc a marcat golul de onoare pentru oaspeţi.
Iată care sunt rezultatele complete înregistrate în runda cu numărul IX:
Bucovina Bădeuţi – Viitorul Liteni 4-0
Juventus II Fălticeni – Minerul Iacobeni-Ciocăneşti 4-2
Foresta Moldoviţa – Rapid Suceava 0-4
CS Gura Humorului – Unirea Boroaia 2-1
Florconstruct Pătrăuţi – Cetatea II Suceava-Arbore 3-4
Bradul Putna – Flacăra Roşie Udeşti 6-0
Bucovina Rădăuţi – Zimbrul Siret 4-1
Dorna Vatra Dornei – Avântul Todireşti 9-0

Clasament neomologat

1. Cetatea II Sv-Arbore 9 8 0 1 28-11 24
2. Dorna Vatra Dornei 9 7 0 2 36-13 21
3. Rapid Suceava 9 7 0 2 27-11 21
4. CS Gura Humorului 9 7 0 2 22-6 21
5. Juventus Fălticeni 9 6 2 1 21-6 20
6. Bucovina Rădăuţi 9 5 0 4 16-19 15
7. Bucovina Bădeuţi 9 5 0 4 9-16 15
8. Bradul Putna 9 4 2 3 19-12 14
9. Florconstruct Pătrăuţi 9 3 2 4 17-14 11
10. Unirea Boroaia 9 3 2 4 18-21 11
11. Minerul Iacobeni 9 3 1 5 16-27 10
12. Zimbrul Siret 9 3 0 6 23-22 9
13. Flacăra Roşie Udeşti 9 2 0 7 9-31 6
14. Foresta Moldoviţa 9 1 2 6 3-15 5
15. Avântul Todireşti 9 1 1 7 12-34 4
16. Viitorul Liteni 9 1 0 8 6-30 3

CSMU LPS Suceava - Au pierdut fără drept de apel

Sâmbătă, în cadrul etapei a III-a a campionatului naţional de volei, divizia A2, echipa locală CSMU LPS Suceava a evoluat în deplasare în compania Ştiinţei Bacău. La capătul unui joc echilibrat, dominat totuşi în momentele cheie de echipa gazdă, Ştiinţa Bacău - CSMU LPS Suceava 3-0 (21, 20, 19). „Pot să spun că în ciuda scorului echipa mea a jucat bine. Gazdele au făcut însă un meci extraordinar, căruia puţine echipe i-ar fi putut face faţă”, ne-a declarat antrenorul sucevean Victor Pancu. El este de părere că nu trebuie făcut un capăt de ţară din faptul că formaţia sa a acumulat două înfrângeri în trei meciuri şi este sigur că echipa va prinde măcar locul patru în serie şi va obţine astfel calificarea în faza a doua a campionatului, acolo unde se va da lupta pentru promovare. Îmbucurător este faptul că echipei i s-a alăturat şi Robert Petraru, un jucător cu experienţă care a mai evoluat în trecut la Suceava. În meciul de la Bacău, Pancu a folosit următorii jucători: Sasu, Giurcă, Orăşanu, Ursachi, Petraru, Ilaş, Rusu, Maxim, Prodan şi Cucuruzeac. În următoarea etapă, CSMU LPS Suceava va evolua din nou în deplasare în compania echipei AS Niro Guard Bucureşti, formaţie alcătuită din foşti mari jucători din prima ligă, reuniţi la final de carieră pentru a juca volei din plăcere.

FC Cetatea Suceava - Din nou victorie pentru suceveni

• Într-un meci contând pentru etapa a VIII-a a Ligii a III-a, Oţelul II Galaţi – Cetatea Suceava 0-1 (0-1)

De doar 3 minute au avut nevoie sucevenii pentru a deschide scorul în partida de la Galaţi, cu Oţelul II. Găsit în careul advers cu o pasă în diagonală, Apetri a recentrat cu capul pentru Celpan (foto), care l-a învins pe letonul Gribauskas cu un şut puternic, fără preluare, de la aproximativ 22 de metri. Totuşi, în ciuda avantajului luat încă din startul întâlnirii, partida de la Galaţi nu a reprezentat tocmai un galop de sănătate pentru fotbaliştii pregătiţi de Marian Pană. Gazdele au echilibrat rapid disputa şi au ratat şi două mari ocazii de gol în prima repriză, însă din fericire Roheţki a fost de fiecare dată la post. Partea secundă a început cu două mari ratări ale Cetăţii semnate de Dicher şi Apetri, după care sucevenii au încercat să conserve avantajul de pe tabelă, jucând mai mult la trecerea timpului. Nici oţelarii nu au mai avut forţa să ameninţe poarta lui Roheţki, astfel că sucevenii şi-au trecut în cont cel de-al optulea succes consecutiv. Cetatea a evoluat în formula Roheţki – Leuciuc, Ungureanu, Nicolau, Halip – Cojenel (89 Butnaru), Onciu, Celpan, Apetri – Dicher (88 Mitruc), Iordache (46 Tomaz, 76 Homneac).

Rezultatele complete ale rundei:


Oţelul Galaţi II - Cetatea 0-1
Rarăul - Bujorul Tg. Bujor 2-0
Poli Iaşi II - Pambac Bacău 1-2
Juventus F. - FCM Bacău II 1-1
Laminorul R. - FC Bârlad 0-1
Willy Bacău - Politeh. Galaţi 1-2
CFR Paşcani - Cetatea Tg. Neamţ 2-0
Ceahlăul II - Leonard Paşcani 4-1
Aerostar - CF Brăila 4-1

Clasamentul arată astfel:

1. Cetatea 8 8 0 0 27-0 24 +12
2. Politeh. Galaţi 8 6 1 1 11-2 19 +7
3. Pambac Bacău 8 6 1 1 18-12 19 +7
4. FCM Bacău II 8 5 2 1 14-4 17 +5
5. Poli Iaşi II 8 4 1 3 14-8 13 +1
6. FC Bârlad 8 4 1 3 9-7 13 +1
7. Cetatea Tg. Neamţ 8 4 1 3 13-13 13 +1
8. Aerostar 8 3 3 2 7-8 12 0
9. Willy Bacău 8 3 2 3 14-15 11 -1
10. CFR Paşcani 8 3 0 5 8-14 9 -3
11. Laminorul R. 8 2 2 4 11-12 8 -4
12. Rarăul 8 2 2 4 9-13 8 -4
13. Juventus F. 8 2 2 4 5-13 8 -4
14. Oţelul Galaţi II 8 2 1 5 9-12 7 -5
15. Ceahlăul II 8 2 1 5 8-13 7 -5
16. CF Brăila 8 2 2 4 13-16 5 -4
17. Bujorul Tg. Bujor 8 1 2 5 5-17 5 -7
18. Leonard Paşcani 8 0 2 6 4-20 2 -10

Curat ghinion pentru Juventus

• Într-un meci contând pentru etapa a VIII-a, Juventus Fălticeni – FCM II Bacău 1-1 (0-0)

Fotbaliştii pregătiţi de Ovidiu Murariu au intrat pe teren mai hotărâţi ca niciodată să învingă şi au ratat 3 mari ocazii de gol în primul sfert de oră. Cel mai aproape de deschiderea scorului a fost mijlocaşul Adi Pânzariu, care a lovit bara cu un şut de la 25 de metri. Din păcate, în minutul 32 fălticenenii au primit o grea lovitură din partea centralului Marius Bocăneală, care l-a eliminat de pe teren pe Pantea, pentru lovire. Chiar şi cu un om în minus juventinii rămân periculoşi în atac şi după o primă ratare consumată în finalul primei părţi, A. Aileni reuşit în minutul 70 să marcheze cu un şut din interiorul careului, după o pasă primită de la P. Bosancu. Pe fondul unui joc foarte bun în apărare, fălticenenii au fost loviţi de ghinion cu patru minute înainte de final. Tânărul fundaş central F. Aileni a alunecat cu mâna pe minge în propria suprafaţă de pedeapsă, iar „omul în negru” nu a mai stat pe gânduri şi a dictat penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată sec de golgeterul oaspeţilor, Boghean. Într-un final incandescent la poarta băcăuanilor, Juventus a trecut de trei ori pe lângă golul victoriei prin Prisacă, Cozma şi P. Bosancu. Juventus a evoluat în formula Zaharia – Craiu, F. Aileni, Sava, Ciopraga, Cozma – P. Bosancu, A. Pânzariu, Şuleru – Pantea, A. Aileni. Au mai intrat O. Bosancu şi Prisacă.

Rarăul a părăsit subsolul clasamentului

• Într-un meci contând pentru etapa a VIII-a, Rarăul Câmpulung Moldovenesc – Bujorul Târgu Bujor 2-0 (2-0)

Rarăul a obţinut prima victorie în faţa propriilor suporteri din actualul sezon în confruntarea cu nou promovata Bujorul Târgu Bujor. Elevii lui Relu Buliga au dominat jocul de la un capăt la celălalt şi au încheiat conturile încă din prima repriză. Mai întâi, în minutul 20, Lazăr a reluat din apropiere în plasă un balon trimis iniţial în bară de către Mândrilă. Apoi, în minutul 32, acelaşi Mândrilă l-a servit ca la carte pe Paraschiv, care a dus scorul la 2-0 cu o precisă lovitură de cap. În continuare, câmpulungenii şi-au mai creat o mulţime de ocazii de gol, însă Lazăr, Muscar, Gherine sau Iftimie nu au mai găsit drumul spre gol. Rarăul a evoluat în formula Axinte – Popescu, Paraschiv, Ilie – Andriuc, Mândrilă, Plecanciuc, Muscar (80 Roxandari) – Sârbu (85 Talancă), Gherine (70 Ghiviziu), Lazăr (70 Iftimie).

Fotbal. Campionatul Municipal - Interconti, lider după două etape


Sport


În cursul săptămânii care a trecut s-au jucat meciurile etapei a III-a în cadrul Campionatului Municipal ediţia 2007-2008. Până la această oră, campionatul s-a desfăşurat fără sincope, amânări sau neprezentări. Au fost şi câteva meciuri spectaculoase.

Rezultatele complete ale etapei a III-a:

NTS - Lese & Bun 5-2

Interconti – T.P.L. 5-1

Eurolines Tour – Pro Casa 0-3

FC Scheia – Rich Club 1-3

Florconstruct – Distribution Magic 3-1

Adicost – Revine 1-5

Ambro – Adistal 7-2

Adria – Omniasig 0-5


NTS – LESE & BUN 5-2

NTS-ul este o echipă în care se regăsesc câţiva jucători care au activat şi în campionatul trecut şi sunt obişnuiţi cu suprafaţa sintetică. Pentru adversari mai este nevoie de o periodă de acomodare.

Au jucat:

NTS: Tcaciuc, Maftei, I. Cazacu, Blamovici, Avramiuc, Târnovan, Afloarei, Dranca.

LESE & BUN: Ştefan, Râşca, Doru, Lesenciuc, Frăsină, Bunduc, Bordeianu, Volosciuc, Ciubotaru, Maria.

Goluri: Tcaiuc 3 , Târnovan, Avramiuc, Cornel Ştefan 2.


TPL – Interconti 1-5

Deşi s-au întărit serios prin venirea la echipă a fraţilor Zubjinschi, TPL-ul nu a putut face faţă nici echipei aflate în mare formă.

Au jucat:

TPL: Năstase – Păvăloaie, Ungureanu, Tacu, Holca, C. Zubjinschi, M. Zubjinschi, Vasilovici, Ţibuleac, Tudose, Rusu, Fodor.

Interconti: Vornicu – Nacu, Moşuc, Mihai Marius, M. Baltă, Tcaciuc, Ududec, R. Crăciun, Luca, Magdalena.

Au marcat M. Zubjinschi pentru TPL, respectiv Crăciun 2, Tcaciuc 2 şi Magdalena.


Eurolines Tour – Pro Casa 0-3

Pro Casa are în componenţa echipei câţiva ani în municipal, Eurolines se află în perioada de omogenizare a echipei.

Au jucat:

Eurolines: Pascaru-Puiu Petrică, I. Prichici, Curic, Iacoban, M. Giurcă, B. Giurcă, Călin, Bilouseac, Barbă, Râpan, Roman, Şarambel, Curbă.

Pro Casa: Simileac-Spânu, R. Hriţcu, A. Hriţcu, Alexa, Botuşan, Savin, Ţipirigan, Nămuleac.

Goluri: R. Hriţcu 2 şi Alexa.


Ambro – Adistal 7-2

Meci deosebit de echilibrat în prima repriză care de altfel s-a încheiat la egalitate 0-0. În partea a doua a jocului odată cu intrarea la Ambro a lui Dan Raţă, echilibrul s-a rupt şi au început să curgă golurile.

fotbal municipalAu jucat:

Ambro: Baiţan-Rădăşanu, Cibireac, Buta, Iriciuc, Cozma, Sumanaru, Raţă.

Adistal: Casteniuc-Iacob, Uriciuc, G. Neamţu, Nicolae, Fl. Neamţu, Nicolaiciuc, Bocancea.

Goluri: Raţă 2, Cibireac 2 , Sumanaru şi Uriciuc.

Revine – Adicost 5-1


Meci bun făcut de echipa lui Iliuţă Trandafir, care deşi a întâlnit o formaţie în care au evoluat D. Mihăilă sau D-tru Ene, şi-au făcut jocul şi au învins la o diferenţă clară.

Au jucat:

Revine: Tăuteanu-Trandafir, Siminiceanu, Gugianu, Podariu, David, N. Grosu, O. Ciobanu, Juncănaru, Romaşcanu.

Adicost: Fodor-D. Ene, D. Mihăilă, Murariu, Sârbu, Moroşanu, Sârbuşcă, Istrate, Manole, Boişteanu, Pânzariu, Perlinschi.

Goluri: Siminiceanu 2, David, Gugianu şi Ciobanu, pentru Revine, respectiv Sârbu.

Dacă toate echipele au susţinut cel puţin câte două jocuri, am alcătuit şi un clasament:

1. Interconti 3 3 0 0 17-4 9p.

2. Ambro 2 2 0 0 13-2 6

3. Revine 2 2 0 0 12-2 6

4. Omniasig 3 2 0 1 10-2 6

5. Rich Club 2 2 0 0 10-3 6

6. NTS 2 2 0 0 10-6 6

7. Pro Casa 2 2 0 0 4-0 6

8. Florconstruct 2 2 0 0 4-1 6

9. Adicost 3 1 0 2 4-10 3

10. Eurolines 2 0 1 1 3-6 1

11. Lese& Bun 3 0 1 2 6-15 1

12. Distribution Magic 2 0 0 2 1-5 0

13. FC Scheia 2 0 0 2 1-6 0

14. Adistal 2 0 0 2 6-12 0

15. TPL 2 0 0 2 1-11 0

16. Adria 3 0 0 3 5-21 0


Etapa a IV-a se va desfăşura după următorul program:

Luni 8.10

ora 18.00 TPL – Rich Club

ora 19.00 NTS – Pro Casa

Marti 9.10

Ora 20.00 Interconti – Adistal

Ora 21.00 FC Scheia – Omniasig

Miercuri 10.10

Ora 20.00 Florconstruct – Revine

Ora 21.00 Eurolines – Adicost

Joi 11.10

Ora 20.00 Ambro – Lese&Bun

Ora 21.00 Adria – Distribution Magic

TIR SPORTIV - Rezultate remarcabile obţinute de tiriştii lui Ştefan Buiucliu la Campionatele Naţionale


Sport



tir sportivÎn perioada 4-6 octombrie, la Iaşi, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Tir Sportiv destinate juniorilor II, fete şi băieţi. La competiţia care a avut loc în poligonul din Copou, sportivii suceveni antrenaţi de tiristul Ştefan Buiucliu au înregistrat rezultate remarcabile, aşa cum au făcut-o, de altfel, la majoritatea concursurilor din acest an. Vineri, în concursul pe echipe, sportivele Camelia Andreescu, Ancuţa Muşină şi Ramona Maximiuc, toate având dublă legitimare la CSŞ Rădăuţi şi CSM Suceava, au ocupat locul doi. Performanţa a fost repetată şi la băieţi, unde echipa formată din Iulian Iacob, Adrian Repciuc şi Cezar Bahan a avut o comportare meritorie, deşi au concurat alături de tirişti de la cele mai bune cluburi din ţară. În concursul individual, în proba de 40 de focuri culcat, fete, Ramona Maximiuc, s-a clasat pe locul trei, aceeaşi poziţie fiind ocupată şi la băieţi de Cezar Bahan. Sâmbătă, s-a tras din trei poziţii şi băieţii de la CSM Suceava (Iulian Iacob, Adrian Repciuc, Cezar Bahan), au devenit campioni naţionali, în timp ce fetele (Camelia Andreescu, Ancuţa Muşină şi Ramona Maximiuc), au devenit vicecampioane naţionale.

Antrenorul Ştefan Buiucliu s-a declarat mulţumit de prestaţia juniorilor, recunoscând că obiectivele pe care le aveau pentru această competiţie erau mult mai joase. „Pot spune că ne-am depăşit obiectivele cu 200 la sută, dar performanţele obţinute sunt rodul muncii pe care aceşti copii au depus-o de-a lungul întregii veri. Este o satisfacţie şi pentru ei ţinând cont de faptul că şi-au sacrificat vacanţa. Ţin să mulţumesc domnului Alexandru Deneş, directorul CSŞ Rădăuţi, fără de care nu s-ar fi putut face deplasarea la această ediţie a campionatelor naţionale. De asemenea, o susţinere importantă am primit din partea lui Valerică Gherasim, directorul CSM Suceava şi a lui Mihai Androhovici, directorul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Suceava”, a declarat Ştefan Buiucliu.

Fotbal. Liga a III-a - A opta victorie consecutivă a Cetăţii! - Oţelul Galaţi II – Cetatea Suceava


Sport


Oţelul Galaţi II – Cetatea Suceava 0 – 1 (0 – 1)

cetatea SuceavaChiar dacă nu mai reuşeşte să înscrie la fel de mult ca în primele etape, Cetatea Suceava continuă să-şi pună la respect adversarii. Aşa s-a întâmplat şi vineri, în etapa a VIII-a, când elevii lui Marian Pană au dispus, la limită, de formaţia satelit a Oţelului Galaţi.

Gazdele s-au văzut conduse pe tabela de marcaj încă din debutul partidei, atunci când a Apetri a deviat bien pentru Celpan care a reluat puternic, fără nicio şansă pentru portarul Gribauskas. Letonul, component al primei echipe a Galaţiului a fost trimis la echipa a doua tocmai pentru a limita proporţiile scorului. Acesta avea să fie şi singurul gol al partidei. Treptat, echipa de la malul Dunării a echilibrat jocul şi a avut două bune oportunităţi de a marca dar Andrei Roheţki pare hotărât să nu primească gol în acest tur de campionat.

Vasilică Dicher şi Apetri au trecut pe lângă gol în partea a doua a meciului după care galben-albaştrii şi-au apărat avantajul de pe tabela de marcaj.

A fost a opta victorie consecutivă a Cetăţii în Seria I. Cu un golaveraj de 27-0 şi maximum de puncte, elevii lui Marian Pană se pregătesc pentru partida de vineri, 12 octombrie, câmd vor întâlni pe “Areni” formaţia Poli II Iaşi, în faţa căreia sucevenii au de luat o revanşă după înfrângerea din Cupa României.

Cetatea a evoluat în formula Roheţki – Leuciuc, Ungureanu, Nicolau, Halip – Cojenel (Butnaru, 89), Onciu, Celpan, Apetri – Dicher (Mitruc, 86), Iordache (Tomaz, 46, Homneac, 75).

Învinşi pe final pe meci

Juventus Fălticeni – FCM II Bacău 1 – 1 (0 – 0)

Juventus FalticeniGhinionul pare să se fi împrietenit la cataramă cu fotbaliştii de la Juventus Fălticeni. Deşi au avut în faţă un adversar destul de puternic, elevii lui Ovidiu Murariu au început cu mult curaj partida cu FCM Bacău II. Ocaziile nu au întârziat să apară şi în primele 15 minute fălticenenii au trecut de trei ori pe lângă deschiderea scorului. La una dintre aceste ocazii, şutul de la distanţă al mijlocaşului Adi Pânzaru a lovit bara. Rămaşi în inferioritate numerică după eliminarea lui Pantea, în minutul 32, fotbaliştii de la Juventus au continuat asaltul la poarta echipei oaspete.

În repriza a doua avea să vină şi golul mult aşteptat. Paul Bosancu l-a angajat bine pe Andrei Ailenei care , din interiorul careului, nu l-a iertat pe goalkeeperul băcăuan.

Când mai erau de jucat aproximativ 5 minute din meci, Florin Ailenei comite un henţ în suprafaţa de pedeapsă a Juventusului şi centralul Marius Bocăneală indică punctul cu var. Boghean nu ratează şi scorul final avea să fie 1-1, după ce şi Prisacă a fost foarte aproape de a înscrie.

Antrenorul Ovidiu Murariu a trimis în teren pe: Zaharia – Craiu, Florin Aileni, Sava, Ciopraga, Cozma – P. Bosancu, Adi Pânzaru, Şuleru – Pantea, A. Aileni. Au mai intrat O. Bosancu şi Prisacă.

Etapa viitoare, Juventus va înfrunta, în deplasare, o altă echipă băcăuană, Aerostar.

Primul succes pe teren propriu

CSM Rarăul Cîmpulung Mold. – Bujorul Tg. Bujor 2 – 0 (2 – 0)

rarauAvând în cont o victorie în deplasarea de la Fălticeni, fotbaliştii de la Rarăul nu reuşiseră niciun succes în faţa propriilor suporteri până în această rundă.

Într-un duel al nou-promovatelor, fotbaliştii antrenaţi de Relu Buliga şi Mihai Eremia au învins echipa Bujorul Tg. Bujor cu 2-0.

Câmpulungenii şi-au asigurat victoria încă din prima repriză prin reuşitele lui Lazăr, în minutul 20 şi Paraschi, în minutul 32. Un aport important la golurile gazdelor l-a avut experimentatul mijocaş al Rarăului, Mândrilă. În partea a doua a jocului fotbaliştii câmpulungeni au mai avut câteva ocazii bune de a-şi majora avantajul de pe tabela de marcaj dar Gherine şi Lazăr au ratat.

Pentru Rarăul au evoluat: Axinte – Popescu, Paraschiv, Ilie – Andriuc, Mândrilă, Plecanciuc, Muscar (Ruxandari) – Sârbu ( Talancă), Gherine (Ghiviziu), Lazăr (Iftimie).

În urma acestui success, CSM Rarăul acumulează 8 puncte şi se află pe locul 12 al clasamentului. În etapa a IX, câmpulungenii vor întâlni pe ocupanta locului trei, Pambac Bacău.

Rezultatele complete ale etapei a VIII-a

Oţelul Galaţi II – Cetatea Suceava 0-1

CSM Rarăul - Bujorul Tg. Bujor 2-0

Poli Iaşi II - Pambac Bacău 1-2

Juventus Fălticeni - FCM Bacău II 1-1

Laminorul Roman - FC Bârlad 0-1

Willy Bacău - Politeh. Galaţi 1-2

CFR Paşcani - Cetatea Tg. Neamţ 2-0

Ceahlăul II - Leonard Paşcani 4-1

Aerostar Bacău - CF Brăila 4-1

Clasament

1. Cetatea Suceava 8 8 0 0 27-0 24p

2. Politeh. Galaţi 8 6 1 1 11-2 19

3. Pambac Bacău 8 6 1 1 18-12 19

4. FCM Bacău II 8 5 2 1 14-4 17

5. Poli Iaşi II 8 4 1 3 14-8 13

6. FC Bârlad 8 4 1 3 9-7 13

7. Cetatea Tg. Neamţ 8 4 1 3 13-13 13

8. Aerostar Bacău 8 3 3 2 7-8 12

9. Willy Bacău 8 3 2 3 14-15 11

10. CFR Paşcani 8 3 0 5 8-14 9

11. Laminorul Roman 8 2 2 4 11-12 8

12. CSM Rarăul 8 2 2 4 9-13 8

13. Juventus Fălticeni 8 2 2 4 5-13 8

14. Oţelul Galaţi II 8 2 1 5 9-12 7

15. Ceahlăul II 8 2 1 5 8-13 7

16. CF Brăila 8 2 2 4 13-16 5

17. Bujorul Tg. Bujor 8 1 2 5 5-17 5

18. Leonard Paşcani 8 0 2 6 4-20 2

Etapa viitoare (vineri, 12 octombrie)

Cetatea Suceava - Poli Iaşi II

FC Bârlad - Oţelul Galaţi II

Cetatea Tg. Neamţ - Laminorul Roman

Bujorul Tg. Bujor - FCM Bacău II

Pambac Bacău – CSM Rarăul C-lung

Leonard Paşcani - Willy Bacău

Politeh. Galaţi - CFR Paşcani

Aerostar Bacău - Juventus Fălticeni

CF Brăila - Ceahlăul II

Câini otrăviţi pe străzile din centrul Sucevei

• În zona Halei Centrale au fost găsiţi ieri doi câini comunitari morţi

• Cea mai probabilă cauză a morţii patrupedelor, potrivit unor martori, este uciderea cu otravă de şobolani

Câini comunitari care zac morţile pe străzile din centrul municipiului pare a fi la Suceava un scenariu care se repetă periodic. O dată la câteva săptămâni, „programul” de ucidere a patrupedelor de pe străzi continuă să se deruleze, iar ieri dimineaţă încă doi câini comunitari au fost găsiţi morţi în centrul oraşului. Deşi se credea că a fost stopat fenomenul „masacrării câinilor”, după nenumărate sesizări în presă, în care se prezentau cazuri cu câini otrăviţi din toate zonele Sucevei, istoria se repetă. Cea mai probabilă cauză a morţii patrupedelor este otrăvirea lor.
Cele două patrupede au fost găsite ieri în zona Halei Centrale din centrul oraşului, iar în momentul în care au fost descoperite de trecători erau deja moarte. Există însă martori care susţin că patrupedele erau bine cu o zi înainte, iar ieri, dis-de –dimineaţă, au fost văzute făcând spume şi sânge la gură. „Li s-a dat să mănânce carne în care au pus otravă pentru şobolani”, susţine unul dintre locuitorii din zona centrală a oraşului, care a mai spus că „masacrarea câinilor se face periodic, şi oameni îmbrăcaţi cu salopete, purtând însemnele Primăriei Suceava se ocupă de uciderea lor”.

• Primăria Suceava, acuzată din nou că ucide câinii comunitari

Eugenia Ieş, reprezentanta Asociaţiei de Protecţie a Câinilor Comunitari Bruno Pet din Suceava susţine de asemenea, că Primăria pune otravă în mâncare şi o dă câinilor. „Eu am ridicat câţiva câini morţi de pe stradă, i-am dus la medicul veterinar şi el mi-a confirmat că au fost otrăviţi”. Tot Eugenia Ieş a spus că mai mulţi locuitori ai municipiului i-au povestit că au văzut oameni ai Primăriei otrăvind patrupedele. Un alt lucru înfiorător pe care l-a menţionat Eugenia Ieş este acela că foarte multe patrupede sunt abandonate de către stăpâni, lăsate pe stradă, sau mai rău, maltratate. „În urmă cu vreo trei săptămâni un câine ciobănesc german a fost găsit legat de calea ferată, iar oamenii din zonă spun că a fost adus acolo de către un locuitor din Şcheia”. Reprezentanţii Primăriei Suceava susţin că nu au nici o implicare în omorârea câinilor din centrul municipiului. Marian Andronache, şeful Direcţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Suceava a declarat că angajaţii Primăriei nu ucid câinii comunitari. „Noi strângem câinii de pe străzi şi îi ducem în adăpost, în nici un caz nu îi ucidem”. Marian Andronache a mai spus că în adăpostul din Lunca Sucevei sunt la ora actuală aproximativ 800 de câini adunaţi de pe străzile municipiului. „În primul rând, oamenii angajaţi de Primărie să strângă câinii şi să-i ducă la adăpost au fost zilele acestea în zona Universităţii şi în Piaţa Mică, pentru că acolo aveam nişte reclamaţii, deci nu aveau cum să fie în centrul oraşului”, a mai spus şeful Direcţiei Domeniului public al Primăriei, Marian Andronache.

• Protest al reprezentanţilor Bruno-Pet Suceava

În cursul zilei de ieri a fost trimis la redacţia ziarului un protest al reprezentanţilor Bruno-Pet Suceava. Eugenia Ieş, preşedintele Asociaţiei Bruno –Pet, protestează împotriva „uciderii sistematice, în mod barbar, prin otrăvire, ardere cu smoala încinsă şi alte metode nedemne de cei ce îşi zic cetăţeni europeni, a câinilor comunitari din municipiul Suceava” . Potrivit Eugenei Ieş, „asociaţia noastră a sesizat în repetate rânduri Poliţia, aceasta limitându-se să dea un răspuns sec de genul autori necunoscuţi, nu se confirmă. Administraţia domeniului public de pe lângă Primăria Suceava ne asigură că nu ei sunt autorii, deşi cel puţin o dată, angajaţi cu sigla Primăriei pe salopeta au fost filmaţi otrăvind câini”.

Seful de la Investigatii Criminale Suceava, urmarit penal pentru ca a insultat si batut un rrom


08.10.2007

Seful de la Investigatii Criminale Suceava, urmarit penal pentru ca a insultat si batut un rrom Seful Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Suceava este urmarit penal pentru ca a luat peste picior si lovit un rrom adus la sectie pentru a fi audiat in legatura cu un scandal. Pentru a-l descoase pe scandalagiu comisarul Ioan Halaicu apelat la vechile metode de tortura. In timp ce facea glume ieftine cu cel audiat, comisarul a pus mâna pe un baston si l-a lovit de mai multe ori in partea dorsala. Nici prin cap nu i-a trecut ca un subaltern in filmeaza si il va da pe mâna procurorilor.

La sfârsitul saptamânii trecute, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Suceava a fost informata ca procurorii de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Suceava au inceput urmarirea penala impotriva sefului de la Investigatii Criminale. Barbatul care a fost lovit este din judetul Hunedoara si venise la Suceava pentru a vinde diferite maruntisuri pe strazi. Totul a plecat de la un scandal intr-un restaurant din Suceava in care a fost implicata si persoana respectiva. Adus la sediul Politiei, barbatul a fost introdus in biroul Sefului de la Investigatii Criminale. Comisarul a trecut la glume si jigniri ieftine asupra romului. Nu s-a multumit cu atât si, folosindu-se de un baston, i-a aplicat acestuia si câteva lovituri „parintesti” la fund. Nu s-a gândit nici un moment ca vreunul dintre subalterni ar putea sa-i faca figura. Razvan Andreica, si el politist la Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Suceava, a prezentat un CD cu scenele de umilinta conducerii politiei, mai marii Inspectoratului inaintând apoi inregistrarea procurorilor de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel.

Un coleg i-a platit o polita mai veche

Andreica are o varianta originala asupra modului in care a intrat in posesia imaginilor. El spune ca ar fi gasit CD-ul in cutia postala si apoi i s-a parut deontologic sa-l prezinte superiorilor pentru a lua masurile care se impun. Din primele cercetari se pare ca inregistrarea cu telefonul mobil a fost realizata chiar de unul dintre subordonatii lui Halaicu, care i-ar fi platit astfel o serie de polite mai vechi.

Risca inchisoare pâna la 3 ani

Filmul de pe CD are aproximativ 30 de secunde, In film se vede si se aude clar cum barbatul este lovit si luat peste picior in cel mai pur stil militienesc. Desi fapta s-a petrecut in urma cu aproximativ jumatate de an, procurorii au inceput urmarirea penala abia zilele, aceasta pentru ca au avut nevoie de mai mult timp pentru a identifica si audia victima. Infractiunea pentru care se deruleaza cercetarile impotriva comisarului Ioan Halaicu a fost incadrata la articolul 250 din Codul Penal, respectiv purtare abuziva.
„Amenintarea savârsita de catre un functionar public se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda penala. Lovirea sau alte acte de violenta savârsite de catre un functionar public se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda”, se specifica in Codul Penal, la articolul 250.

Dupa ce va fi trimis in judecata va fi suspendat din functie

In momentul in care dosarul va fi trimis in instanta, comisarul Halaicu va fi suspendat din functia de sef al Biroului de Investigatii Criminale. Pâna ce judecatorii nu se vor pronunta definitiv si irevocabil asupra cauzei, omul legii nu-si va mai putea exercita functia. „Ce am avut de declarat am declarat la Parchet. Daca sunt vinovat va stabili instanta de judecata”, s-a rezumat sa declare presei comisarul.

Acuzatii multiple asupra Biroul de Investigati Criminale

Acuzatii aduse la adresa politistilor de la Biroul de Investigati Criminale Suceava, in frunte cu seful acestora, s-au derulat una dupa alta. In luna iunie a acestui an, o femeie din municipiul Suceava s-a plâns presei ca doi oameni ai legii de la acest birou i-au intrat de doua ori in apartament fara mandat, incercând sa-i intimideze fiul minor. In prealabil, oamenii legii nu au trimis o citatie prin care baiatul sa fie chemat la politie, si nici nu aveau asupra lor un mandat de perchezitie emis de un procuror. Femeia a depus plângere si sustine ca comisarul Ioan Halaicu nu este deloc strain de actiunile colegilor.

Accident soldat cu sapte raniti, in Suceava





ANCHETA. Sapte persoane au ajuns la spital ieri-dimineata, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a izbit frontal de parapetul unui pod, pe DJ 178 A, in localitatea Parhauti (judetul Suceava).


Potrivit politistilor, din cauza vitezei excesive, intr-o curba, soferul microbuzului Volkswagen Transporter a pierdut controlul masinii care s-a izbit de parapetul podului.

In urma impactului, atat conducatorul auto, cat si cei sase pasageri - intre care si doi adolescenti de 14 si, respectiv, 16 ani - au fost transportati la Spitalul Judetean Suceava, medicii stabilind ca vor avea nevoie de cinci pana la 12 zile de ingrijiri medicale.

Mai mult, soferul a fost testat cu etilotestul, care a aratat ca avea o alcoolemie de 0,72 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat (adica aproximativ 1,44 la mie in sange).

Traian Băsescu a început împădurirea unui versant defrişat din Dorna Candrenilor


Actualitate


Basescu.Traian.planteaza.pomiPreşedintele României, Traian Băsescu, a ajuns sâmbătă, la prânz, la Dorna Candrenilor unde a participat la campania de împădurire a versanţilor defrişaţi iniţiată de HBC Coca Cola România împreună cu două asociaţii. Preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat pe aeroportul din Floreni de prefectul Sucevei, Orest Onofrei, şi s-a deplasat imediat spre Poiana Negri unde a participat la acţiunea de împădurire. În pădure acesta a fost primit de zeci de voluntari ai asociaţiilor care organizează campania, dar şi de preşedintele executiv al PD Suceava, Adrian Sabin Drăgan şi de deputatul PLD, Dumitru Pardău. Traian Băsescu a plantat trei puieţi de brad, s-a fotografiat cu cei prezenţi şi a plecat spre o altă locaţie din Bistriţa Năsăud unde voluntarii din cadrul acestei campanii au organizat o sărbătoare. Asociaţia “Salvaţi Delta – Academia Caţavencu” în parteneriat cu Asociaţia Tăşuleasa Social şi sprijinit de Coca Cola HBC România au conceput proiectul multianual “Verde 003″ prin care şi-au propus să ia în custodie cursul apei Dorna de la izvor până la vărsare, urmărind trei etape anuale ce vor fi integrate în trei campanii diferite: una de împădurire a unui versant defrişat, una de curăţenie şi una de educaţie şi voluntariat.