luni, 10 martie 2008

Rezultate / ETAPA a 19-a


  • Oţelul Galaţi II – CS Juventus Fălticeni 3-0
  • Poli Iaşi II – Laminorul Roman 3-0
  • FCM Bacău II – FC Willy Bacău 0-2
  • RARĂUL – CFR Paşcani 1-0
  • Cetatea Suceava - CF Brăila 1-0
  • Pambac Bacău – Aerostar Bacău 0-4
  • FC Bârlad – Leonard Paşcani 3-0*
  • Bujorii Tg. Bujor – Ceahlăul II 1-0
  • Cetatea Tg. Neamţ – Politehnica Galaţi 0-1

Iordache cere condiţii de hypermarket în bazar

Iordache cere condiţii de hypermarket în bazar


Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, consilierul local Virginel Iordache, solicită conducerii primăriei să creeze condiţii de hypermarket în bazar care să mulţumească atât comercianţii cât şi cumpărătorii. Iordache a criticat modul în care se derulează lucrările de modernizare a bazarului subliniind faptul că proiectul care a stat la baza investiţiei are multe lacune deşi a costat 850 de milioane de lei vechi. În primul rând, a spus social democratul, nu se elimină curenţii din bazar, care afectează sănătatea celor care-şi desfăşoară activitatea acolo. „Modul în care s-a realizat modernizarea bazarului dovedeşte încă dată în plus modul haotic, dezlânat în care primarul gândeşte, planifică, conduce şi evaluează. Banii cheltuiţi până în acest moment nu se justifică sub nici o formă ei neregăsindu-se în creşterea confortului comercianţilor şi a cumpărătorilor. Faptul că pentru proiectare nu s-a efectuat o licitaţie că proiectul de modernizare a costat peste 850 de milioane de lei vechi, faptul că s-a admis doar prima soluţie aplicându-se principiul primul venit primul servit dovedeşte incapacitatea actualei administraţii de a manageria proiecte mari”, a declarat Iordache.

Primarul trimis în bazar să discute cu Asociaţia Comercianţilor

Preşedintele PSD Suceava a cerut municipalităţii realizarea unei căi de acces în bazar pentru persoanele cu handicap, a unei rampe de încărcare-descărcare ţinând cont că diferenţa de nivel între Calea Unirii şi platforma bazarului este de peste un metru precum şi eliminarea taxei de intrare. De asemenea Iordache solicită ca acele cheltuieli suplimentare generate de întocmirea proastă a proiectului să fie suportate de proiectant dar şi de Ion Lungu din indemnizaţia de primar. „Se impune eliminarea provizoratului atât din modul în care este administrat bazarul cât şi din faptul că se creează condiţii provizorii de muncă oamenilor din Bazar. Ne întrebăm şi îl întrebăm şi pe primar cum stimulează domnia sa iniţiativa particulară a unor oameni care-şi câştigă existenţa dintr-un act comercial pe care-l desfăşoară în condiţii inumane”, a spus Iordache. Liderul social democrat a mai criticat şi faptul că lucrările de modernizare a bazarului în valoare de 3 milioane de euro au fost date pe mâna unei firme fără a se organiza o licitaţie internaţională. El îi sugerează primarului să se întâlnească cu reprezentanţii Asociaţiei Comercianţilor din Bazar pentru a afla despre problemele cu care se confruntă.

PD-L a aspirat PSD Şcheia şi PNL Dorna Candrenilor

PD-L a aspirat PSD Şcheia şi PNL Dorna Candrenilor


Organizaţiile PSD din comune Şcheia şi PNL Dorna Cabdrenilor au trecut la PD-L, a anunţat purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava, deputatul Romică Andreica. El a precizat că mişcarea s-a produs de Ziua Femeii şi că la Şcheia a trecut la democrat-liberali inclusiv viceprimarul Ioan Scotniţchi. Pe de altă parte Andreica a ţinut să respingă afirmaţiile făcute de secretarul general adjunct al PNL, Brînduşel Nichitean, privind trecerea la PNL a organizaţiei PD din Crucea. „PNL prin vocea lui Brânduşel Nichitean continuă să arunce fumigene. Astfel el declara, la sfârşitul săptămânii trecute, că organizaţia PD Crucea împreună cu doi consilieri locali PD au trecut la PNL. Îl informăm pe domnul Nichitean că organizaţia PD Crucea a avut un singur consilier local, în persoana domnului Vasiliniuc Vasile, care în prezent este membru în biroul local PD-L. Probabil că, după ce şi-a intrat în mână votând de mai multe ori la alegerile din 2004, pentru Nichitean multiplicarea a devenit un mod de viaţă”, a spus Andreica.

Două persoane au murit în urma unui accident rutier produs pe DN 2

Două persoane au murit în urma unui accident rutier produs pe DN 2


Două persoane, tată și fiu, și-au pierdut viaţa în urma unui grav accident rutier, maşina în care se aflau lovindu-se de un copac de pe marginea carosabilului. Accidentul a avut loc în jurul amiezei zilei de sâmbătă 8 martie a.c.. Potrivit poliţiştilor, tânărul, de doar 18 ani, se afla la volanul unei autoutilitare, în maşină aflându-se şi tată acestuia. Cei doi veneau dinspre Vicov spre Suceava, însă în dreptul intrării de pe DN 2 în comuna Pătrăuţi tânărul a pierdut controlul asupra maşinii. În urma impactului, cei doi au murit pe loc, iar maşina a fost distrusă în proporţie de aproape 90%. Poliţiştii spun că accidentul s-a produs din cauza vitezei, neadaptată la condiţiile de circulaţie, având în vedere că stratul carosabil era umed.

Handbaliștii suceveni au câștigat meciul cu CSM Medgidia

Handbaliștii suceveni au câștigat meciul cu CSM Medgidia


Într-unul dintre cele mai interesante jocuri ale etapei a XIX-a a Ligii Naționale de handbal masculin, CS U Suceava a primit în sala LPS vizita echipei CSM Medgidia. Disputa între cele două echipe poate fi considerată ca “legendară”, mai ales din perspectiva ultimelor întâlniri directe în care constănțenii nu au avut nicio milă față de bucovineni.Disputa dintre CS U Suceava și CSM Medgidia a fost una deosebit de interesantă, pentru că sucevenii au în fiecare meci un moment în care oferă adversarilor un moment de revenire. După ce au fost la conducerea disputei cu adversarii lor pe tot parcursul meciului, sucevenii au cedat în momentul în care au ajuns la scorul de 13-7. Cei de la CSM Medgidia au revenit puternic și au adus scorul la 13-12 în favoarea gazdelor.Cei care și-au revenit mai repede au fost sucevenii, scorul la pauză al disputei CS U Bucovina Suceava – CSM Medgidia fiind 19-12.Repriza secundă a întâlnirii dintre CS U Suceava și CSM Medgidia a fost una în care gazdele și-au valorificat atuu-ul terenului propriu și s-au impus fără dubii. Scorul final al meciului dintre CS U Bucovina Suceava și CSM Medgidia a fost 34-26, portarul sucevean Pralea având un cuvânt greu de spus la acest deznodământ.CS U Suceava: Pralea, I.Andrei – Tcaciuc (1), Șuțu (2), Chiruț (2), Dospinescu, Zvanciuc, Brădățan (3), Chiruț (2), Adomnicăi (6), Bursuc (3), Mitrea (2), Gavriloaia (7), Ignat (4), Bibirig (2).Rezultate înregistrate în etapa a XX-a a Ligii Naționale de handbal masculin: Steaua – HCM Constanța 34-38, Dinamo – Pandurii Tg.Jiu 27-22, Romvag Caracal - CSM Oradea 29-37, Știința Bacău – HC Odorhei 32-32, Poli Timișoara – HC Minaur Baia Mare 30-25, UCM Reșița – Uztel Ploiești 37-23.

Tragedie provocată de un şofer minor

Tragedie provocată de un şofer minor


Un copil în vârstă de 15 ani a provocat o tragedie în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de duminică spre luni în jurul orei 2.30, pe strada Ion Irimescu, pe raza comunei Şcheia. Bogdan H., a furat cheile autoturismului Fiat Panda din barul aflat în proprietatea familiei şi a plecat la plimbare împreună cu Cristi F., în vârstă de 26 de ani angajat al barului. Minorul a scăpat maşina de sub control a ieşit în decor pe partea stângă a drumului, intrând prin gardul unei gospodării. După ce a agăţat o conductă de gaz metan, maşina s-a izbit violent în fântâna din gospodărie. În urma impactului violent tînărul de 26 de ani a decedat pe loc. Nici el şi nici şoferul nu purtau centurile de siguranţă. Şoferul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial şi mai multe contuzii şi echimoze, fără a fi în stare gravă. Mirosea însă a alcool drept pentru care medicii i-au recoltat însă probe biologice, în baza cărora i se va stabili alcoolemia.

Noi citim!

Fundatia “NOI CITIM” sprijinita de Oriflame Cosmetics Romania initiaza un program gratuit pentru tinerii care doresc sa participe la o succesiune de cursuri si sesiuni de comunicare a caror tematica sunt cele 4 dimensiuni ale succesului personal: cunostinte, competente, consecventa si convergenta.

Proiectul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 20-22 de ani, din, mediul universitar .

Se vor selecta in prima etapa 20 participanti din fiecare oras in care se va desfasura sesiunea, dupa care intr-o etapa ulterioara, vor ramane doar 5 care vor fi invitati sa participe la o tabara de vara intr-o locatie ce va fi ulterior anuntata. Primii 5 , cei mai buni vor pleca intr-o sesiune de pregatire in strainatate

Acest program se va derula in orasele Cluj, Baia Mare, Suceava, Iasi, Constanta, Galati, Craiova, Brasov, Tg.Mures.

Moderatorul sesiunilor va fi D-na Monica Tatoiu.

La Iasi seminarul va avea loc marti, 11 Martie orele 18 - 20,00 la Seminarul Teologic- sala de Conferinte (langa Primaria Iasi). Seara se va incheia cu o cina gratuita la unul dintre restaurantele din oras.

Trimiteti urgent la adresa de email liliana.tatoiu@oriflame.ro confirmarea participarii pentru Iasi si Facultatea la care sunteti inscris.

Lungu acuzat de Donţu că se află în spatele „Afacerii Repartitorul”

Acuze



Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, l-a acuzat în mod public pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, că se află în spatele „Afacerii Repartitorul”. Donţu a declarat că edilul şef a făcut presiuni asupra asociaţiilor de proprietari privind obligativitatea montării de repartitoare creând astfel o piaţă pentru firmele de profil şi un monopol pe această afacere. Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava a prezentat opiniei publice dovada implicării primarului în această afacere, adresa cu nr. 19328 din 17 mai 2007, semnată de Lungu, prin care proprietarii sunt informaţi despre obligativitatea montării repartitoarelor, în condiţiile în care nici un act normativ nu stipula clar acest lucru. Donţu a arătat că primarul a inserat în acea adresă un articol potrivit căruia cei care nu-şi montează repartitoare sunt pasibili de amenzi cuprinse între 300 şi 500 de milioane de lei vechi, inducându-i în eroare pe proprietari. „Mi se pare inacceptabil, câtă vreme acest articol nu se referă la obligativitatea montării repartitoarelor. Aeastă sancţiune nu se referă la acest lucru”, a afirmat Ovidiu Donţu.

Iordache cere condiţii de hypermarket în bazar

Comerţ



Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, consilierul local Virginel Iordache, solicită conducerii primăriei să creeze condiţii de hypermarket în Bazarul Suceava, care să mulţumească atât comercianţii cât şi cumpărătorii. Iordache a criticat modul în care se derulează lucrările de modernizare a bazarului subliniind faptul că proiectul care a stat la baza investiţiei are multe lacune, deşi a costat 850 de milioane de lei vechi. În primul rând, a spus social democratul, nu se elimină curenţii din bazar, care afectează sănătatea celor care-şi desfăşoară activitatea acolo. „Modul în care s-a realizat modernizarea bazarului dovedeşte o dată în plus modul haotic, dezlânat în care primarul gândeşte, planifică, conduce şi evaluează. Banii cheltuiţi până în acest moment nu se justifică sub nici o formă, neregăsindu-se în creşterea confortului comercianţilor şi a cumpărătorilor. Faptul că pentru proiectare nu s-a efectuat o licitaţie, că proiectul de modernizare a costat peste 850 de milioane de lei vechi, faptul că s-a admis doar prima soluţie aplicându-se principiul <primul venit, primul servit> dovedeşte incapacitatea actualei administraţii de a manageria proiecte mari”, a declarat Iordache.

Preşedintele PSD Suceava a cerut municipalităţii realizarea unei căi de acces în bazar pentru persoanele cu handicap, a unei rampe de încărcare-descărcare ţinând cont că diferenţa de nivel între Calea Unirii şi platforma bazarului este de peste un metru, precum şi eliminarea taxei de intrare. De asemenea, Iordache solicită ca acele cheltuieli suplimentare generate de întocmirea proastă a proiectului să fie suportate de proiectant, dar şi de Ion Lungu, din indemnizaţia de primar.

Tâlhărit pentru a doua oară, de aceiaşi indivizi

Victima preferată



La câteva luni după ce a fost tâlhărit în plină stradă, un bărbat din municipiul Fălticeni a căzut din nou victimă aceleaşi infracţiuni. De fiecare dată, victima se afla în stare avansată de ebrietate, iar autorii au fost aceiaşi în ambele cazuri.Duminică dimineaţă, Dan D., în vârstă de 43 de ani, din municipiul Fălticeni, a sesizat Poliţia că, în seara zilei de 8 martie a.c., în timp ce se îndrepta spre casă, a fost atacat de doi tineri necunoscuţi, pe o alee întunecată. Agresorii, povesteşte victima, l-au lovit cu picioarele în spate, l-au trântit la pământ şi i-au furat din buzunar un telefon mobil marca Nokia. Dan D. le-a mărturisit poliţiştilor că, în momentul agresiunii, era sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care nu le-a putut furniza mai multe indicii judiciariştilor fălticeneni despre cei doi tâlhari. Interesant este faptul că Dan D. a trecut printr-o experienţă similară în luna octombrie a anului trecut, când, în timp ce se întorcea de la crâşmă, a fost agresat de doi tineri necunoscuţi, care l-au bătut şi i-au furat telefonul mobil. La acea vreme, poliţiştii reuşiseră să-i identifice pe tâlhari ca fiind doi minori din localitate, Marcel D. şi Gabi D., în vârstă de 17, respectiv 16 ani.Bănuielile judiciariştilor, cum că şi tâlhăria de sâmbătă a fost comisă de aceeaşi autori, mai ales că aceştia sunt cercetaţi şi pentru alte fapte asemănătoare, s-au confirmat după ce cei doi minori au fost audiaţi de poliţişti. Cei doi au recunoscut că l-au tâlhărit pentru a doua oară pe Dan D., profitând de starea avansată de ebrietate a acestuia.Deşi minorii i-au dus pe poliţişti şi la locul în care au ascuns telefonul mobil al victimei, în apropierea locuinţei lor, prejudiciul nu a mai putut fi recuperat, fiind luat, din câte se pare, de o altă persoană.

PDL a mai „aspirat” două organizaţii de la adversari

Transferuri



Campania de racolare a aleşilor locali şi a organizaţiilor este în plină desfăşurare. Cele mai noi transferuri au fost făcute de PDL, care în data de 8 martie i-a luat PSD-ului organizaţia Şcheia, cu tot cu viceprimarul Ioan Scotniţchi, iar PNL-ului i-a „săltat” organizaţia din Dorna Candrenilor, cu preşedintele Candrea Mafteiu. Totodată, vicepreşedintele PDL, deputat Romică Andreica, a dezminţit, luni, că partidul său ar fi pierdut organizaţia PD din Crucea, cu consilierii săi locali, în favoarea PNL.„PNL, prin vocea lui Brânduşel Nichitean, continuă să arunce fumigene. El declara, la sfârşitul săptămânii trecute, că organizaţia PD Crucea împreună cu doi consilieri locali PD au trecut la PNL. Îl informăm pe domnul Nichitean că organizaţia PD Crucea a avut un singur consilier local, în persoana domnului Vasiliniuc Vasile, care în prezent este membru în biroul local PD-L. Probabil că, după ce şi-a intrat în mână votând de mai multe ori la alegerile din 2004, pentru Nichitean multiplicarea a devenit un mod de viaţă”, a declarat deputatul Andreica.În ultimele două luni, între formaţiunile politice reprezentate în judeţul Suceava pare să se fi declanşat un adevărat concurs pe tema cine ia mai multe organizaţii, primari şi consilieri de la adversari. Până la această oră, cele mai multe racolări le are PDL, care a „aspirat” de pe piaţa politică tot ce a fost disponibil, indiferent de culoare.

PSD anunţă „cod roşu” pentru PD-L

Bătălia codurilor



Social-democraţii suceveni anunţă „cod roşu” pentru democrat-liberali, după ce aceştia i-au ameninţat cu „codul portocaliu”. Avertizarea „cod roşu” a fost lansată de vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Carmen Agoutin, care a explicat că „asta înseamnă pericol maxim”. „Este pericolul instaurării unei dictaturi şi este pericol din partea acestui partid (n.r. PD-L), care se dovedeşte a fi un partid extremist de dreapta”, a spus Agoutin. Vicepreşedinta PSD Suceava consideră că liderul PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, prin ameninţarea de cod portocaliu lansată asupra adversarilor săi politici, a declarat de fapt cod portocaliu judeţului Suceava. „Domnul Flutur, de fapt, declară cod portocaliu judeţului Suceava şi cred că ştim cu toţii ce înseamnă cod portocaliu, dezastru anarhie, inundaţii, catastrofe”, a precizat Carmen Agoutin. Aceasta a ţinut să comenteze sintagma „a doua revoluţie portocalie” pe care democrat-liberalii au lansat-o recent pe piaţă. „Mă întreb cu cine vrea să lanseze domnul Flutur a doua revoluţie portocalie şi găsesc şi răspunsul. Neavând oameni valoroşi în PD-L a adunat în bărcuţa sa toţi oportuniştii de la celelalte partide, oameni care nu au fost în stare să-şi facă o carieră politică în partidul nostru, precum Mircea Rusu, Vasile Ilie sau Cuciureanu de la Câmpulung”, a încheiat Carmen Agoutin.

Şase autobuze noi pentru transportul în comun din Suceava

Investiţie



Autobuzele societăţii de transport public în comun – TPL sunt atât de aglomerate, încât, adeseori, o mulţime de oameni rămân în staţie, în vreme ce persoanele care, dând din coate şi împingându-se, şi-au făcut un loc, stau într-o înghesuială ce îţi taie respiraţia.

De multe ori, din cauză că autobuzele sunt atât de pline, nici şoferii nu mai îndrăznesc să oprească în alte staţii.

Situaţia s-a agravat după ce Consiliul Local a oferit aproximativ 22.000 de abonamente gratuite pensionarilor cu pensii de până la 10 milioane de lei, acum autobuzele fiind pline aproape la orice oră, nu doar la orele de vârf, dimineaţa şi după-amiaza, când ies elevii de la şcoală, iar salariaţii pleacă de la serviciu.

Un milion de euro pentru şase autobuze noi

În încercarea de a reduce cât de cât aglomeraţia din transportul public în comun, conducerea TPL a decis că trebuie să suplimenteze numărul de autobuze din municipiul Suceava.

Pentru început, au fost luate în calcul două posibilităţi - achiziţionarea mai multor autobuze, dar second-hand, sau cumpărarea de autobuze noi, precum cele 30 Irisbus Iveco achiziţionate de Primăria Suceava.

“În cele din urmă, decizia AGA a fost să achiziţionăm tot autobuze noi, cu cele second-hand existând riscul să nu găsim piese de schimb, să nu poată fi reparate la noi în ţară sau să se strice rapid, după un număr mic de kilometri parcurşi”, a declarat administratorul TPL, Darie Romaniuc.

Suma necesară pentru achiziţionarea celor şase autobuze, adică aproximativ un milion de euro, va fi asigurată în întregime din încasările TPL.

Caietul de sarcini al licitaţiei pentru achiziţionarea celor şase autobuze noi va fi disponibil de săptămâna aceasta, în aşa fel încât, după organizarea licitaţiei şi desemnarea unei oferte câştigătoare, noile autobuze ar putea circula prin oraş chiar din vară, reducând astfel parţial aglomeraţia din celelalte mijloace de transport în comun.

O construcţie ilegală ameninţă să lase mii de oameni fără utilităţi

Nesimţire



Ca în ţara nimănui. Aşa lucrează o firmă de construcţii din Iaslovăţ, care face legea prin municipiul Suceava, din moment ce face orice doreşte, fără să îi pese dacă este legal sau nu ori dacă afectează mii şi mii de oameni.

Aşa s-a întâmplat şi vineri după-amiază, când aproape un sfert din municipiul Suceava a rămas fără curent electric, din cauza lucrărilor neautorizate ale firmei SC Construcţii Strugar SRL, pe un teren din apropierea Uzinei Electrice, în capătul străzii Mitropoliei.

Deşi se vede cu ochiul liber că săpăturile făcute cu excavatorul sunt pentru începerea lucrărilor la fundaţia unei clădiri – un bloc, din câte se pare, reprezentanţii firmei de construcţii încearcă să scape de responsabilitate susţinând că doreau să facă de fapt un studiu geo, caz în care ar fi fost necesară o simplă sondare a terenului, nu decopertarea sa pe o arie extinsă şi săparea unor şanţuri de mărimi considerabile.

Dacă boacăna făcută vineri, când au lăsat fără curent mii de oameni, a fost remediată în scurt timp de angajaţii E.ON, care au intervenit prompt, inconştienţa reprezentanţilor firmei, care s-au apucat de lucrări fără a avea avizul furnizorilor de utilităţi, a produs pagube de 140 de milioane de lei vechi numai prin ruperea cablurilor electrice de medie tensiune care traversează acel teren.

Tot din cauza lor, aparatura electrică din casele sucevenilor care au fost lăsaţi brusc fără curent putea fi defectată, dacă nu s-a şi întâmplat aşa ceva, caz în care tot firma SC Construcţii Strugar SRL ar trebui să-i despăgubească.

Reţeaua de apă şi canalizare, în pericol de a fi distrusă

Terenul pe care firma SC Construcţii Strugar SRL vrea să ridice construcţia este străbătut şi de reţeaua de canalizare a oraşului.

De obicei, pe acolo pe unde trece reţeaua de canalizare, se află şi cea de furnizare a apei potabile, iar dacă săpăturile ar continua, excavatoarele firmei i-ar putea lăsa pe toţi locuitorii din zonă, inclusiv agenţii economici, precum Hotel Balada, fără apă curentă şi fără posibilitatea de a mai folosi canalizarea oraşului.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a confirmat faptul că firma SC Construcţii Strugar SRL nu a obţinut nici măcar certificatul de urbanism pentru această lucrare, de care nu ştia până când nu a fost lăsat un sfert de oraş fără curent, iar pentru asta, inspectorii Primăriei, din cadrul Disciplinei în Construcţii, vor analiza astăzi cazul, urmând să fie luate măsurile necesare.

“Dacă au început aceste lucrări fără autorizaţie de construcţie, legea spune clar că trebuie să-i amendăm. În cazul în care firmele de utilităţi nu îşi vor da acordul pentru a se construi acolo, nici gând să mai ridice acolo vreo clădire”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Pentru nerespectarea legii 50/1991, de autorizare a lucrărilor de construcţii, firma SC Construcţii Strugar SRL riscă o amendă de până la un miliard de lei vechi.

O firmă cu probleme de respectare a legilor

Aceeaşi firmă care a distrus acum reţelele de curent electric ce alimentează mii de suceveni, fiind la un pas de a distruge şi reţeaua de canalizare şi probabil şi pe cea de apă potabilă, a mai fost implicată anul trecut într-un scandal, atunci când s-a apucat să construiască un bloc în curtea Liceului “Samuil Isopescul”.

Pe lângă faptul că multă lume a fost intrigată şi revoltată de faptul că unei firmei i s-a permis să construiască în curtea unei instituţii de învăţământ, aproape de zidurile şcolii, la fel de mulţi au fost nemulţumiţi de faptul că aproape tot pământul excavat din curtea şcolii a fost aruncat în drum, ocupând întreg trotuarul de pe partea stângă a străzii Alexandru cel Bun, chiar şi o porţiune de stradă.

Rămâne de văzut ce amendă va avea de plătit acum această firmă care a ignorat complet legile şi autorităţile locale, punând în pericol bunurile miilor se suceveni care au rămas fără curent electric din cauza lucrărilor sale neautorizate, precum şi dacă i se va permite să construiască în continuare pe acel teren străbătut de reţele de utilităţi publice.

În pofida încercărilor noastre, reprezentanţii firmei SC Construcţii Strugar SRL nu au putut fi contactaţi în cursul zilei de ieri pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Festivalul Internaţional Primăvara Poeţilor 2008



March 10th, 2008

luni, 10 Martie 2008

Deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Poezie „Primăvara Poeţilor” Suceava 2008, în cadrul Cafenelei Literare „Poiana lui Iocan”, Hotel Continental, începând cu ora 18:00.

marţi, 11 Martie 2008

Campania „Poezia în stradă” - împărţirea, prin oraş, de cartonaşe cu poeziile grupurilor Turnătorii (Suceava) şi HumanZone (Republica Moldova), precum şi lipirea afişelor conţinând poeziile unor autori consacraţi, din toate perioadele literaturii române.

miercuri, 12 Martie 2008

Continuarea activităţilor din ziua 2 (împărţirea, prin oraş, de cartonaşe cu poeziile grupurilor Turnătorii (Suceava) şi HumanZone (Republica Moldova), precum şi lipirea afişelor conţinând poeziile unor autori consacraţi, din toate perioadele literaturii române).

Teatru poetic la Muzeul de Istorie,
ora 18°° (trupele de teatru sucevene)

joi, 13 Martie 2008

Maraton de poezie în liceele sucevene (Turnătorii vs HumanZone); Campania „Piaţa literară” - Poezia în stradă

– lecturi de poezie în spaţii publice şi în zone aglomerate (Kaufland, Metro, pe stradă, în parcuri).

vineri, 14 Martie 2008

Lecturi de poezie la Colegiul Naţional „Petru Rareş” (Turnătorii vs HumanZone) ora 11.30

„Poetry Performance” la Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava - ora 18°°

sâmbătă, 15 Martie 2008

Cenaclu literar la Muzeul de Istorie, Suceava , ora 12.00 (lecturi, dezbatere pe tema „Starea poeziei în Republica Moldova” şi „Fenomenul literar sucevean”, atelier de poezie)

Lansări de carte: Andrei Gamarţ şi Hose Pablo, (membrii grupului HumanZone) în Club 60 - ora 18°°

Proiecţii HumanZone şi recital muzical Andrei Gamarţ

duminică, 16 Martie 2008

Închiderea oficială a festivalului. Retrospective, păreri, concluzii. Cinematecă în Club 60, ora 18°°

Sens unic


Cetatea II Suceava-Arbore a realizat ieri scorul etapei in campionatul ligii judeţene. Elevii lui Ovidiu Ciobanu au câştigat la pas intâlnirea cu Flacăra Roşie Udeşti, scor 9-0. Dominarea cvasitotală a gazdelor s-a concretizat prin golurile marcate de: Homneac (4), Panzariu, Butnaru, Apetri, Crisu (penalty) si Cumparatu (autogol). In urma acestui succes, Cetatea II Suceava-Arbore a rămas pe locul secund in clasament, la un singur gol distanţă de liderul Rapid CFR Suceava.