vineri, 17 august 2007

Morţi pe şosele din cauza inconştienţei altora

• Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în doar ceva mai mult de 30 de ore

• Patru dintre victime au încheiat conturile cu viaţa fără a avea vreo vină, ci doar ghinionul de a se afla în maşina sau în faţa unor inconştienţi

• Patru dintre morţi sunt minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în mai puţin de 30 de ore pe şoselele din judeţ. Cumplita tragedie a fost posibilă în urma producerii a nu mai puţin de 6 accidente rutiere grave.
Revoltător este faptul că patru dintre cei cinci morţi au încheiat conturile cu viaţa fără a avea nici o vină. Au avut doar ghinionul de a fi prezenţi la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Aceleaşi accidente au lăsat urme adânci şi altor cinci persoane, aflate acum la spital în stare gravă.

• Trei fete minore, dispărute în mod tragic

Cele 6 accidente rutiere s-au petrecut de miercuri dimineaţă până joi la ora 14.00. Toate au fost grave, însă trei dintre ele, care au dus la decesul a trei tinere minore, pasagere în maşinile implicate în accidente, sunt probabil cele mai tragice. Miercuri seara, puţin după ora 21.00, Toader S., în vârstă de 26 de ani, din comuna Iaslovăţ, se deplasa la volanul unui autoturism marca Hyundai, înmatriculat în Italia, pe DN 2 H înspre oraşul Milişăuţi. La un moment dat, ajuns la intrarea în oraş, şoferul a observat o maşină care se deplasa pe contrasens. A tars puternic de volan la dreapta, încercând să evite coliziunea. Intrând pe sensul opus de mers, maşina condusă de tânăr a lovit frontal o Dacie, condusă regulamentar de Dan R., în vârstă de 34 de ani, din municipiul Rădăuţi. Urmare a impactului, Petruţa C., de 16 ani, aflată pe scaunul din dreapta faţă a autoturismului Hyundai, s-a lovit grav, decedând în drum spre spital. În urma aceluiaşi impact, o tânără în vârstă de 34 de ani din Dacie a suferit răni grave, în timp ce şoferii celor două maşini au scăpat doar cu leziuni uşoare. Numai câteva ore mai târziu, în plină noapte, după ora 2.00, o tânără de 17 ani avea să moară şi ea într-un accident rutier. Constantin S., în vârstă de 21 de ani, din municipiul Fălticeni, aflat la volanul unei maşini Seat Leon, se deplasa pe DN 2E, înspre Cornu Luncii. Pe fondul vitezei excesive, într-o curbă la dreapta, tânărul a pierdut controlul asupra volanului, s-a răsturnat şi a lovit un gard metalic al unei locuinţe. Şoferul vinovat de producerea accidentului a scăpat fără leziuni grave. Nu la fel de norocoşi au fost şi pasagerii din spate. Dacă un tânăr de 21 de ani a ajuns cu leziuni grave la spital dar va fi salvat, nu la fel de norocoasă a fost şi Elena P., de 17 ani, din municipiul Fălticeni, ea decedând la câteva ore de la internarea la Spitalul Municipal din localitatea de domiciliu. A treia fată dispărută în mod tragic a decedat pe DN 2, în satul Băişeşti comuna Cornu Luncii. Constantin S., în vârstă de 21 de ani, din Fălticeni, aflat la volanul unui autoturism, a pierdut controlul asupra volanului în mod inexplicabil. Maşina a izbit violent un podeţ, s-a răsturnat şi a fost proiectată în gardul unei gospodării din zonă. Urmare a impactului deosebit de violent, Laura P., de 17 ani, pasager pe bancheta din spate a maşinii, a suferit leziuni ce i-au fost fatale. Un alt pasager de pe bancheta din spate, aflat în stare destul de gravă, a fost transportat la Spitalul de Urgenţe din Iaşi. Şi în acest caz, şoferul a scăpat fără leziuni grave. Acest din urmă accident s-a petrecut joi, în jurul orei 14.00.

• Strivit de maşina unui şofer care a intrat în depăşire pe linie continuă

Un alt cumplit accident rutier s-a petrecut joi dimineaţă, la ora 9.00, pe DN 2, în apropiere de comuna Fântâna Mare. Pavel D., în vârstă de 39 de ani, din Iaşi, se deplasa regulamentar la volanul unui autoturism marca Fiat Punto, îndreptându-se dinspre Fălticeni înspre Roman. Venind din sensul opus de mers, Cătălin L., în vârstă de 37 de ani, şi el din Iaşi, aflat la volanul unui Opel Astra, a intrat în depăşire, deşi zona era marcată cu linie continuă. S-a izbit frontal în Fiat-ul care circula regulamentar, impactul fiind nimicitor. Şi în acest caz, soarta a făcut ca cel decedat să fie şoferul nevinovat. Maşina lui Pavel D. a fost făcută zob, bărbatul murind prins între fiare. Şoferul vinovat de producerea accidentului a scăpat cu viaţă. Ultimul pe lista decedaţilor în urma celor 24 de ore negre de pe şosele este un copil de 13 ani. Marcel S., de 36 de ani, din Dolhasca, aflat la volanul unui VW înmatriculat în Germania, l-a accidentat mortal pe N.I., de 13 ani, localnic, care, aflat pe bicicletă, i-a ieşit brusc în faţă şoferului. Ultimul dintre cele cinci accidente grave de care aminteam a fost şi singurul care nu s-a soldat cu decesul unei persoane. Mycola O., în vârstă de 51 de ani, cetăţean ucrainean, aflat la volanul unui VW Transporter pe DN 2, aproape de Siret, a lovit în spate o Dacie Logan condusă regulamentar de Tiberiu S., de 35 de ani, din Siret, care tocmai semnalizase şi se încadrase pe banda a doua de mers pentru a efectua un viraj la stânga. Urmare a impactului violent, Olena P., în vârstă de 50 de ani, din Ucraina, pasageră în prima maşină, a fost accidentată grav. Accidentul s-a produs pe fondul neatenţiei şoferului din Ucraina, care nu a păstrat distanţa de mers faţă de maşina din faţă.

0 comentarii: