luni, 8 octombrie 2007

Şapte nuntaşi, accidentaţi în drum spre discotecă

• Petrecăreţii s-au urcat într-un microbuz, îndreptându-se spre discoteca în care, credeau ei, era „sechestrată” mireasa

• Nu au mai ajuns la destinaţie, şoferul, şi el unul dintre nuntaşi, aflat în stare de ebrietate, intrând în parapetul de protecţie al unui pod

Şapte nuntaşi au ajuns sâmbătă noapte la Spitalul Judeţean Suceava după ce au fost implicaţi într-un accident rutier în timp ce goneau spre discoteca în care, credeau ei, era „sechestrată” mireasa. Drumul lor spre discotecă a fost întrerupt brusc după ce microbuzul în care se aflau a intrat în parapetul de protecţie al unui pod. La volan era chiar unul dintre nuntaşi, aflat în stare avansată de ebrietate.

• Au încurcat discoteca la care trebuiau să ajungă

Accidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, imediat după miezul nopţii. Nunta la care petreceau nuntaşii s-a ţinut în satul Părhăuţi, comuna Todireşti. Când au aflat că mireasa a fost furată şi dusă la discotecă, cei şapte, membri ai familiilor Tabarcea din localitate şi Olaru din municipiul Suceava, s-au urcat în maşină cu intenţia de merge la discotecă şi a petrece cu aceasta. Au făcut însă o confuzie care putea să-i coste viaţa. În loc să meargă câteva sute de metri până la discoteca din Părhăuţi, locul unde a fost dusă mireasa, cei şapte s-au urcat în maşină şi s-au îndreptat spre discoteca din Todireşti, unde, înţeleseseră ei greşit, s-ar fi aflat ceilalţi nuntaşi.
Vasile Olaru, în vârstă de 33 de ani, s-a urcat la volan. În maşină se mai afla soţia sa, un tânăr de 16 ani din municipiul Suceava, şi membrii familiei Tabarcea din comună, în total şapte persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani. Înainte de a ieşi din sat, pe fondul vitezei, şoferul a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă la stânga, întrând în parapetul podului pe care-l traversa.
La faţa locului a ajuns imediat un echipaj de la SIAMUD, o maşină de descarcerare şi poliţiştii de la circulaţie. Toţi cei 7 nuntaşi au fost aduşi la Spitalul Judeţean. Au fost foarte norocoşi, scăpând cu răni uşoare, pentru care necesită între 5 şi 20 de zile de îngrijiri medicale. Poliţiştii de la Biroul Poliţiei Rutiere Suceava veniţi la faţa locului au constatat că şoferul avea o concentraţie de 0,72 miligrame per litru alcool în aerul expirat. La spital lui Vasile Olaru i s-au recoltat şi probe biologice, bărbatul urmând a se alege cu dosar penal.

0 comentarii: