miercuri, 26 septembrie 2007

Parcela eroilor, capat de drum pentru sublocotenentul Ioan Grosaru



Mai toata suflarea satului Paiseni si-a condus, ieri, pe ultimul drum, eroul.


Suceveanul Ioan Grosaru, militarul de 35 de ani mort in urma unei explozii in sudul Irakului, a fost inhumat in parcela eroilor a cimitirului din satul natal.

Oameni simpli, politicieni, reprezentanti ai Armatei Romane, preoti, mai toti aveau ochii inlacrimati. Sfasiata de durere, familia lui Ioan statea la capataiul tanarului care in urma cu o luna si jumatate ii lua in brate si le spunea ca totul va fi bine. Mama sublocotenentului Grosaru nu schita niciun gest. Statea cu mainile incrucisate la piept si privea la armata de oameni care venise sa-si ia ramas bun de la fiul ei. „Nu mai are saraca putere sa planga“, sopteau doua femei.

Drumul care duce de la biserica spre locul de veci pregatit pentru militarul sucevean a rasunat ieri de suspine. Trei salve de arma, urmate de imnul national, au anuntat despartirea de sublocotenentul Ioan Grosaru.

Rand pe rand, la microfonul instalat in curtea bisericii din Paiseni au tinut sa-si prezinte omagiile generalul Teodor Frunzeti, seful Statului Major al Fortelor Terestre, si seful Departamentului pentru politica de aparare din cadrul Ministerului Apararii, Corneliu Dobritoiu.

0 comentarii: