marți, 30 octombrie 2007

„Comorile dacice” apreciate de suceveni şi botoşăneni


Timp Liber



bratara.dacicaCelebrele brăţări ale regilor daci expuse la Muzeul de Istorie Suceava în cadrul expoziţiei „Comori dacice” se bucură de aprecierea sucevenilor de toate vârstele, mare parte a vizitatorilor individuali fiind între 25-50 ani. Potrivit directorului Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu vizitatorii care s-au perindat de la deschidere şi până în prezent au fost din judeţele Suceava, Botoşani şi, în număr redus, din Regiunea Cernăuţi. „Au fost peste 40 de cernăuţeni veniţi special” a precizat directorul Ursu, care a mai adăugat că sunt prezente numeroase grupuri de la şcolile sucevene şi din Botoşani. Luni, expoziţia a fost vizitată de copii cu dizabilităţi şi din centrele de plasament, care beneficiază de gratuitate.

Valoarea de asigurare a pieselor este de 1,8 milioane de lei, fiecare dintre brăţări cântărind între 900 şi 1100 g, în total fiind 12 kilograme de aur.

Tariful de intrare este de 4 lei, iar brăţările vor rămâne la Suceava până pe data de 4 noiembrie. Programul de vizitare este 8,00-22,00, iar accesul se face în grupuri de 10 persoane.

0 comentarii: