duminică, 9 septembrie 2007

Şeful ISJ Suceava a fost reîncoronat



Ieri a sosit ordinul de numire în funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava a dlui Lucian Lungu, director al Colegiului de Informatică "Spiru Haret".

Ordinul a fost emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, după ce fostul şef al ISJ, Petru Carcalete, a fost demis. Pentru că a fost semnat şi ordinul de încetarea a contractului de management şi a adjunctului Daniel Hrenciuc, în locul acestuia a fost numită Camelia Voinescu, fostă director la Şcoala nr. 6.

Este pentru a doua oară cînd Lucian Lungu vine la conducerea ISJ Suceava, după cele două demiteri ale dlui Petru Carcalete. Prima înlocuire a avut loc în urmă cu circa două luni, fiind demis de ministrul Adomniţei în urma cazului tragic de la Grupul Şcolar Dumbrăveni, unde un elev a decedat după ce a fost bătut de doi colegi. Atunci a fost numit Lucian Lungu, dar Petru Carcalete a revenit la ISJ după două săptămîni, în urma atacării în instanţă a deciziei.

Schimbările au loc ca urmare a controlului efectuat de MEdCT, cînd Petrul Carcalete cît şi adjunctul său, Daniel Hrenciuc, au primit calificativul "nesatisfăcător" la evaluarea activităţii manageriale. Obţinerea acestui calificativ nu permite ocuparea acestor funcţii. După ce au primit deciziile de demitere de la minister, cei doi au declarat că vor acţiona în judecată.

0 comentarii: