duminică, 8 martie 2009

Efectele crizei: Stagiarii unor case de avocatura britanice primesc 14.000 de dolari sa stea acasa pentru un an

Absolventii de la Facultatile de Drept din Marea Britanie, care ar trebui sa inceapa stagiatura la firme de avocati in aceasta toamna, primesc pana la 14.000 de dolari ca sa-si amane contractele timp de un an de zile, potrivit ABC. Decizia firmelor de avocatura este pusa de specialisti pe seama dificultatilor economice actuale.

„Bloody Saturday“ în Irlanda de Nord

Naţionalismul revine la modă pe timp de criză. O bază a armatei britanice din Irlanda de Nord a fost atacată sâmbătă de indivizi înarmaţi care au ucis doi soldaţi, unul dintre cele mai grave atentate de la semnarea acordului de pace din 1998. În aceeaşi zi, catalanii au ieşit în stradă cerând despărţirea de Spania

FMI a recunoscut ca a gresit in identificarea factorilor ce au dus la criza financiara

Fondul Monetar International (FMI) a examinat foarte drastic greselile pe care le-a facut in identificarea factorilor ce au dus la criza financiara mondiala si a recunoscut ca a esuat in rolul de principal supraveghetor al sistemului financiar, relateaza Reuters.

Kim Jong-Il s-a dus la vot

Peste 90% dintre alegatorii nord-coreeni votasera duminica in numai cinci ore de la deschiderea scrutinului pentru desemnarea unui nou Parlament, o formalitate intr-o tara dominata de partidul unic, dar de la care analistii asteapta indicii privind un eventual succesor pentru liderul Kim Jong-Il, relateaza NewsIn.

Campania anti-Dumnezeu se mută în Canada

Autobuze şi tramvaie tapetate cu sloganul “Dumnezeu probabil că nu există. Aşa că nu vă mai îngrijoraţi şi bucuraţi-vă de viaţă” au început să circule de săptămâna aceasta şi în oraşele canadiene Montreal şi Toronto, după acţiuni similare în Marea Britanie, Spania, Australia şi Italia.

România, prezentă la summit-ul climatic din Hawaii

Peste 150 de cercetători de top din toate colţurile lumii, din domeniul climei, s-au întâlnit în perioada 3-6 martie la seminarul Grupului Interguvernamental privind Schimbările Climatice (IPCC), desfăşurat la Centrul Internaţional de Cercetări Pacifice, de pe lângă Universitatea din Hawaii, în Honolulu.

SUA reduc numărul soldaţilor din Irak cu 12.000

Statele Unite ale Americii vor reduce numărul trupelor din Irak cu aproximativ 12.000 de soldaţi în următoarele şase luni, a anunţat, astăzi, armata americană, în cadrul planului preşedintelui Barack Obama de a încheia operaţiunile de luptă în august 2010, scrie Reuters.

Zeci de elevi gorjeni s-au intors din strainatate si s-au reinmatriculat la scolile din judet

Peste 60 de elevi gorjeni s-au reinmatriculat in scolile din judet, in primul semestru al anului scolar 2008-2009, dupa ce parintii lor au ramas fara locuri de munca in strainatate si au fost nevoiti sa se intoarca in tara, transmite NewsIn.